RockStation

Már csak pár nap és Budapestre érkezik a Red Hot Chili Peppers!

2016. augusztus 26. - sunthatneversets

red_hot_chili_peppers_2016.jpg

20 év után végre újra hazánkban köszönthetjük a Red Hot Chili Peppers tagjait, szeptember 1-én és 2-án adnak koncertet a BudapestArénában.

Miután itt indítják világkörüli turnéjukat, így a stáb legnagyobb része már hétvégén megérkezik és hétfőtől megkezdődnek az előkészületek az Arénában.  A koncertkörút alatt gyakorlatilag mindent magukkal visznek a helyszínekre, nem csupán a technikai felszerelést és a színpadot, de még berendezési tárgyakat is, valamint saját szakács is utazik a csapattal. 14 kamion, 4 busz és 4 furgon megy városról városra, s egy 60 fős utazó stáb dolgozik a turnén a zenekar mellett.

Bár összeszerelve és működés közben csak nagyon kevés ember láthatta még az új színpadot, de a hírek szerint a RHCP tagjainak több mint 200 négyzetméter áll rendelkezésére híresen energikus előadásaikhoz, két oldalt hatalmas LED falakkal.

Közel 100 magyar dolgozik közvetlenül a turné stábjának, nagy részük technikai ember, akik a színpad építésében és bontásában dolgoznak, de a társulatnak magyar futár, illetve konyhai segéderők is a rendelkezésükre állnak.

A koncertre nem lehet bevinni profi fényképezőgépet, videókamerát, illetve tabletet - ez utóbbi használatát az elmúlt 2 évben szinte minden produkció tiltja, nem a minőségi felvétel, hanem a készülék mögött elhelyezkedő nézők zavarása miatt. Természetesen nem lehet a rendezvényre bevinni lézerpontozót, nagy méretű táskákat és hátizsákot, transzparenseket, illetve palackokat, üvegeket és fémdobozos italokat sem. 

red_hot_chili_pepeprs_2016.jpg

A kaliforniai rock duó, a 2011-ben alakult Deap Vally melegíti be a közönséget a RHCP turné első 5 állomásán, így Budapesten is. Két héttel második albumuk megjelenése előtt Lindsey Troy gitáros és Julie Edwards dobos bemutatkozik a magyar közönségnek is jellegzetes, kissé vintage rock zenéjükkel, ami nem nélkülözi a blues és garage rock elemeket sem. Stílusukat a White Stripes és a Led Zeppelin találkozásaként szokták jellemezni, és már indulásuk óta mind az angol, mind az amerikai kritikusok imádják őket. Játszottak már Iggy Pop, a Muse és a Wolfmother előtt, valamint felléptek a Hyde Park, a Leeds, a Reading, a Latitude és a Glastonbury fesztiválokon is.

Kapunyitás várhatóan 18.30-kor lesz, 20 órakor a Deap Vally lép színpadra, és őket követi az elmúlt évek egyik legjobban várt bandája, a Red Hot Chili Peppers.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6711653676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum