RockStation

Még mindig fennáll a kétpólusú világrend?

Megjelent a Dungaree bemutatkozó lemeze

2016. augusztus 29. - sunthatneversets

dungaree1_credit_szilagyi_frank.jpg

A Dungaree szerint igen, ugyanis a szegedi zenekar Bipolar World névre keresztelte bemutatkozó albumát. Senki ne temesse úgy a hazai rockzenét, hogy ne hallgatta volna meg ezt a lemezt: sallangmentes stoner/grunge dalokat hallhatunk rajta, melyek – ahogy a cím is sejteti – a kettősségekről szólnak.

A 2014-es alakulás óta folyamatosan aktív szegedi zenekar két kislemez, két videoklip és számos koncert után elkészítette Bipolar World című bemutatkozó nagylemezét. Két dalt már ismerhetünk róla, a Climb out of the River és a Final Yell a két korábbi EP-ről kerültek rá az albumra. Múlt héten jelent meg klippel együtt a Status Quo, ez már előrevetítette a lemez társadalomkritikus, odamondós hangulatát: a videoklippel azoknak szóltak be, akik hisznek a chemtrailekben és a gyíkemberekben.

dungaree_bipolar_world_cover.jpg

Hat vadonatúj dal került tehát rá a bemutatkozó albumra, ezek között található fejvesztett zúzás, kemény gitárszólók, lassú blues és olyan autentikus grunge/stoner dalok, amelyek egy napon említhetők akár az Alice in Chains vagy a Pearl Jam zenéjével is.

Így mesél az albumról és annak készítéséről Balogh Attila, a zenekar basszusgitárosa: „A tervünk az volt, hogy minden úgy szóljon a felvételen, ahogy élőben is. Semmi sallang, semmi plusz sáv. Amit ezen hallasz, azt hallod vissza élőben is. Minden dalnak megvan a saját hangulata, a szöveg épít köztük koherenciát. A kettősségekről szól a lemez; legyen szó emberekről, tulajdonságokról vagy csak szimplán egy hangulatról. Természetesen erre utal maga a címe is.”

Horváth Zoltán gitáros a koherenciát emeli ki a lemez és a zenekar erősségeként is: „Tavasszal voltunk egy 14 állomásos turnén, ami nagyon összecsiszolt minket mind zeneileg, mind emberileg. Megismertük egymás rigolyáit, erősségeit és gyengeségeit. Minden tekintetben összeszoktunk, ez látszik élőben és hallatszik a lemezen.”

Érdekesség, hogy teljes egészében Szegeden zajlottak a lemez munkálatai: a felvételek és a keverés a szegedi Our Sound Recording stúdióban készültek, a klipekért a szegedi No Total Films csapata felelt. Szintén a dél-alföldi városból származik a lemez egyetlen „külső” segítője: több dalhoz Lukács Gergely slammer írta a szöveget.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1211658690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum