RockStation

Newsted és a Metallica? Mi készül a háttérben?

2016. augusztus 31. - theshattered

metallica_1988.jpgMint ismeretes, Jason Newsted 15 év együttműködés után, 2001-ben hagyta ott a Metallicát, melynek akárhonnan is nézzük, már szintén 15 éve. Habár 2011-ben egyszer fellépett Lars Ulrichékkal, mindez csak egy baráti gesztus volt a zenekar 30 éves fennállásának celebrálása alkalmából. Most viszont egy "mi újság köztetek" jellegű kérdés után egy kétes ízű, már-már bulvár kedélyeket kielégítő félmondatot hintett el az immár szigorúan az akusztikus pályát választó egykori Metallica basszer. Lássuk csak!

"Csütörtökön beszéltem legutóbb Lars-szal. Pár hetente mindig váltunk egy pár szót. Mivel épp kijön az új lemez, elég sok dolguk van a háttérmunkával, vagy nevezzétek, aminek akarjátok, de egyébként folyton kapcsolatban vagyunk. Most már telefonon keresztül oldjuk meg, ami nagyon király, remélem a közeljövőben személyesen is sikerül majd összefutni. De most tényleg elég sok dolguk van az új lemezzel kapcsolatban. Nagyon örülök nekik, gondolhatod. Büszke vagyok rájuk!"

Egy ezután feltett kérdésre, miszerint a Lars Ulrich-al való beszélgetés vajon baráti, üzleti jellegű, esetleg bármilyen együttműködés szóba jött-e valamikor, csak ennyi volt a válasz: "Mind a három."

Hogy ez mit jelenthet, természetesen csak az idő dönti el, de kíváncsian várjuk, mire is utalhatott Newsted úr. Ti szívesen látnátok újra Jasont a fedélzeten?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6011663106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2016.08.31. 13:25:56

Én a leginkább a Justice-on szeretném hallani Jason közreműködését.

Trottervoltam 2016.08.31. 20:55:19

@NZperX: biztos megvan még a maszter valahol....

Budai Petur 2016.09.01. 14:31:19

"Én a leginkább a Justice-on szeretném hallani Jason közreműködését."

Vótmá?
www.youtube.com/watch?v=6kqTcLwUYj8

Revizionista 2016.09.01. 14:41:24

Személy szerint Jason-t bírtam mindig is a legjobban a metallicából. Igazi basszusgitáros: csendben, a háttérben, de ott aztán kőkeményen nyomta. Az, hogy néha elénekelt (na jó, elhörgött) egy-egy nótát, nagyon jól feldobta a zenét, főleg a Whiplash-t. Örülnék, ha ismét a csapatban lenne.

MEDVE1978 2016.09.01. 18:30:28

A Metallica szerintem örül, hogy megtalálta a "szeretjük és tiszteljük" állapotot a bandatagokkal, a jelenlegiekkel. Trujillo nem rossz basszusgitáros, akkor se, ha a rajongók jó részének mindig is Jason (vagy Cliff Burton) lesz inkább az etalon. Így hiába vágyik vissza Jason már a zenekarba, illetve hiába vágyik vissza Dave Mustaine, nem fogják visszavenni. Annak ellenére, hogy Mustaine (legalábbis mondjuk 10 évvel ezelőttig) sokkal jobb volt, mint Hammet, Newsted pedig jobb, mint Trujillo.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum