RockStation

A szeretet ereje - Avagy nézz meg egy többkamerás fanmade Metallica koncertvideót

2016. szeptember 08. - theshattered

metallica2016.jpegCsukd be a szemed és képzeld magad egy koncertre. Végigvártad az előzenekarokat, épp a kedvenced nyitótaktusai hasítanak az éterbe és... DURR, ott van 62000 mobiltelefon a látómeződben, mert mindenki fel akarja venni, hogy mi történik - hogy aztán valószínűleg már az életben ne szagoljon a videó közelébe sem. De mi van akkor, ha ezeket a kisfilmeket véletlenül mégis hasznosítják?

Így tett például a Master of Collectors néven nyomuló Metallica fan, aki James Hetfieldék minneapolisi koncertjét 37 féle rajongói kameraállásból vágta össze. A 2,5 órás buli videóját aztán meg is osztotta a nagyközönséggel, melyet itt, lent láthattok. Hogy teljes legyen az élmény, hangsávnak a hivatalosan letölthető Metallica-féle verziót használta az alkotó.

Dallista:

Creeping Death
For Whom the Bell Tolls
Fuel
King Nothing
The Memory Remains
The Unforgiven
Leper Messiah
Welcome Home (Sanitarium)
Sad But True
Wherever I May Roam
One
Master of Puppets
Battery
Fade to Black
Seek and Destroy

Ráadás:

Hardwired
Whiskey in the Jar
Nothing Else Matters
Enter Sandman

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5511686113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2016.09.08. 13:38:36

Pár éve nem láttam már élőben a Metallicát, és bár ez a koncert kifejezetten tetszik, a setlist is a kedvemre való, azt ismét megerősítette bennem a felvétel, hogy kritikátlanul elvakult fannak kell ahhoz lenni, hogy Kirk szólóiban bármiféle szerethető vagy értékelhető momentumot felfedezzünk. Pl. a Welcome home előtt mi az a se füle se farka, értelmetlen, a dalhoz semmilyen momentumban nem kapcsolódó gitárhokizás??

tjames 2016.09.08. 13:51:10

Úristen... Te biztos sokkal jobban szólózol mi?
Ugyan mi közöd van hozzá, hogy mit játszik Kirk Hammet Mr. NZperX senki?
Rá akkor ép 63 ezren voltak kiváncsiak, rád meg én egyedül kb, de megbántam.
Neked sincs jobb dolgod, mint fikázni a Metallicát?
Látom a képet. Én pl. szeretem a Slayert, de Kerry King értelmetlen, dallamtalan, ötlettelen szólóitól a mai napig kivagyok. Hála istennek, hogy Gery legalább tudja tekerni....
Hallgass inkább Steve Vai-t.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum