RockStation

Rise To Ruin - Bury A King (2016)

A romok után mi marad?

2016. szeptember 16. - KoaX

rise_to_ruin_bury_a_king_cover.jpg

Szeretem a kihívásokat. Szeretem mikor viszonylag új feltörekvő zenekarok küldik nekünk az anyagaikat. Néha találunk igazi gyöngyszemeket, amik aztán hatalmas kedvencei lesznek a szerkesztőségnek. Most sem vagyunk restek és megmutatjuk nektek az egyik legújabb brigádot a Rise To Ruint, akik nem régen készültek el bemutatkozó albumukkal. Itt a Bury A King.

A zenekar nagy része szétszóródva él az országban így nincs egyszerű dolguk. Czeglédi Gyuéla, a zenekar alapítója egy stúdiós projektből kezdte el felépíteni az egész zenekart. Azért kezdték el az együtt zenélést a srácok (Zsengellér Szabolcs – ének, Czeglédi Gyula – gitár, Jakab Viktor – basszusgitár, Galántay Tamás - dobok) hogy igazából többet lóghassanak együtt. Alapvetően nem volt semmilyen megkötésük, hogy merre induljanak, de mégis egy közös utat sikerült találniuk maguknak. Alapvetően azt mondanám az egészre, hogy egy dallamosabb Lamb Of God-ot képzeljetek el. Randy-t lecserélték mondjuk egy dallamosabb énekesre. Ami ebben a műfajban nekem annyira nem feltétlenül jön be. Hazai viszonylatban a Rise To Ruin-t a Vendetta INC. kistestvérének tudnám nevezni. Azzal a különbséggel, hogy Slagiékon érződik az összeszokás és jobban szólnak.

rise_to_ruin_members.jpg

Talán ez az egyik legnagyobb hibája, a Bury A King-nek, hogy jól szól. Stúdió minőség, szépen megcsiszolva, mint akár egy gyémánt, csak hiányzik belőle az a kicsi mocsok, ami a gyémántba nem kell, ellenben ennek a zenének ad egy plusz kis ízt. A dalok felépítése alapvetően nem rossz, a témákra is nem azt mondom, hogy atom fogósak, hogy egész nap ezt dúdolom, de miközben hallgatod tudsz bólogatni rá. Magával tud ragadni csak meg kell találni azt a hangulatot. Az ének nekem úgy tűnik, hogy kicsit megvan buherálva. Olyan ez, mint a Subscribe Sanity lemeze volt. Kurva jól megvolt csinálva, de volt kétely bennünk (élőben kiderült, hogy nem alaptalanul) hogy élőben bizony nem szól úgy. Ellenben az Exile és a klipes Budapest dalok nagyon elkaptak. mondjuk utóbbinál én érzek egy kis Sun Workshop-os hangulatot. Kilehet jelenteni, hogy a srácok bőven merítenek a LOG-os elemek mellett a régebbi nu-metalos-grunge-os elemekből is. Ami, viszont egyáltalán nem baj, mert az ilyen dalok, mint a Budapest pontosan az a hangulat, ami magával ragad koncerten.

Na, de nem lehúzni akarom a srácokat, csak rá világítani arra, hogy a Bury A King, nem egy rossz anyag, ellenben még ez a formáció nincs kiforrva teljesen, szerintem. Elindultak egy közös ösvényen, úton. Aztán franc se tudja, hogy mi lesz a következő megálló/kitérő, ahogy jobban tetszik. Az biztos, hogy van a srácokban potencia, vannak jó ötleteik, jó elképzeléseik csak egy kicsit a hangzáson kell gyúrni és simán azt mondjuk majd a következő anyagnál, hogy na, hol is van az állacskám? Addig pedig remélem összehoznak egy rendes facebook oldalt is, mert az Istenért sem találtam meg őket ezzel a névvel a közösségi portálon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6411705301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum