RockStation

Klubkoncertet ad Budapesten az Asking Alexandria

2016. szeptember 19. - sunthatneversets

asking_alexandria_2016_2.jpg

Biztosan sokan várták már, eljött az ideje az első Asking Alexandria klubkoncertnek! A csapat március 13-án Budapestre látogat, ahol a Dürer Kertben ad koncertet.

A brit metalcore ötösfogat története Dubaiban kezdődött, ahol Ben Bruce gitáros Amongst Us nevű formációjával tevékenykedett, és aminek romjain többszöri névváltás utána megalakult az Asking Alexandria. A székhelyét időközben Angliába helyező Bruce a zenekar nevét ugyan megtartotta, de helyi zenészeket szervezett maga köré, így egy teljesen új fejezet kezdődött az együttes életében. Az „új” Asking Alexandria így végül 2008-ban alakult, első lemezük 2009-ben jelent meg Stand Up And Scream címmel. A pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzene érdekes módon a mainstream médiába is betört.

A 2015-ös év aztán nagy változást hozott a listavezető, többszörös aranylemezes csapatnak, útjaik ugyanis különváltak Danny Worsnoppal a zenekar énekesével és alapító tagjával. De ahogy mondani szokás, innen szép visszajönni, James Cassells (dobok), Cameron Liddell (ritmusgitár), és Sam Bettley (basszusgitár) pedig nemes egyszerűséggel felállt, leporolta magát, és folytatta a neki szánt utat. És bár a szétválást azóta is a zenekar sötét korszakaként emlegetik, nem volt más választásuk, mint menni tovább előre, az őket ért veszteségből pedig végül egy tökéletes album született idén márciusban The Black címmel. Új énekesüket az ukrán Denis Stoff személyében találták meg, aki rendíthetetlenül posztolta saját Asking Alexandria-feldolgozásait a Youtube-ra.

A mesébeillő felfedezésből végül közös munka és egy borzasztóan sikeres turné lett, híresen lendületes zúzásukat pedig végre klubkörülmémyek közt is megnézhetjük 2017. március 13-án a Dürer Kertben. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7511722339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum