RockStation

Atmoszférikus sludge a Dürerben

2016. szeptember 20. - sunthatneversets

izah.jpg

Immáron az utolsó szeptemberi Tukker booking részese lehetsz, ha elnézel szeptember 26-án a Dürer kertbe, hiszen nem akármilyen felhozatal jött össze erre a napra.

Elsősorban az Izah fogja tiszteletét tenni Tilburgból, Hollandiából, hogy életükben először játszanak Budapesten. A magukat atmoszférikus sludgenak nevező zenekar nem hibázott sokat a stílusuk meghatározásakor, hiszen valóban egy igazán hangulatos és monumentális zenével operálnak, amelyben ugyanúgy megtalálhatóak a szívszaggató dallamok, a folyamatosan egymásra épülő riffhegyek és az elborult harmóniák egyaránt.

Remekül vegyítik a black metal, sludge, a post metal elemeit egy teljes egésszé, ami csak rájuk jellemző. Az eddigi két EP megjelenését követően olyan zenekarokkal oszthatták meg a színpadot, mint a Baroness, Cult of Luna, Celeste, Mono és többek között a Wolves in the throne room. Ha szereted az olyan zenéket, mint a Neurosis, a Cult of luna vagy a The Ocean, akkor az Izah zenéje garantáltan be fog találni. A srácok a legutóbbi, és egyben legelső nagylemezüket („Sistere”) fogják promotálni a pesti bulin is, ami rengeteg helyen jobbnál-jobb kritikákban részesült. Te is letesztelheted őket, hogy mire is képes ez a banda élőben.

Az este folyamán két horvát zenekar is tiszteletét fogja tenni a Left to Starve és a Rules személyében. A Left to Starve a sötétebb hc/crust vonalat képviseli egy eléggé kemény előadás formájában, ahol a Rise and fall parasztabb részei remekül ötvöződnek a Tragedy sötét melankolikus riffjeivel, mindezt a Cursed által kitaposott úton haladva.

A Rules a gyors hc / punk oldala felől közelíti meg a dolgokat. Tear it Up, Dead Nation, Splitting Headache által ihletett szemét hardcorepunkról van szó kérem szépen! Hazai részről pedig két remek nevet nézhettek meg az este.

A Visioned Frailty Várpalotáról egy masszív stoner / sludge egyveleget fog zúdítani az arcotokba. Érdemes rájuk odafigyelni, mert egyre több helyen bukkannak fel, és iszonyat vehemenciával működnek a színpadon is egyaránt. A dUNÁt remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek sem. Legutóbbi Ravatal EP-jük telitalálat lett, amivel remélhetőleg egyre több helyre tudják majd eljuttatni a káoszos, screamos, de egyben egyedi, és kreatív zenéjüket. A kezdés a sok bandára való tekintettel halálpontosan 20.00-kor lesz. A beugró: 1000 HUF További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8911729841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum