RockStation

Atlas, Rise! - Itt az új Metallica-dal és videó!

2016. október 31. - theshattered

metallica2016.jpegAhogy már szépen előre beharangozták, Halloween este, azaz ma debütált a Metallica új albumának, a Hardwired... To Self-Destructnak újabb dala, az Atlas, Rise!. A Hardwired és a Moth Into Flame után ez a harmadik szerzemény, amely a november 18-án megjelenő, több, mint ígéretes, kétlemezes albumról napvilágot lát. Hallga csak!

Tovább

Martyrdöd - Friss videóval a hatodik lemez felé

martyrdod.jpegHatodik nagylemezét készül megjelentetni a Martyrdöd. Az ezredforduló környékén alakult klasszikus svéd crust / d - beat banda új lemeze a List címet fogja majd viselni és a közeljövőben jelenik majd meg valamikor. Ennek egyik számához készült a videó, mely előzetes gyanánt is szolgál a göteborgi csapat közeledő anyagához. Ezt csekkolhatjátok a hajtás után.

Tovább

Azok a véres gyökerek... - Magyarul érkezik Max Cavalera életrajzi könyve!

Interjú Dudich Ákossal és Horváth "Pityesz" Istvánnal a magyar nyelvű Sepultura-könyv fordítóival

maxcavaleraautobiographyreview.jpg

Gondolom az megvan mindenkinek, hogy a nyár elején Horvát Pityesz István és Dudich Ákos tető alá hozta nekünk Rex Brown, a Pantera bőgősének életrajzi könyvét. A két metalfej azóta sem tétlenkedik és gőzerővel dolgoznak azon, hogy végre valahára megjelenhessen Max Cavalera- My Bloody Roots című könyve magyarul is! Ez ügyben faggattam a két legényt, hogy mi is a pálya a könyvvel! Tessék nyomni a tovább gombot és rendelni a könyvet!

Tovább

Ismét komoly táncot ígér januárban a Persistence Tour

layout_2017_web.jpgAzzal a hét névvel, amit sikerült egymás mellé pakolni a Persistence Tour 2017 eseménysorozata kapcsán. Ami most már nyolcadik éve számít az öreg kontinens egyik legrangosabb hardcore turnéjának a Mad Tourbooking esztendőről esztendőre gondolkodó korrekt szervezésének köszönhetően.

Tovább

Headbangers Ball turné: vedd meg a jegyed, és ingyen mehetsz az Fleshgod Apocalypse koncertjére is!

Iced Earth 20131.jpg

Már eddig is a karácsonyi időszak egyik legjobb metal bulijának számított az MTV Headbangers Ball turné, hiszen december 19-én egymás után láthatjuk a színpadon az Unearth, a Kataklysm, az Ensiferum és az Iced Earth zenekarokat. Mostantól azonban szó szerint is karácsonyi ajándékra készülhetnek azok, akik belépőt váltanak erre az estére, hiszen a működésének 20. évfordulóját ünneplő hazai szervező, a Concerto Music minden Headbangers Ball jeggyel rendelkezőt ingyen enged be a 2017-es év egyik első metal bulijára január 10-én: a Dürer Kertben ezen az estén a technikás death metalt játszó olasz Fleshgod Apocalypse, a szimfonikus black metalt képviselő holland Carach Angren és a szimfonikus death metalban utazó olasz Nightland játszik majd. További infók ITT.

 

Fokozottan veszélyes kísérleti zóna - A Coco Jumbo című slágert hazai metál banda dolgozta fel

14639629_1114969005266836_5235334883372978948_n.jpgFokozottan veszélyes kísérleti zónába ment bele vállal véleményünk szerint a budapesti Samas. Ugyanis a kilencvenes évek egyik igen szuggesztív slágerét dolgozták át, mely azért a metálban mélyenszántó hallgatóság figyelemkörén valószínűleg kívül helyezkedett el. Eddig. Hiszen a feldolgozás pont a fém jellegzetes ízével fűszerezi a dalt azzá az adrenalin bombává, ami elkísérhet akár az extrém sportok világba, amibe a számhoz készült videó is kicsit beletekint. Bár egy facebook kommentár tanúbizonysága szerint egyéb extrém sport vonatkozása is van a dalnak, ugyanis a Samas Szilvia nevű dobosa, a kiírt szülés előtt két héttel pergette fel a feldolgozást. Amivel itt a hajtás után ti is kísérletezhettek.

Tovább

Quicksand és Rise Against tagokkal alakult meg a Vanishing Life - Itt van 2 új dal

14463060_1475480489146379_2420221445979512170_n.jpgLegendás gitárosunk, énekesünk Walter Schreifels - aki még a Gorilla Biscuits soraiban kezdte el öregbíteni nevét a Quicksand előtt - és Zach Blair a Rise Against soraiból hozták össze azt a bandát, ami végül Vanishing Life néven fut. Valamint debütáló albumot készít Surveillance címmel, ami november 11 - én az előzetes tervek szerint meg is fog jelenni. Az ő két új dalukba hallgathatsz bele a hajtás után.

Tovább

Ilyen volt az Avenged Sevenfold lemezpromózó koncertje

avenged_sevenfold.jpgA The Beatles után szabadon az Avenged Sevenfold is a saját kiadójuk épületének tetejét választotta ki egy kis szabadtéri muzsikáláshoz. De míg a briteknél a zenekar egyik utolsó rúgását örökítette meg a film, az A7X még láthatóan nagyon-nagyon messze van ettől. A nagyjából 25 perces buli a még szinte forró, villámgyorsan kiadott új lemez, a The Stage megjelenésére hívta fel a figyelmet, amely másnap (nálunk aznap) látott napvilágot. A magyar időszámítás szerint péntek hajnali, világszerte ingyenesen nézhető koncert a következőképpen festett:

Tovább

Első lemezének 15 éves jubileuma alkalmából Budapestre látogat az Ill Nino

Ill-Nino.jpgNagyszabású turnét szervezett a latin nu metal klasszikus, első 15 éve megjelent Revolution Revolución albumuk jubileumának apropóján. Mely jövő tavasszal Európában is tarol majd, minek egyik állomása Budapest és a Barba Negra lesz, ahol április 4-én tarolhat az Ill Nino a hazai közönség örömére. S bár az időpont még nincs túl közel, a kedvcsináló akkor is itt figyel a hajtás után. További infók a koncertről pedig ITT.

Tovább

Tartod a Halloweent? Itt van néhány metalos jelmezötlet!

halloween-costumes-750x393.jpgKétségtelen, hogy a Magyarországra is egyre inkább benyomuló Halloween az egyik legmetalosabb ünnep, amit ki lehet találni. Ilyenkor mindenféle félelmetes, de alsó hangon is ijesztő jelmezbe burkolt emberek róják az utcákat, hogy aztán a gyerekeknek a csokikészlet, a felnőtteknek meg a véralkoholszint is gyarapodjon kicsit. Ha esetleg ti is foglalkoztok ezzel az egésszel, akkor itt van egy kis összeállítás a legmetalosabb Halloweenes jelmezötletekből.

Tovább

Nyerj páros belépőt a Gumizsiráf díjátadóra

gumizsiraf_2016.png

Jubileumhoz érkezett a méltán híres Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó, a hazai rock- és metálzenei élet legrangosabb gálája: október 31-én a Dürer Kertben rendezik meg 10. alkalommal az eseményt, filmes tematikájú halloweennel egybekötve. Na, erre nyerhettek most egy páros belépőt, ha az alábbi szintén filmes tematikájú kérdésre helyesen válaszol.

Tovább

"Ős"rock, avagy így festene néhány klasszikus rock és metalborító, ha pár évtizeddel korábban jelenik meg

6f5a6922172745_56313da3bd2ed.jpgRafael Melandi egy nagyon jópofa, de egyben nagyon komoly és igényes művészeti kísérletbe kezdett. Fogta néhány klasszikus rock és metallemez borítóját és egy hatalmas csavarral retró stílusba ültette át őket, aztán ország-világ elé tárta. Hölgyeim és Uraim, így festene egyebek között a Master Of Puppets, az Ace Of Spades, vagy a Rust In Piece frontja, ha valami időzavar folyamán pár évtizeddel korábban került volna a boltokba.

Tovább

Rossz tetkók a jó helyen

01.jpgHa valaki minőségi tetoválást akar, mindenképp szánja rá a megfelelő pénzmennyiséget és inkább látogasson el egy profi tetoválóhoz. Főleg, ha éppenséggel a kívánt minta nem valami egyszerűbb szösszenet, hanem egyenesen egy, neves zenészeket megörökítő portré. Sokaknak talán ez evidens, de ahogy a lenti képsorból is látható lesz, nem mindenki gondolkodik hasonlóan. De ha már rossz tetkó, játszunk el a gondolattal: mi lenne, ha az adott ember hőse tényleg úgy nézne ki, mint ahogy az ő bőrébe be lett égetve? Fogalmazzunk úgy, hogy nem biztos, hogy sokakból ténylegesen szexideál, vagy netán a tömegek hőse válhatott volna. Legalábbis komoly arcplasztika nélkül nem.

Tovább

A Kreator új albuma is januárban érkezik

561357_10150857435584652_698489064_n.jpg

Ahogy a Sepultura, úgy a Kreator is januárban hozza ki új lemezét a Nuclear Blast kiadónál. A germán thrash legenda tizennegyedik albuma január 27-én lát napvilágot Gods Of Violence címmel és 11 dalt tartalmaz majd. A lemez producere Jens Bogren volt. Mille Petrozza főnök azt ígéri, hogy hamisítatlan Kreator anyag lesz és mindenki eldobja majd az agyát tőle.

Tovább

12 éves rajongó jammelt a Gojirával

gojira-2016---travis-shinn.jpgA Gojira épp a legutóbbi nagylemezével, az idén megjelent Magmával járja a világot. A francia kvartettről eddig is tudni lehetett, hogy földhözragadt, humánus komákról van szó, melyet az alábbi videó, amin egy 12 éves sráccal, Riley Leevel jammelnek a beállás alatt, is csak alátámaszt. A barátainak csak Steelfaceként ismert tökös (mi menő becenév már?) a Vacuitybe szállt bele néhány hang erejéig és a nem feltétlen jó minőségű videó ellenére is lejön, hogy egész ügyes rockernövendékről van szó.

Tovább

Metallica érdekességek A-tól Z-ig

metallica2016.jpegMár csak pár hét és végre megjelenik a Metallica legújabb nagylemeze, a Hardwired... To Self-Destruct. Ennek örömére összeszedtünk, mintegy szellemi felfrissítésként néhány információt a Metallicáról, hogy - ha esetleg lenne olyan, aki kicsit feledékenyebb - újra képbe kerüljön a négyes munkásságával kapcsolatban. A törzsrajongók jó eséllyel sok újat nem fognak megtudni a most következő írásból, viszont ezek mind-mind olyan tények, melyekkel érdemes tisztában lenni, ha valaki Metallica-hallgatásra adja a fejét.

Tovább

Januárban érkezik a Sepultura új albuma

sepultura.jpg

Január 13-án a Nuclear Blast gondozásában érkezik a brazil thrash veterán Sepultura új lemeze Machine Messiah címmel. A 10 dalos lemez a robotizált társadalom kérdéskörét járja körül. A lemez producere Jens Bogren volt és az örebroi Fascination Street Studiosban került rögzítésre. A lemezborító Camille Della Rosa munkája.

Tovább

Áprilisban Mayhem koncert a teljes De Misteriis Dom Sathanasszal!

Mayhem 2014 2.jpgJövő tavasszal Magyarországot is eléri a Mayhem "teljeslemezes" turnéja, melynek keretében az elejétől a végéig hallhatjuk majd a méltán hírhedt klasszikust, az 1994-es alapvetést, a De Misteriis Dom Sathanast. A black metal egyik leginkább kultikus zenekarának várhatóan kicsit sem könnyed körútja jövő tavasszal éri el hazánkat.

Tovább

Az eredeti énekessel nyomta a The Dillinger Escape Plan

the_dillinger_escape_plan_2015.jpgA zenekar alapító énekese, Dimitri Minakakis is betársult az éppen a búcsúturnéján lévő The Dillinger Escape Plan kedd esti bulijába. A seattlei koncerten az egykori pacsirta két ősrégi Dillinger klasszikust, a The Mullet Burdent és a 43% Burntöt játszotta el az egykori zenekarával. A történelmi egymásra találásról természetesen videók is készültek, melyeket örömmel prezentálunk nektek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum