RockStation

Mentsd meg a helyet, ahol nem egy wc van, hanem legalább három!

2016. október 17. - csubeszshuriken

14516368_1138075259612235_7836229698466244904_n.jpgKörülbelül három évvel ezelőtt indult a DRRPNC története, amit Titkok Kamrájának vagy Szenes Pincének is szokás nevezni. Ez a hely pedig az a hely, ami több budapesti underground bandának is biztosított és biztosít egyre jobb próbatermi lehetőséget, kisebb fellépéseket egy olyan közeg javára, amely lélekszámát tekintve lehet csak pár marék, de azoknak akik élik, igazán értékes maradék. A hely fennmaradása azonban veszélybe került, mert földalattisága, ami színvonalát mindig csak emelte, majdnem a veszte is lett. A tavaly augusztusban bekövetkezett hatalmas vihar okozta özönvíz ugyanis tönkretette a felszereltségének nagy részét, aminek pótlása megborította azt az amúgy is kényes anyagi egyensúlyt, ami az önfenntartáshoz szükséges. Így most nagy segítségre van szüksége a pincének, ahol nem egy wc van, mint anno a CBGB's klubban, hanem legalább három. Ezzel a számokban is kifejezett luxussal szinkronban pedig lesz három penge támogatói buli. Ahova el kell vakarnod a bundád, ha kicsit is fontos neked...

Egy olyan hely, ami a zenekarok tagjainak frankón fodrászüzlet, ahol találkozni, sörözni, sztorit cserélni lehet. Ahol akad új gitáros és dobos, vagy egy eladó erősítő és a többi. Meg ahol még mindig dunsztosüvegbe szedik a belépőt, ami legtöbbször aprópénzes zenekari támogatás csupán. A hely, amit két ember dobott össze (Attila és Tizi) nem kis melóval és ami tavaly egyszer már egy nagyon baba kis összefogás helyszíne volt, amikor egy este, öt zenekar és sok - sok jó szándék megmentette az akkori csődtől a pincét. Erre pedig most is képes lehet az a három esemény, ahova, ha a hely mellé odaálló zenekarokat eljössz megnézni, támogathatsz valami olyat, ami lehet neked is, de másoknak ziher, hogy iszonyú fontos.

Az első este a Nincs más csak a föld alatt néven fut majd és a két hazai hardcore legenda, azaz az AMD és a Leukémia mellett Bobafett nagymester, illetve az egri lángot őrző Tisztán a Cél Felé lép majd fel november 4-én. Őket pedig lemezjátszón kíséri le a Nagyvilág Crew néven is futó Peppinó Család, amolyan levezetés gyanánt.

Aztán jön egy vegyesebb felhozatalú, és a zenekarok számát tekintve nagyobb volumenű Save Pince buli, ahol november 18 és 19-én, két egymást követő estén olyan zenekarok támogatják a hely fennmaradását, mint a Liberal Youth, a Rákosi, a Haw, a Ghostchant, a Torn From Earth, a Diskobra, a For Good, a Nadir, az Enter The Void, a Pigpride és a Bandanas.

Ezeken felül pedig lesz még egy nagy támogatói banzáj, ahol a jóféle obégatós punk és az oi lesznek majd a főszerepben december 10-én, a Bad Habit, a BelfegOI, a The Last Minute és a Böiler részvételével, akik szintén gondolkodás nélkül vállalták, hogy játszanak a helyért, ami nem kicsit értük is van.

Tehát amint láthatod ordenáré jó bulikkal mozdul sok remek ember egy helyért a föld alatt, ahol magunk közt nekünk, sokkal komfortosabb. Szóval te se feledd egy a jelszó:"Családunk már van! Most már csak pénz kell!" Mert, ha ezeken a bulikon te nem támogatsz nem vagy itt, márciusban, hogy bombázza majd a punkokat a kultikus finn Riistetyt

További információkat a bulikról és arról, hogy hogyan tudsz segíteni abban az esetben, ha nincs lehetőséged ezekre eljönni, a belinkelt eseményeknél találsz. Hajrá Pince! Hajrá Punkok!

11060459_878542318898865_8263870661697895843_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7611812943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum