RockStation

„Tudni kell keményen és hatékonyan dolgozni, jól kihasználva az időt”

Interjú L-G Petrovval, az Entombed A.D. énekesével

2016. november 30. - magnetic star

0entombedad2016_62_eredmeny.jpg

Lars-Göran „L-G” Petrovnak igazán nem kell sok a boldogsághoz. Elég, ha rendszeresen készíthet lemezeket és turnézhat. Idén az Entombed A.D.-vel mindkettőt sikerült megvalósítania, ráadásul legutóbb tinédzserkori hősei, a Voivod társaságában járta be Európát. Ja, igen, az sem árt, ha van kéznél elég ital. Pontosabban abból soha nem lehet elég: ami az öltözőben vagy a színpadon nem fogy el, az mehet fel a turnébuszra, előbb-utóbb úgyis megissza valaki. Az alábbi beszélgetés (az előbbieket maga L-G állapította meg ennek során, egy üveg rum felbontása közben…) is kellően oldott hangulatban zajlott a budapesti buli előtt.

Tovább

Pár napon belül kiderülnek a Guns N' Roses-turné európai állomásai!

gnr_2016.jpgAz idei év egyik, ha nem "A" legnagyobb durranása a klasszikus Guns N' Roses kvázi újjáalakulása, ami - talán mindenki tudja - a szinte csúcsformában lévő Axl Rose mellett Slasht és Duffot is magában foglalja a legendássá érett felállásból. Mivel az USÁ-t már keresztülgyalulta a banda, várható volt, hogy előbb-utóbb ledózerolják Európát is.

Tovább

Pink Floyd a kezdetektől: megjelent a The Early Years 1967/72 Cre/ation

pink_floyd_the_early.jpg

A két lemezes The Early Years 1967-1972 Cre/ation kiadvány az együttes korai korszakának a termését gyűjti össze. Az összesen 27 szám közül a legkorábbi felvételektől és fellépésektől az egyik legnépszerűbb lemezükig, a The Dark Side Of The Moon-ig találhatunk dalokat a brit rockbanda munkásságából.

Tovább

The Dead Daisies és The Answer koncert Bécsben

the_dead_daisies-2016-groupshot-web.jpg

Ha máshonnan nem is, onnan mindenképp ismerős lehet az északír The Answer neve, hogy az AC/DC Black Ice turnéján ők voltak az ausztrál veteránok előzenekara. Az Ausztráliában alapított, de egykori Whitesnake muzsikusokat és John Corabi (ex-Motley Crue) énekest is felsorakoztató The Dead Daisies ellenben aligha szorul már bemutatásra, hiszen impozáns tagsága, rangos turnéi, és minőségi kiadványai révén megkülönböztetett figyelem övezi jelenleg a rock n’roll világában. A két csapat – mindkettőnek új albuma jelent meg idén Solas, illetve Make Some Noise címmel – már meg is kezdte év végi közös európai turnéját, és december 19-én a „szomszédba”, Bécsbe is eljut majd (a buli helyszíne a Szene lesz). A koncertről további infók ITT találhatók.

Hamarosan érkezik a legújabb Motörhead könyv!

motorhead_2015_1.jpgDecember 20-án (na, nyilván, hogy a karácsonyi piacra) kerül a boltokba a Motörhead 40 és természetesen a frontember, Lemmy 70 életévét összefoglaló, eddig nem látott felvételekkel gazdagított könyv, a Röadkill: Victory Or Die. A kiadvány természetesen minden rajongó gyűjteményének kötelező darabja kell, hogy legyen, de lássuk csak, hogy miért is!

Tovább

Ilyen lenne, ha a Metallica és a Megadeth frontembert cserélne

maxresdefault.jpgÚgy néz ki, hogy Nico Borie is az unatkozó fémszívűek közé sorolható. A Youtuber elgondolkodott kicsit, hogy vajon mi lett volna, ha (ne kérdezzétek, miért, de) James Hetfield került volna ki a Metallicából és Dave Mustaine örökölte volna meg a frontemberi szerepet Larséknál - és persze, ha a két bandánál ugyanazok a számok születtek volna meg, mint ahogy a valóságban is.

Tovább

Két hét és itt az új Junkies album!

irjegydalt.jpgDecember 13-án kerül a boltok benzinkutak polcaira a Junkies legújabb nagylemeze, a Buli Volt, Buli Van, Buli Lesz!. A 2014-es Félelem És Reszketés Budapesten utódja a már jól ismert benzinkúthálózaton keresztül lesz elérhető (ha nem tudnátok, hogy melyik az, lentebb segítünk), a már megszokott és persze hihetetlenül baráti 990 Ft-os áron. A lemezről az alábbi dalokat ismerjük eddig:

Tovább

Peter Iwers is kilép az In Flamesből!

0inflames2014_20.jpgÚgy néz ki valami nagyon nincs rendben a pár hete egy egész korrekt, de tény, hogy minden eddiginél dallamosabb és könnyebben emészthető lemezzel, a Battles-zel előálló In Flames háza táján. Mint ismeretes, Daniel Svensson dobos tavaly ősszel hagyta el a göteborgiak hajóját, most pedig az 1998 óta Anders Fridénékkel közösen pengető Peter Iwers basszer lép le a bandából.

Tovább

My Bloody Roots – A Sepulturától a Soulfly-ig és azon túl

Elolvastuk az új Cavalera könyvet!

0max_igorcavalera_roots2016_23_eredmeny.jpg

A PanterA könyv után nagyon vártam, hogy minél előbb a kezemben tarthassam a Max Cavalera életéről szóló könyvet. Miután a "legendás" Max & Iggor koncert után kézhez kaptam ezerrel belevetettem magam az olvasásba. Kevesebb, mint egy hét alatt ki is végeztem a könyvet, erről olvashattok a következőkben.

Tovább

Lydia Lunch visszatér az A38 Hajóra

161205_lydialunch04_jasminehirst.jpg

A New York-i no wave nagyasszonya, Lydia Lunch jóformán mindenkivel zenélt, alkotott és igen-igen közeli barátságot ápolt, aki csak élt és mozgott a szcénában. A fantasztikusan sokoldalú énekesnő, rock 'n roll-sztár, spoken word előadó, író és szakácskönyvszerző három évvel ezelőtt jelentette meg életmű-összegző lemezét, a Retrovirust. Ezzel (és a hozzá csatlakozó underground sztárzenekarral) járt már az A38-on, és most visszatér, hogy megisméltelje akkori, katartikus erejű koncertjét.

Tovább

Az új Sólstafir koncertvideó mellett jönnek a jó hírek is

solstafir01.jpgUgyanis annak, hogy az izlandi Sólstafir egy koncertvideóval rukkolt elő, ami az utolsó Ótta című lemez egyik dalához készült el, egyéb apropója is van. Méghozzá, hogy nekiláttak megalkotni egy új nagylemezt, ami majd a hetedik lesz a sorban, és más egyebet még nem is lehet róla tudni, mindössze csak annyit, hogy maradnak a Season of Mist kiadónál. A Dagmál címen futó videó anyaga egyébként hosszú hónapokig gyűlt a bulikon, míg vágószobába került. Az eredményt pedig itt láthatjátok a hajtás után.

Tovább

Friss Auróra szöveges videó - Három hét múlva jön a dupla album

aurora_zenekar.jpgNagyjából három hét múlva jelenik meg hivatalosan is az Auróra zenekar új dupla lemeze, amely cd formátumban és kazettán is megrendelhető már a zenekar hivatalos oldalán. A Se Fájdalom, Se félelem című anyag az Edge Records gondozásban érkezik és a pontos megjelenés dátuma december 19. Ezt azonban most megelőzi egy szöveges videó, amit a történelmi trió énekesének Viginek és Pusztai Zoltánnak az egyik közös szerzeményéhez készített el Vigi maga, és aminek a címe Bűnnel Határos. Ezt láthatjátok, hallhatjátok a tovább klikk után.

Tovább

Így fest a Cannibal Corpse klasszikusa bendzsós átiratban

rob_scallon_2016_2.jpg

Talán már sokatokat kiver a víz az ilyen átdolgozásoktól (szerintünk sincs  már akkora varázsa, mint pl. egy éve), mégis meg kell emlékeznünk Rob Scallon legújabb agymenéséről, melyben a Cannibal Corpse örökérvényűjét, a Hammer Smashed Face-t variálta át "egyszálbendzsóra". A poénérték adja, az izgalom és az egyediség már kevésbé, mert ahogy sokan tudjuk már, milliószor ellőtt poénról van szó.

Tovább

A Billboard lista első helyén nyitott az új Metallica

metallica_2016_4.jpgEgész jó eredményekkel nyitott a Metallica nemrég megjelent legújabb nagylemeze, a kétlemezes, 12 dalos, majd' 80 perces Hardwired... To Self Destruct. A promóción semmi sem múlt, hiszen a lemez megjelenése előtt egy nappal már minden dal elérhető volt hivatalos videoklip formájában, így Lars Ulrichékat nem lehet azzal vádolni, hogy zsákbamacskát árultak volna. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az album a Billboard lista első helyén nyitott, de több országban is kiemelkedő eredményekkel indult el világhódító útjára.

Tovább

Watch My Dying - 4.2 EP

Nyisd ki a szemed végre!

cover.jpg

A hazai metal élet virult, virul és remélhetőleg még sokáig virulni is fog. Vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy megvagyunk áldva egy olyan mentalitással, hogyha kell fagyoskodunk télen a próbateremben, nyáron pedig alsó nadrágban játszunk a hőség miatt, a szabadidőnket nem kímélve hódolunk a kedvenc hobbinknak, és kegyetlenül beáldozzuk azt az időt, amit a családdal tölthetnénk. Cserébe viszont rengeteg kegyetlen jó hazai zenekar van, akikre mindig büszkék lehetünk. Ezután a bevezető után mi más jöhetne, mint az új Watch My Dying lemezismertető.

Tovább

Conan és Downfall of Gaia tavasszal Budapesten

96731_photo.jpgA monstrum metálban utazó észak brit trió, azaz a Conan márciusban Budapestre érkezik az új Revengeance című lemezét bemutató turné keretében, amely lemezről már is értekeztünk korábban. Ezen a turnén pedig a Downfall of Gaia lesz az angolok vendége, akik németek és lassú hömpölygésük inkább a black metál és a neocrust határait súrolgatja. Egy friss anyagon is szintén. Mellettük pedig még két sludge banda, a Hark és a High Fighter is odateszi majd. Budapesten március 14-én a Dürer Kertben méghozzá. Kedvcsinálók nélkül pedig ne távozzatok, két új videó a bandáktól itt, a hajtás után.

Tovább

Hallgass meg egy újabb dalt a speckó Trivium újrakiadásról!

abinitio.jpgAhogy már mi is írtunk róla párszor, a Trivium hamarosan újra megjelenteti az első nagylemezét, az Ember To Infernot. Persze hogy ne tűnjön egyfajta tessék-lássék újramegjelenésnek, Matt Heafyék egy speckó bónusz lemezt is csapnak az egészhez, melyen a három lemez előtti demójuk is szerepelni fog. A különleges kiadvány nyilván új címet is kap majd, mégpedig az Ab Initiot, melyről egy újabb dalt szivárogtattak ki, a Lake Of Firet.

Tovább

Destruction és Nervosa a Düreben januárban...

destruction_2016.jpgA teuton thrash titánok ismét visszatérnek kis hazánkba, már ki tudja hányadszor a nyolcvanas évek óta. Az idén új albummal is jelentkező trió másfél évvel ezelőtt a Rockmaraton színpadán is hibátlan bulit nyomott, valószínűleg most sem okoznak majd csalódás a rajongóknak. A Dürer Kertben január 30 -án bekövetkező thrash támadás színvonalát pedig csak emelni tudja a Destruction mellett a turné brazil vendégzenekara, azaz a Nervosa, mely színtiszta női felállásával abszolút érdekesség a színtér jelenjét illetően. Kedvcsináló pedig ennél az ajánlónál sem hiányozhat. Itt figyel a szokott helyen.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum