RockStation

Átalakítják a Wacken területét

2016. november 04. - theshattered

wacken_2015_1.jpgA Wacken Oper Air minden metalos számára egy fogalom, már-már maga a megtestesült gitárzenei Szentföld, melyet maguk a látogatók is Holy Wacken Landként emlegetnek. Aki oda eljut, egy minden igényt kielégítő óriás kegyeibe helyezi magát - de mint tudjuk, az időjárás és a tömeg összhangja nem mindig hozta a várt eredményt, így a környéket egy kis ráncfelvarrásnak kellett alávetni.

Mint ismeretes, tavaly és tavalyelőtt is a hatalmas esők miatt kvázi mocsárrá változott a környék, mivel az évek folyamán rendesen széttaposott talajon keresztül nem tudott elfolyni a csapadék. Ennek orvoslására egy többfázisú renovációs folyamatnak vetették alá a környéket, mely alatt egy 2500 fős brigád pofozta ki a tájat.

Az első lépésben munkagépek segítségével kiegyenlítették a szintkülönbségeket és eltávolították az évek folyamán eldeformálódott és eltömődött vízelvezető csatornákat. A második lépésben az eddigi csatornahálózat bővítése és kapacitásnövelése került sorra, közben egy földalatti víztározót is kiépítettek a csapadék felhalmozására. Amennyiben ez betelítődne, egy másik tározó is rendelkezésre áll, ennek túlfolyása esetén a Kiel-csatornába távozik a víz.

A harmadik lépésben a növényzetet telepítették ki. Mivel az úgymond "hagyományos" fű nem bírja a fesztivál okozta terheket, így lóherével és mustármaggal ültették be a terepet. Az utóbbi gyökérzetének köszönhetően a talaj szellőzése és vízelvezetése is megoldódik.

A munkálatok eredménye a jövő évi Wackenen lesz látható és érezhető. Ha jegyeket akartok szerezni, ideje gyorsan lépni, hiszen a fesztivál már zsinórban tíz éve csutka teltházas szokott lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3411929115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum