RockStation

Jövő év elején kezdődik a dalírás az új Clutch albumhoz

2016. november 14. - theshattered

clutchquickdeath.jpgPár hónap és elkezdi az ötletelést a legújabb dalcsokrán a marylandi Clutch. Jean-Paul Gaster dobos egy nemrégiben adott interjújában elhintett egy-két infót a zenekar jövő évi terveivel kapcsolatban, valamint az új dalok koncerten való kipróbálásának miértjét is kiemelte.

"Írunk majd egy kicsit, aztán megyünk vissza turnézni." - mondta a dobos az interjúban - "A turnézás igazából sosem ér véget, csak időről-időre szüneteket tartunk benne. A jövő év elején kiveszünk három hónap szabit, nekiállunk a dalírásnak, aztán meglátjuk milyen irányba fogunk haladni, majd elkezdjük tervezni az új lemezt. Valószínűleg az lesz, hogy adunk néhány koncertet tavasszal, mivel számunkra fontos, hogy új anyagot is nyomjunk élőben is. Akár lesz lemez, akár nem, lesznek bulik a dalírás közben, melyeken játszunk már a friss termésből is. Tudod, számomra, mint dobosnak, nagyon fontosak ezek egy ilyen anyag felvételeinél, hogy jó mindenki számára értékelhető legyen a végeredmény. Élőben könnyebb belőni, hogy hol van a hangsúly az ütemben. A közönség reakciói alapján tudod megállapítani, hogy hogyan veszik fel a ritmust, megpróbálsz ellesni fogásokat. Talán visszaveszel kicsit, talán jobban fogod tolni, az egész dal megközelítését meg tudja változtatni. De ez nagyon fontos. Ez teszi a dalokat élővé."

A többek között Mark Mortonnal (Lamb Of God) közös másik zenekaráról is szó esett: "Igen, már körülbelül egy éve járunk össze és jammelünk Markkal, Yannival (Yanni Papadopoulos - Stinking Lizaveta) és Chrisszel (Chris Brooks - Lionize). Jó kis dalok gyűltek már össze, szerintem a következő lépés egy lemezfelvétel lesz. Ezt valamikor a jövő éven meg fogjuk ejteni. Nagyon különböző zenészek keveréke ez, de amikor összejövünk, az egész egy jókedvű valami lesz, nagyon gyorsan történnek a dolgok. A megközelítés és a zene is változik menet közben. Nagyon sok energia van bennünk, már csak arra kell rájönnünk, hogy hogyan fókuszáljuk és hogyan is játsszuk pontosan."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3111959247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum