RockStation

A Billboard lista első helyén nyitott az új Metallica

2016. november 28. - theshattered

metallica_2016_4.jpgEgész jó eredményekkel nyitott a Metallica nemrég megjelent legújabb nagylemeze, a kétlemezes, 12 dalos, majd' 80 perces Hardwired... To Self Destruct. A promóción semmi sem múlt, hiszen a lemez megjelenése előtt egy nappal már minden dal elérhető volt hivatalos videoklip formájában, így Lars Ulrichékat nem lehet azzal vádolni, hogy zsákbamacskát árultak volna. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az album a Billboard lista első helyén nyitott, de több országban is kiemelkedő eredményekkel indult el világhódító útjára.

Ennek természetesen a jó promóció mellett a rajongók hosszútávú kiéheztetése is közrejátszhatott, hiszen az előző "igazi" Metallica nagylemez, a Death Magnetic 2008-ban jelent meg, azóta csak koncertlemezek és ilyen-olyan kiadványok gazdagították a rajongók polcait.

De térjünk vissza a Hardwired...-hoz! A lemez 282000 eladott példányszámmal nyitott az USA-ban, melyhez még betársítva a virtuális lemezeket 291000-es összeget kapunk (virtuális lemezeket 10 külön eladott track után, vagy 1500 streamelt zeneszám után számolnak). A lemez természetesen máshol is sikeres volt, nem csak amcsiföldön: 105 országban az férkőzött be az első 5 közé, ebből 75-ben dobogós helyre került, 57-ben pedig vezette a listát a Hardwired... To Self-Destruct. Persze a siker garantált volt, de ekkora lendületre talán még maguk Hetfieldék sem számítottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6512006146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum