RockStation

„Kiherélték itthon a rockzenét!”

Nagy Feró és Závodi beszól a diszkópatkányoknak

2016. december 08. - rockstation

nagy_fero.jpgItthon és külföldön is haldoklik a klasszikus rock. Az okok összetettek: a hazai rockvilág nagyjai közül Nagy Feró a rendszert és a médiát vádolja, Závodi Gábor szerint azonban a változó trendek is közrejátszanak. Mindezzel szembefordulva a nemrégiben megválasztott rocknagykövet, Takács Csaba Rock Camp-et szervez, hogy a fiatal generáció ne nőjön föl rockzene nélkül.

Haldoklik a klasszikus rock műfaj hazánkban, amelynek okát a zenei szakma jeles képviselői fejtették meg. A hanyatlás ellen talán van megoldás, de ez egy hosszabb folyamat.„Itthon folyamatosan kiherélik a rockzenét. A rendszerváltás óta semmi nem változott, nincs igazi szólásszabadság, a médiában a mai napig kisípolják a 8 óra munka szövegét”- mondta Nagy Feró.

Hasonlóan látja Takács Csaba dalszerzője,  Závodi Gábor is  a helyzetet, aki szerint a média és a trend viszonya tyúk-tojás kérdés, amelyben most a rock látszólag alulmarad, de valódi ereje nem tűnik el. „Ma nem trendi farmerben, Beatrice pólóban rockernek lenni. De a rock igazi ereje ettől még nem gyengül. A líraibb dalokat ugyanúgy átérzik a diszkópatkányok is, mert ezek az értékek a génjeinkben vannak. Lehet, hogy nem mennek el rock koncertre, de otthon titokban lesz majd egy Takács Csaba lemezük” – mondta Závodi Gábor.

A műfaj helyzete tehát nehéz, de nem reménytelen: Takács Csaba maga is sajátos módon küzd érte.  Az aranylemezes énekes többek között rocknagykövetként szervez ingyenes tábort jövő nyárra iskolásoknak, ahol ismert rockzenészektől tanulhatják majd a műfajt a tehetséges gyerekek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3312032903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam CheapRock 2016.12.08. 16:24:29

inkább az a szomorú, hogy:

- ebben az országban még lemehet a médiában egy olyan elbaszott és kínos dal, mint a nyolc óra munka.

- hogy valaki még komolyan és büntetlenül kiejtheti a száján a "diszkópatkány" kifejezést

- hogy ezek a féltehetségű senkik azt gondolják, hogy az ő feladatuk megtanítani(!) a fiataloknak(!) a rockzenét(!).
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum