RockStation

Így nyomja Rob Trujillo és a fia egy színpadon

2016. május 31. - theshattered

trujilloesfia.jpgEmelje fel a kezét az, aki meglepődik azon, hogy a Metallica fura mozgású basszerosának a fia is négyhúroson tolja. Senki? Ugye. Az ifjabbik Trujillo, nevén nevezve Tye a 11 éves kora ellenére már saját bandában tolja, melynek neve The Helmet. Az ő koncertjükre nézett be a büszke apuka és ha már ott volt, kiélvezte ő is kicsit a rivaldafényt. Szívmelengető pillanatok következnek.

Tovább

Lepillantóküllő – Hová mégy te… - Friss klip a mesemetal zenekartól

lepillantokullo.jpgMesemetal. Micsoda stílus! És mily' pihent agyak együttes energiái kellenek ahhoz, hogy így meg tudják erőszakolni gyerekkorunk legszebb pillanatait! A miskolci illetőségű, meglehetősen furcsa nevű Lepillantóküllő leszállította a gyermeki lelkületű metálosoknak a következő dalocskát, mely a meghallgatás előtt még számunkra is ártatlan jelentőséggel bírt. Azóta viszont teli torokból visítunk a '90-es évek elején megjelent kult kazetta CD-s újrakiadásán megjelent dalon és természetesen a hozzá kapcsolódó videón is. Kérünk még!

Tovább

DevilDriver - Trust No One (Napalm Records, 2016)

Te kiben bízol?

12238503_10153303121191314_9124576758488932061_o.jpg

Bevallom az elején úgy voltam vele, hogy a DevilDriver-t már csak poénból is bevállalom. Elvileg mi baj érhet? A zenekar mindig hozza a melodic death metalra jellemző darálást és talán még néha elkapok egy két jobb groove-ot is. Mosollyal az arcomon beraktam Trust No One-t a lejátszóba. Aztán ez lett belőle....

Tovább

A vinyl élt, él és élni fog - Interjú Koczó Attilával, a Vinyl Team tulajdonosával

vinyl_4.jpg

Reneszánszukat élik a vinyl lemezek, a legfrissebb statisztikákat szemlélve pedig egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nem csupán egy hipszter próféta látomása volt a retro hanghordozó feltámadása. Miután lassan minden utcasarkon a kézzel fogható lemezek eltűnését vizionálják, sokan értetlenül szemlélhetik a lemezboltokban és széteffektezett Instagram profilokon kívül akár már a Tesco polcain is felbukkanó vinylek árait. Ábrák és diagramok helyett egy igazi kuriózummal készültünk, és exkluzív interjút közlünk az ország egyetlen vinyl készítőjével, a Vinyl Team tulajdonosával, Koczó Attilával.

Tovább

Már nem kell sokat aludni a budapesti Dropkick Murphys koncertig

dropkick_murphys.jpg

Bátran állíthatjuk, hogy a Dunáig, sőt, azon is túl fog folyni a sör június tizenkettedikén, amikor is negyedszerre tér majd vissza Budapestre az ír keltapunk emblematikus zenekara, a Dropkick Murphys! A bostoni srácok aktuális turnéja egyben eddigi húsz éves karrierjük ünneplése is, amihez természetesen egy igazi best of-program dukál. Ha ott voltál a két évvel ezelőtti szabadtéri koncerten, tudod miért, ha pedig még nem láttad élőben őket, azért kell ott lenned a nyár legjobb hangulatú koncertjén!

Tovább

A semmiből jövő terror

Júniusban új lemezzel jelentkezik a Shapat Terror

shapat_ujratervezes.jpg

És az megvan, hogy a hazai koronázatlan stoner Atyaúristen, Shapat Terror június hatodikán új albummal jelentkezik? Ez a kép azért eléggé sokat elárul. Kíváncsiak vagyunk, hogy  a megfogyatkozott négyes, trióként mire lesz képes! Tűkön ülünk, ez lesz az év egyik legjobban várt hazai kiadványa!

Tovább

Jön az anyafarkas!

Budapestre jön a Wolfmother

wolfmother.jpg

Az megvan, hogy  november 9-én lesz egy tökös kis Wolfmother koncert itthon? A tíz évvel ezelőtt berobbant Wolfmother, az ausztrál vintage rock egyik legalapvetőbb, Grammy-díjas, sokszoros platinalemezes együttese ‒ bármilyen meglepő ‒ először Magyarországon! Andrew Stockdale és társai februárban megjelent új nagylemezüket mutatják be az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban ‒ persze a régi nagy slágerek sem maradnak el!

Tovább

Entombed AD és Voivod közös koncert novemberben a Barba Negrában

ob_390f89_635373330082187239.jpgHát akkor önöknek most egy jó híre érkezett! Az év vége felé, a tizenegyedik szakasz első napján, azaz november 1-én a nagyszerű svéd Entombed AD őszi lemezbemutató turnéja keretében olyan vendégekkel érkezik Budapestre, mint a legendás kanadai thrash csapat a Voivod és mocsár metálban utazó Conan. A remeknek ígérkező, magas osztályba sorolható metál fieszta a Barba Negra színpadán lép fel és mindenki reményei szerint, majd nem hagy túszokat. Némi kedvcsinálót pedig mindehhez, itt hagynánk a hajtás után. A koncertről további infók pedig ITT.

Tovább

Katatonia - The Fall Of Hearts (Peaceville, 2016)

Csakazértsem Hall of Farts

katatonia-the-fall-of-hearts.jpgMájus 20-án jelent meg az északi bánatmetal egyik zászlóshajójának, a Katatonianak az új nagylemeze, a The Fall Of Hearts. Amennyire vártam a korongot, eleinte pont annyira nem tudtam hová tenni a friss termést és pont ezért nem tudtam igazán véleményt formálni sem az új CD-ről. De azért végül "megszeretődött" a dolog, csak kis időt kért és meg is hálálta. Na, lássuk.

Tovább

Amikor az ördöggel cimborálunk

The Devils's Trade koncerten jártunk

mako_david.jpg

Végre jó idő van. Nem kell hatszáz réteg ruhát felvenni, és magunkkal cipelni egy koncertre. Este van lehetőség kiülni meginni valamit anélkül, hogy megfagynánk. Itt a jó idő, itt a nyár, itt az én időm! Mit is csinálhatnék egy kellemes nyári estén? Egyértelmű, hogy valami jó fajta koncertre kell mennem. A The Devils Trade még soha nem okozott csalódást.

Tovább

Kanyarban az új Metallica-lemez

metallica_2016.jpg

Lars Ulrich nemrég a Metal Forcesnak azt nyilatkozta, hogy nyáron biztosan elkészül a Metallica új nagylemeze. Ahogy fogalmazott a kreatív zenei folyamatok végéhez közelednek, és most már azon megy az agyalás, hogy hogyan tárják majd a világ elé a dolgokat. Júniusban lesz is egy közös meeting, ahol az album címétől kezdve a rá kerülő dalokig és azok sorrendjéig mindent átbeszélnek. A dobos úgy fogalmazott, hogy idei megjelenés a cél, és ha ez mégsem így lesz, akkor valamiféle kozmikus indokból okosabbnak tűnik majd tartogatni 2017-ig.

A nyakadat törni kár, de ha kell, van görgitár!

guitar_skateboard.jpgBekrepált a gitár és nem tudsz vele mit kezdeni? Sebaj!Építs belőle gördeszkát, mint a Braille Skateboardingos srácok! Gondolhatjátok, hogy a projekt eleve halva született ötlet volt, de azért érdemes megnézni, hogyan próbálkoztak "működésre bírni" az átszellemült hathúrost. Angoltudás nem árt a videóhoz, de anélkül is átjön a lényeg. Jó szórakozást!

Tovább

Technikai problémák hegye akadályozta a Kornt Portugáliában

KOrn 2014.jpgHáromszor is kénytelen volt megszakítani a koncertjét a remélhetőleg még idén megjelenő új lemezén dolgozó Korn a portugáliai Rock in Rio Lisbon fesztiválon. A pénteki koncerten, melyen Headet a másik zenekara, a Love & Death gitárosa, J.R. Bareis helyettesítette, végül csak hat dalt sikerült előadniuk a bakersfieldiek. A továbbiakban az esetről készült videókat találjátok.

Tovább

The Joystix - Június végén közös lemezt adnak ki a francia High-School motherfuckers csapatával!

the_joysticks_2016.jpg

Június végen jelenik meg a székesfehérvári punk/rock'n'roll-ban utazó The Joystix trió új anyaga, amely ezúttal egy split lemez lesz. A lemez a tavalyi önálló albumhoz, a Punchlinehoz hasonlóan a párizsi székhelyű Shotgun Generation Records fog terjeszteni kiadvány.

Tovább

Egy kis statisztika, avagy zenekarsűrűség Európában

stat.jpgA cikkben szereplő térkép, melyet Jakub Marian készített, minden, a statisztikák iránt nyitott fémzene kedvelő ember szívét megdobogtathatja. A munka az egymillió főre jutó metálzenekarok számát mutatja meg az Öreg Kontinensen, melyet az Encyclopaedia Metallum archívumában lévő aktív és inaktív zenekarok számának és az adott ország össznépességének millióra való kerekítésével kapott meg. Jó csemegézést!

Tovább

A hardcoret bírod? És a GTA-t? Ez a te zenéd!

grovestreetfamilies.jpgNem egyszerű, de elég nagy ziccert jelentő koncepciót vállalt be a Grove Street Families nevű hardcore zenekar. A méltán népszerű 2004-es Grand Theft Auto: San Andreas bandáira épülő tematikát (ugyebár innen a név is) felkapó Suicidal Tendenciesre hajazó HC zenekar elérhetővé tette a legújabb, Las Venturas című EP-jét, mely természetesen a játék egyik helyszínének nevét viseli. Ha megtetszett, a továbbiakban a korábbi két anyagukat is, a San Fierro és Los Santos EP-ket is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum