RockStation

Jövőre érkezik az új Body Count-album

2016. június 30. - sunthatneversets

Body Count 20142.jpg

Néhány napja már említettük, hogy új albumon dolgozik a Body Count, amely már a Century Media kiadónál lát napvilágot. A csapat már a lemez címét is közzétette, ezek szerint az új album a Bloodlust címet viseli majd és már csak jövőre jelenik meg. Az album producere ismét Will Putney lesz. A dalírás már javában tart, alább egy stúdiós videó benne a Slayer Raining Blood című klasszikusával.

Tovább

Budapestre jön az Iced Earth és még három kiváló banda

iced_earth_2015.jpg

A hangzatos nevű MTV Headbanger's Ball Tour 2016 keretében december 19-én Budapestre látogat az Iced Earth csapata. A Barba Negra Music Clubban megrendezendő estének további három, igencsak jól csengő nevű fellépője lesz, hiszen az Ensiferum, a Kataklysm és az Unearth személyében.

Tovább

30 éve szól a Totális metál

Jubileumi Pokolgép koncert a Barba Negra Track-ben

pokolgep_2015_1.jpg

Rég felvéstük a naptárba a július 2-i dátumot, amikor éjszakai bevetésre indulunk a Pokolgéppel. 30 éves jubileumát ünnepeli ugyanis az első nagylemezük, a Totális metál, amely nem csak az együttes életében, hanem a magyar heavy metal történetében is különös jelentőséggel bírt.

Tovább

Így csapatja a Prophets of Rage a Killing in the Name-et

prophetsofrage.jpgA Rage Against The Machine háromnegyedéből valamint a Public Enemy-s Chuck D-ből és a Cypress Hill-es B-Realből álló Prophets of Rage az utóbbi időben három koncertet is adott Amcsiföldön. Ebből az egyik a most következő videóban látható Hollywood Palladiumos volt, ahol több, a tagok által érintett zenekartól vett sláger mellett egy saját dalt is megmutattak az arra érdemeseknek. Már azt is tudni, hogy az utóbbi szerzemény erejéig stúdióba is fognak vonulni az amerikás legények, de az még biztos, hogy nem mostanában fog megjelenni. Addig sajnos "csak" a RATM klasszikus Killing in the Name profi koncertfelvételével tudunk szolgálni, reméljük, az is elnyeri a tetszéseteket. Nyakakat erősíteni, húzós menet lesz!

Tovább

Iron Maiden lemeztörténet - a saját szavaikkal

00000.jpgPénteken egy teltházas nap keretében lép fel újra Magyarországon, egész pontosan a Volt Fesztiválon az Iron Maiden. A legendás brit csapatnak immár 16 sorlemeze van a kismillió más kiadvány mellett, ezért úgy gondoltuk, hogy a Team Rock eredeti cikkét segítségül hívva mintegy bemelegítésként felidézzük nektek, hogy mit gondolnak a Maidenes nagy öregek a lassan szűk négy évtized alatt megjelent soralbumokról (egy bónusszal megspékelve).

Tovább

"Imádom, ha a hozott ötletből végül tök más hangulat sül ki mint amire egyedül gondoltam." - Interjú a Kamikaze Scotsmennel

kamikaze_scotsmen_by_benko_balint_3.jpgA Kamikaze Scotsmen neve valószínűleg sokak számára még nem cseng ismerősen. Az önmagukat rock / progressive / artrock / psychedelic zenekarnak tituláló budapestiek nemrég jelentették meg az első nagylemezüket, a Modern Day Gardeninget, ennek kapcsán váltottunk pár szót velük.

Tovább

Tom Araya a fegyvertartásról és az önvédelemről (videóval)

0120.jpgA tegnapelőtti svájci Slayer koncerten Tom Araya kicsit elgondolkodott és szinte szónoki beszédbe kezdett a Mandatory Suicide előadása előtt. Szerény meglátása szerint minden háztartásnak kellene legalább egy tűzfegyvert tartania önmagunk megvédése érdekében. De hogy mit is mondott konkrétan az öreg? (fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Mémáradat a Sum 41 új videójában

2016.jpgIgaz, hogy még októberig várnia kell a Sum 41 rajongóknak, hogy kezükbe vehessék a 2011-es Screaming Bloody Murder utódját, a 13 Voicest, de a kanadai punkok az étvágy enyhítésére máris kihoztak egy klipet a Fake My Own Death című friss dalocskára. A videóban megjelenik az Internet legendás szereplőinek legjava, természetesen a humorosabbik fajtából, illetve látható a 2006 után visszatérő Dave Baksh is, akinek újramegjelenésével háromgitáros felállásban folytatja a feltehetőleg a régi formáját újraöltő zenekar.

Tovább

Beszámoló a RockPart Fesztivál harmadik napjáról

A vihar előtti zaj

rockpart_16_tankcsapda_1.jpg

Az idei fesztiválszezon visszavonhatatlanul elkezdődött és a kínálatra egyetlen fémszívű sem panaszkodhat. A RockPart idén is bitang erős programokkal várta közönségét mindhárom napján. Sajnos az első két napot kénytelen voltam kihagyni, de ez egy pillanatig sem lohasztotta le a szombati line-up iránti érdeklődésem, így vállalkozó kedvű cimborám társaságában viszonylag korán útnak is indultunk.

Tovább

A Dystopia megy a Wacken Fesztiválra

wmb_2016_flyer_landscape_w_nulogo.jpg

Megszületett a 2016-os verseny végeredménye, amely a következőképpen alakult ki. Mind a zsűri szavazataiból, mind a közönségszavazatokból kialakult egy-egy sorrend, amelyeknél az első helyezés 6 pontot, a második 5-öt, a harmadik 4-et, a negyedik 3-at, az ötödik 2-t és a hatodik 1-et ért. Ahol holtverseny alakult ki, ott mind a két zenekar a magasabb pontszámot kapta, a végeredményt pedig a két sorrend összpontszáma határozta meg.

Tovább

Tarol a bendzsómánia! Hallgass meg 100 klasszikus riffet redneck módban!

banjo.jpgNem mondanánk, hogy eredeti ötlettel állt elő Karl Golden, mivel már szinte egymást érik a bendzsós átiratok, mégis úgy érezzük, muszáj veletek is megosztani a következő videót. Emberünk 100 darab klasszikus riffet variált át, egy hallgatást mindenképp megér. A bendzsó mellett egyébként ukulelével és természetesen gitárral is szeret ügyködni, érdemes szétnézni a videói között, ha van egy kis időtök.

Tovább

Cuki az új Melvins videó - Vagy mégse?

1035x1147-melvins.jpgNem rég mi is beszámoltunk arról, hogy milyen az új Melvins album, ami alig pár héttel ezelőtt jelent meg Basses Louded címmel. Az album érdekessége, hogy öt különböző basszusgitáros vendégszerepel a nótákban, köztük Krist Novoselic például az egykori Nirvana soraiból, illetve egy hatodik, aki maga Dale Crover, a zenekar bőgőssé avanzsálódott dobosa. Most pedig ennek a lemeznek az egyik dalához készült videó, melynek címe Hideous Women, amit Steve McDonald basszusgitáros vendégszereplésével vettek fel, és ehhez illesztett kacifántos lelkivilágú klipet David Hall rendező. Amit itt lejjebb meg is találtok.

Tovább

Tarja Turunen - The Brightest Void (earMUSIC, 2016)

Új lemez is, meg nem is

tarja_turunen_--_the_brightest_void.jpg

Háromból kettő lemezkritika a finn nemzeti hősnő tárgyában úgy kezdődik: "Tarja Turunent senkinek nem kell bemutatni". Azután jól bemutatják. Én csak annyit írnék: aki a férfimezőnyben Freddie Mercury (volt nélkül!), az a hölgyeknél a gótikus metal e kultikus szépsége. De nem csak mint nőt (az vajmi kevés volna), hanem mint énekest is elismerik még azok is, akik a műfajt egyébként nem tartják többre zenei ripacskodásnál. Műfajon belül viszont minden énekesnő őhozzá képest határozza meg önmagát.

Tovább

Íme egy új Gemini Syndrome videó a közelgő lemezről

13418940_10153771219613525_3409683836194817922_n.jpgA 2010-ben alakult Los Angeles-i Gemini Syndrome hamarosan új lemezzel jelentkezik majd. A lemezt Memento Mori címen jelenik meg augusztus 19-én az Another Century Records kiadó gondozásában. Előétel gyanánt most itt egy videó az új lemezről, Anonymous címmel. A hajtás után megízlelhető a fent említett videó.

Tovább

Így szól be az elitistáknak a Whitechapel

whitechapel-elitist-ones-video.jpgA hetekben jelent meg az amcsi gőzgyalu Whitechapel legújabb lemeze, a Mark of the Blade, melyet nálunk is meghallgathattatok teljes egészében. A még mindig friss és ropogós CD-ről az Elitist Ones című szerzemény egy rendes kisfilmet is kapott, melyben a háromgitáros felállásáról elhíresült banda mellett egy, a lemezborítón is megjelenő kígyókkal pózoló nő is megjelenik.

Tovább

Avalanche - Itt az új Bring Me The Horizon klip

bmth-15.jpgÚjabb kislemezdal született a brit Bring Me The Horizon legutóbbi lemezéhez, a That's the Spirithez. Az Avalache már a hatodik kisfilmmel rendelkező dala lett a sheffieldiek tavalyi korongjának, amellyel egy újabb szintet léptek előre a könnyedebb és emiatt nagyobb népszerűséget hozó vonalon. A klip ezúttal "csak" koncertjeleneteket tartalmaz, de érdemes rá szemet vetni, ugyanis a srácok láthatóan nem egy húszfilléres bulival szúrják ki a rajongók szemét. Hogy ez hogyan hat élőben? A továbbiakban mellékelt Pinkpopos koncertvideó segítségével arról is megbizonyosodhattok.

Tovább

Érdekel, hogy milyen lehet egy hardcore buli dobos nélkül?

ricktalife.jpgHát, ilyen. A Metalinjection jóvoltából megnézhetjük, hogy hogyan is sikerült a 25 Ta Life nevű NYHC zenekarnak dobos nélkül letudni egy... valószínűleg koncertnek tekinthető valamit. Nyilván az eredmény minden lett, csak nem sikeres, de azért egy próbát megérhet. Hogy hova lett a minden normális rockzenekar alapját képező dob- és cinmágus? Sajnos nem tudjuk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum