RockStation

A Dürer Kert helyére költözne a Fővárosi Nagycirkusz

2016. augusztus 31. - theshattered

dk_logo.jpgA sokunk által sűrűn látogatott Dürer Kertet szemelte ki a kormány a Liget Projekt és az állatkert terjeszkedése miatt költözésre kényszerülő Fővárosi Nagycirkusz új otthonának. Habár a szórakozóhelynek 2020-ig szerződése van a hely tulajdonosaival, úgy tűnik, ez nem sok vizet zavar a döntéshozóknál.

Tovább

Profi koncertfelvételen a Korn egyik új dala

korn_2016.jpg

Valószínűleg már mindenki betéve tudja, hogy a Korn új nagylemeze október 21-én lát napvilágot The Serenity Of Suffering címmel. Erről két dalt a Rotting In Vain, valamint az Insane címűt korábban már mi is megmutattuk nektek. A zenekar az előbbi dalt a július 16-i Chicago Open Air fesztiválon játszotta először élőben, melyhez egy jó kis koncertvideót is kanyarítottak. Ezt itt alább meg is lehet nézni.

Tovább

Útvesztő - Megérkezett a Words of Blood legújabb videoklipje!

wob_csoport.jpg

A második nagylemez megjelenését követően sem ült babérjain a Words of Blood legénysége: az album egyik legerősebb dalára, az Útvesztő címet viselő tételre forgatta legújabb videoklipjét. A nagyközönség számára a korongról elsőként szöveges videóval mutatkozott be a dal, melyhez most teljes értékű klip látott napvilágot. Vigyázat: teniszező kislányokat, alig fedett domborulatokat, sportautókat, fukszokat és egyéb feltűnő, figyelemelterelő elemeket nyomokban sem tartalmaz! Ellenben a dal témájához annál inkább igazodik képi világában, sajátos módon ábrázolva a kilátástalanság komorságát, az útkeresés mozzanatait, a sodródást, az új esély lehetőségét.

Tovább

Newsted és a Metallica? Mi készül a háttérben?

metallica_1988.jpgMint ismeretes, Jason Newsted 15 év együttműködés után, 2001-ben hagyta ott a Metallicát, melynek akárhonnan is nézzük, már szintén 15 éve. Habár 2011-ben egyszer fellépett Lars Ulrichékkal, mindez csak egy baráti gesztus volt a zenekar 30 éves fennállásának celebrálása alkalmából. Most viszont egy "mi újság köztetek" jellegű kérdés után egy kétes ízű, már-már bulvár kedélyeket kielégítő félmondatot hintett el az immár szigorúan az akusztikus pályát választó egykori Metallica basszer. Lássuk csak!

Tovább

Egy kemény ölelés - Nézd meg a Lordi vértól fröcsögő új videóját! (18+!)

lordi_2016.jpgÚjabb lemezzel készül megostromolni a nagyvilágot a dallamos szörnymetal formáció, a Lordi. A 2014-es Scare Force One utódja, a szép című Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy) szeptember 16-án fog a boltok polcaira kerülni, mindezt pedig egy... khm... kicsit szexuálisan túlfűtött és a vért sem mellőző videóval tervezték megtámogatni Mr. Lordiék. Fincsi.

Tovább

“You connected with the music at some point in your life and you would really enjoy hearing all of that, with no distraction.”

Interview with Wiley Arnett (guitar) of Sacred Reich

sr04.jpg

Sacred Reich have been to Budapest supporting Sepultura on June 17 1991. Do you remember that show? Do you have any particular memories of the city and / or country?
Wiley: I do. We were fortunate to have the next day off. We went down and I can’t remember the name of it but that’s an area where there are some beautiful structures, it’s almost like an arc of triumph with statues. And there’s the water where you can rent a boat. We spent three or four hours there that day. We rented the boat and went down, so we really enjoyed it. And when we left, we were like: “It’s the Paris of the East. What a beautiful city.” People were very friendly, the food was very good, a rich culture. It was very memorable. We played there one time, there have been cities that came and gone, I don’t remember. Budapest really sticks out. It’s been very memorable. I remember the crowd was very friendly, we felt very welcome. And then we enjoyed the day off, we were amazed with the architecture, the culture, the food. The day at the square was amazing. Thank you for creating such a memorable city.

Tovább

Devin Townsend - Transcendence (InsideOut Music, 2016)

Tökéletes zenei teljesítmény vs. hangulat?

transcendence.jpg

Az mindig jelentős metalzenei esemény egy évben, amikor Devin Townsend új lemezzel jelentkezik. Ez a faszi egy istenáldotta őstehetség és amihez nyúl az arannyá változik. Ennyivel simán lehet jellemezni a munkásságát és életművét. Így természetes az izgalmi állapot, amikor végre fülbe lehet helyezni az új nagylemezt, a Transcendence-t, ami ugye Z2-es dupla album után két évvel érkezik, talán lehetne folytatásnak is tekinteni. Legalábbis az első koronghoz képest mindenképp, a Ziltoid-hoz már kevésbé hasonlatos.

Tovább

Noctis – Novemberben jön az első lemez a Nail Records gondozásában

noctis.jpg

Novemberben, a Nail Records gondozásában jelenik meg az ajkai Noctis első lemeze. A Genesis Corrupted címre kereszteltó albumra kilenc dal kerül majd fel, köztük a Veil of Lies, amit alább meg is hallgathattok. A zenekart legközelebb szeptember 3-án, a Barba Negra Trackben, a Rock On! Festen tudjátok elcsípni.

Tovább

Dirty Laundry - Új Nickelback kislemez

nickelback_2016.jpg

Új nagylemezen dolgozik a Nickelback csapata, de amíg a banda tagjai a közelgő albumhoz rögzítették az új számokat a stúdióban, lazításképpen eljátszották az egyik kedvenc dalukat, Don Henley Dirty Laundry című számát. A rögtönzött felvételt végül nem hagyták veszni, hanem úgy döntöttek, megosztják egy kislemezen. A dal alább meghallgatható! Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a zenekar szeptember 16-án a Budapest Sportrarénában játszik, az előzenekar a Monster Truck lesz.

Tovább

Október végén érkezik a Crowbar új albuma

crowbar_2016_1.jpg

Az eOneMusic gondozásában október 28-án lát napvilágot a Kirk Windstein vezette Crowbar tizenegyedik albuma. A lemez a The Serpent Only Lies címet kapta. A zenekarvezető szerint az album sokat merít a banda korai cuccaiból. Egy rövid előzetesünk és lemezborító a tovább után található. Ja és nem elfelejteni a banda november 17-én az Overkill oldalán a Barba Negra Music Clubban játszik.

Tovább

Dave Lombardo dobol az újjáalakult Misfitsben!

danzig-lombardo.jpgNem kisebb nevet találtak meg Glenn Danzigék, hogy kisegítse őket (azaz Glennt, Jerry Onlyt és Doylet) a klasszikus felállás reunion turnéján, mint az ex-Slayeres, jelenleg a Suicidal Tendenciesben munkálkodó Dave Lombardot. Hogy vajon Dave is elkapta-e a Portnoy-szindrómát és vajon ő is halmozni fogja-e a zenekarokat, még nem tudjuk, viszont az biztos, hogy egyre több formációban tűnik fel a legenda. Természetesen minden tiszteletünk Lombardoé, úgyhogy lássuk csak, mit gondol a csatlakozásról.

Tovább

Nu Metallica - avagy így hangzana a Metallica, ha 25 évvel később alakulnak

hit_parader_james_and_kirk_and_lars_1.jpgSokszor, sok helyen, rengeteg kontextusban felmerült már az a kérdés, hogy "Mi lett volna, ha...?". Mi lett volna, ha nem jövök össze azzal a csajjal? Mi lett volna, ha inkább aznap discoba megyek és nem Fekete Bárányok koncertre? Mi lett volna, ha nem létezett volna a The Beatles? Na és mi lett volna, ha a Metallica nu metal zenekar lett volna? Hoppá, mi?

Tovább

“Akit az életének egy adott pillanatában megérintett a zene, annak igazán jólesik, ha zavaró tényezők nélkül hallgathatja”

Interjú Wiley Arnettel, a Sacred Reich gitárosával

sr01.jpg

A tengerentúli thrash metal 1980-as évekbeli színterének egyik kultikus zenekara, az arizonai Sacred Reich ma lényegében szabadidős elfoglaltságot jelent a tagoknak. A banda rendszeresen felbukkan Európában, és pontosan azokat a régi számokat játssza, amelyek ismertté tették. Új dalok írását azonban nem tervezi. Hogy miért, arra szintén kitérünk az alábbi, pályaösszegzőnek is tekinthető interjúban. A végtelenül készséges és közlékeny Wiley Arnett gitárossal a Dynamo fesztiválon beszélgettünk, méghozzá hosszasan, remek hangulatban.

Tovább

Fesztiválszex - avagy itt és így szeretnek szexelni a brit fesztiválozók

sziget_2016.jpgÉrdekes kutatásra szánta rá magát a szexuális segédeszközöket forgalmazó Lovehoney. 1000 fesztiváljáró fiatalt kérdeztek meg arról, hogy melyik fesztiválon, hol és milyen zenére szeretnek közelebbi kapcsolatba kerülni a párjukkal. Az eredmény természetesen a szigetországi fiatalok szokásait tükrözi, de érdemes ránézni, esetleg összehasonlítani a saját gondolatainkkal, szokásainkkal.

Tovább

Skillet - Unleashed (Atlantic, 2016)

"Mint az őrült, ki letépte láncát..."

skillet-unleashed-cover.jpgTizedik lemezéhez érkezett a keresztény rock zászlóshajó Skillet. Az Unleashed egy hosszabb folyamat végeredményeként született meg és ebből kiindulva, ellentétben sok, szétművészkedett lemezzel egyáltalán nem lett rossz. Sőt! Egy minőségien felépített, kellően változatos, abszolút hallgatóbarát bő 40 percbe vág bele, aki berakja a lejátszójába a korongot. És tudjátok mit? Felvállalom: ez egy pofátlan, szemtelen lemez! Pofátlanul és szemtelenül jó!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum