RockStation

Új videó és turné a Spiritual Beggarstól

2016. március 20. - magnetic star

spirutual_beggars_2015.jpg

A napokban jelent meg a Michael Amott gitáros vezette vintage hard rocker Spiritual Beggars kilencedik albuma, a Sunrise To Sundown. A banda tevékenységét az Arch Enemyhez képest kisebb rajongói bázis követi, lemezzel is ritkábban (nagyjából háromévente) jelentkeznek, ezért egy Spiritual Beggars turné sem akármilyen eseménynek számít.

Tovább

Well, Everybody's Fucking In A U.F.O. - Új videó Rob Zombie-tól

rob_zombie_promofb.png

Április 29-én új albummal jelentkezik Rob Zombie. A The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenserről most hivatalosan is megtekinthető az első videó, amely az eddigi egyetlen ismert dalhoz a Well, Everybody's Fucking In A U.F.O. készült. A klipet ráadásul maga az énekes rendezte, ami ugye nem túl meglepő, hiszen több horrorfilmet is rendezett már korábban. Rob Zombie az eddig legjobb albumának tartja a korongot, melyen zenésztársai ismét John 5 gitáros, Piggy D basszer és Ginger Fish dobos voltak, a produceri székben pedig ismét Chris „Zeuss” Harris ült.

Tovább

Fuck The Facts, Kill With Hate, Vile Disgust, Kyliga Dalen - Dürer Kert 2016. 03. 14.

Hiteles daráló ezerért!

30_fuck-the-facts-4156.jpgA március 12-én robbanó Magrudergrind buli után még nem volt vége a földalatti zenék csúcsragadozóit preferáló arcok hétvégéjének. Ugyanis két nappal később március 14-én még egy magas színvonalú és feszültségű grindcore koncertre sor került a Dürer Kert kistermében. Méghozzá a kanadai Fuck The Facts lépett színpadra a hosszú hétvége hétfő estéjén. Hozzáteszem ugyanannak a két szervezőnek köszönhetően - Tukker Booking, Cudi Purci Booking - mindössze ezer forintért mindazoknak, akik a szombati bulin is részt vettek. Egy számomra például abszolút kuriózum zenekar. Szóval akik ezek után azt mondják nincs underground élet itthon és jó szervezések, azoktól azonnal kérdezze meg valaki barátilag, hogy fej, vagy gyomor!?

Tovább

Daybreak - Itt egy új dal a DevilDriver-től

devildriver-band-pic-2016.jpg

Ahogy azt már korábban mondtuk május 13-án érkezik a Dez Fafara vezette DevilDriver új lemeze Trust No One címmel. A Napalm Records gondozásában megjelenő lemez producere Mark Lewis volt és Jeff Kendrick gitáros és John Boecklin dobos helyén itt debütálnak az új tagok, Neal Tiemann gitáros és a volt Chimaira ütős Austin D'Amond. A csapat most közzétette az első új dalt az albumról, melynek címe Daybreak és alább meg is hallgatható.

Tovább

Itt az első Dead Cross dal!

deadcross.jpg

Ha nem tudnád, hogy miért is érdekes számunkra a Dead Cross, akkor most jól figyelj. Azt tudjuk, hogy Dave Lombardo már nem először távozott a Slayer soraiból, majd pedig otthagyta a Philm nevű zenekart (is). Fogta magát és pár Locust és Retox taggal létrehozták a Dead Cross-t, ami kemény hc pankot tol! Az első dal a zenekartól (ami a tovább gomb megnyomása után meg is található) pedig letépi a fejed!

Tovább

TOP 10 +2 dal a száguldásról

top10_forma1.jpg

Akár tetszik, akár nem, a hétvégén elindul a 2016-os Forma 1-es szezon. Valószínűleg nem minden olvasónk kedveli az izgalmasságából egyre többet veszítő bajnokságot, mégis ez kiváló apropót adott arra, hogy összegyűjtsünk egy csokorra valót a száguldás és sebesség ihlette rockdalokból - némi bónusszal megspékelve. Fontos kiemelni, hogy a listáról nagyon sok jó dal lemaradhatott és le is maradt, így szívesen látunk minden ötletet, tippet, hogy még minek kellett volna helyet kapnia ebben az írásban.

Tovább

Itt egy új szöveges videó a közelgő új Destruction lemezről

destruction_under.jpgA Nuclear Blast gondozásában, május 13-án jelenik meg a német thrash istenek, azaz a Destruction legújabb Under Attack című lemeze. A zenekar most feltöltötte legújabb szöveges videóját Second To None címmel. A dal amúgy egy Rage-el közös, piros és zöld színekben pompázó split lemez formájában fog megjelenni április 22-én. Addig viszont nyomassátok a videót. Hell!

Tovább

Nyáron újra nálunk aprít a Kreator

561357_10150857435584652_698489064_n.jpgŐszintén megmondom, hogy a Kreator tavaly előtti Rockpart-os fellépésétől letoltam az alsógatyámat. Minden penge volt, a hangzás, a fények, a dalok, tényleg 10 pontos produkciót volt szererencsém látni. Idén ismét  Magyarországra látogatnak a német thrash titánok, hogy egy iszonyatosat zúzzanak a Barba Negra Trackben. Nem kérdés, hogy ott a helyünk.

Tovább

Ozzy Over The Mountain számának ska változata már megvolt?

ozzy_o.jpgValószínűleg szúrni fogja Ozzy feleségének Sharon Osbourne asszonynak a szemét az a videó, amit Andy Rehfeldt a híres dalátalakító mágus készített és amiben a legenda egyik számát alakította át természetesen egy totál más stílusban. A Diary Of A Madman nyitó dalából ugyanis vidám ska dalt kreált. A videó, ami alatt fut a felvétel, pedig már önmagában is hatalmas élvezet, az 1983-ban rögzített felvételen ugyanis Ozzy szinte sportos felsőtesttel szántja keresztül a színpadot, valószínűleg egy frissebb birkanyírás után, tőle szokatlanul egészen rövid hajjal. Hogy mi lett eme vágások tényleg briliáns és vidám eredménye az Over The Mountain nóta nyomán, azt itt a hajtás után megtaláljátok.

Tovább

Hátraszaltó dobszóló közben? Simán!

maxresdefault_3.jpgSok mindent láttunk már, de úgy tűnik mindig van új a nap alatt! Láttuk már Jay Rock rap mestert szaltózni egy freestyle közben. Láttuk már Tommy Lee félistent beszaltózni a dobcucca közepébe a tudomány segítségével, és most láthatunk valami egészen újat is. A Night Verses dobosa Aric Importa ugyanis új, egészen elképesztő trükköt dobott be, ami most mindenkinek feladja majd a leckét, mert egy dobszóló közben szaltózik át egyik cucctól a másikhoz, hogy megszakítás nélkül üsse tovább, amit addig ütött. A páratlan mozdulatsornak pedig már neve is van a"drum kit" és a "backflip" kifejezésekből megszületett a "kitflip", amit most itt lejjebb a hajtás után megtekinthettek.

Tovább

Készül a Mastodon hetedik lemeze

mastodon-2015-grammys-best-dressed.jpg

A 2014-es év egyik legjobb lemeze után a Mastodon nekiállt az új anyag megírásának, hogy nekünk újra legyen miért várni a következő évet. Erről a remek hírről egy interjúban Brann Dailor dobos-mindenes beszélt a LiveNation újságírójának. További jó hír, hogy a gitáros Bill Kelliher is jót úton halad alkoholfüggőségének leküzdésében, már egy éve tiszta.

Magrudergrind, Primitive Man, Another Way, Ghostchant @ Dürer Kert 2016.03.12.

Szélső értékek feszítették a mértéket!

magrudergrind160312_30.jpgA hosszú hétvége első napja minden tekintetben ígéretes volt, és bár nyilván azt is lehetett ünnepelni, hogy eme nap után következett még három, amikor a népek java lábat lógathat, azért a vérbe szakadt zenei végletek kedvelőinek ennél még egy kicsit többet tartogatott ez az este. Ugyanis ekkor, vagyis március 12. - én lépett színpadra a közös turné keretében a Magrudergrind és a Primitive Man a Dürer Kert kistermében. Ami azért is volt szerencsés szervezés, mert egyrészt ez a két név egy színpadon mindenképpen kuriózumnak számít, másrészt aki tényleg közel engedte magához a zene, mint behatároló fogalom, két legvégső pontján elhelyezkedő banda műsorát, annak lehet kellett is utána a három nap betegágy.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum