RockStation

Hihetetlen popsztáros metálpólók

2016. április 24. - theshattered

celine_collins_t_shirt_2039482348_banner.jpgMit nem adnátok azért rockerek, ha a világhíres popelőadóknak is lenne valami jófajta metálos pólójuk, ugye? David Ward is pont erre gondolt, amikor létrehozta a Söft Metal Tee pólósorozatot, ahol az egyértelműen metalmentes popsztárokat és a metalzene képi világát vegyítette egy gyönyörű tálalásban. Érdemes ránézni a mintákra, melyek közül néhány bizony kereskedelmi forgalomban is kapható! Párat mindjárt rendelünk is.

Tovább

Heaven's Cry videó - Meg érkezik egy új lemez

heavenscry1-largeweb.jpgImpozáns szöveges videóval debütált a Heaven's Cry. A húsz éve létező, eddig három nagylemezt kiadott kanadai, progresszív metálban utazó csapat ugyanis hamarosan új lemezzel jelentkezik, ennek egyik dalához készült most videó változat. Az Outcast című új lemez június 3-án fog megjelenni, ami tartalmában állásfoglalás lesz a mostani változó időkben élő emberiség küzdelmei mellett, a haladást akadályozó, profitorientált, korrupt rendszerek ellen. AZ ehhez illeszkedő The Human Factor című említett videót, pedig itt a hajtás után...

Tovább

It's So Easy And Other Lies - Duff McKagan filmelőzetes

duff-mckagan-net-worth.jpgMostanában rengeteg hírünk volt a Guns N Roses háza tájáról, a banda újjáalakulását és első fellépését és egyebeket illetően. Most pedig itt egy újabb hír, ami a zenekar basszusgitárosáról, Duff McKagan személyéről szól, akiről dokumentumfilm készült It's So Easy And Other Lies címmel, aminek már előzetese is van. Ezt pedig itt lejjebb meg is tekintheted.

Tovább

Így tisztelgett Prince előtt Steven Wilson

swprince.jpgPéntek este egy nagysikerű, teltházas bulit csinált Steven Wilson a RAM Colosseumban (beszámoló és interjú hamarosan!), mely közben két hőséről is megemlékezett az este főszereplője. Wilson először a Lazarus című saját dalát ajánlotta David Bowie emlékének, majd a ráadásában az előző este elhunyt másik példaképére, Prince-re is áldozott néhány percet a Sign O The Times feldolgozásának képében. A dalt előző este már Bécsben is megpróbálták előadni, de igazán összepróbálni csak a budapesti koncertre sikerült, melynek eredményét itt, nálunk is szemügyre vehetitek!

Tovább

Chris Cornell feldolgozás dallal tiszteleg Prince előtt

chris-cornell.jpgA tavaly szólóalbumot kiadott Soundgarden frontember Chris Cornell elsők között jelentkezett Prince feldolgozás megosztásával, tisztelegve az elhunyt ikon munkássága előtt. Az időtlen Prince dalok egyik legidőtlenebbikét eléneklő énekes néhány szóban hozzáfűzte, a zenész zseni muzsikája filmzene volt egy csodálatos világhoz, amit ő maga teremtett és mi mindannyian kiváltságosok vagyunk, akik részei lehettünk ennek a világnak. Az elhunyt énekes dalának - Nothint Compares 2 U - Chris szerinti akusztikus változata itt lejjebb hallható, tovább kattintva. Nyugodj békében Prince.

Tovább

TOP10 rocksztár mozifilm cameo

top10_movie.jpg

Az egyszeri rockernek nagy öröm, hogy kedvenc zenészét egy mozifilmben látja feltűnni pár mondat erejéig. Bár az alábbi listában szereplők közül van, aki talán egy hosszabb szerepet is megérdemelne a képességei alapján, de talán egyszer ennek is eljön az ideje. Emlékezetes vagy éppen feledésbe merült rockerszereplők következnek mozifilmekből   

Tovább

30 éves a Candlemass - Született új dal

e48433bc-7266-45aa-9267-0ecd8ec668d7.jpgIdén tölti fennállásának harmincadik évfordulóját a svéd doom klasszikus, az az a Candlemass. Ennek apropóján jelenik meg, ha nem is egy egész album, de egy vadonatúj kislemez. Ami pedig az első olyan anyag lesz, ahol Mats Levén áll majd a mikrofonnál Rob Lowe énekes helyén. A banda 2012 óta nem készített új dalokat mostanáig, így az itt hallható nóta, amely a június 3-án megjelenő szülinapi kislemez címadó tétele is, tehát valahol egy visszatérés  ez egy hosszabb kihagyás után. A Death Thy Lover című dalt itt lejjebb, a kattintás után  egy szöveges videóba olvasztva hallgathatjátok meg.

Tovább

Publikus a Gone Is Gone első videója

troy-sanders-of-mastadon-014.jpgValamikor a múlthéten már hírül adtuk, hogy a Mastodon soraiból ismert Troy Sanders szövetségre lépett a Queens Of The Stone Age két, illetve az At The Drive - In egy tagjával és Gone Is Gone néven új experimentális rock formációt hozott létre. Az új felállás pedig hamarosan ki is ad egy EP anyagot az ő saját Black Dune Records névre keresztelt kiadójuknál. Erről az anyagról pedig most vált publikussá egy videó formájában az első itt lejjebb - hallható dal, aminek mondanivalójáról Troy a következőket mondta...

Tovább

Új Discharge nóta a hónap végén érkező lemezről

dischargeband2016_638.jpgMég egy Dischrage nóta került megosztásra a brit punk ikonok hamarosan érkező új lemezéről. Ami szöveges videó formájában tolong az arcba, de ahelyett, hogy a dal szövegét közvetítené a mostanában megszokott formában, inkább olyan előadók szavait tartalmazza, mint például Max Cavalera, Roger Miret, Scott Ian vagy Mark Osegueda. Őket pedig többek között az köti össze, hogy mind óriás Discharge rajongók, és mondataik is ennek szólnak természetesen. Az  End Of Days című új lemez április 29 - én fog megjelenni a Nuclear Blast gondozásában, az említett videó és az új nóta pedig itt lejjebb abszolút kipörgethető.

Tovább

The Number Of The Priest címmel jelenik meg új Six Feet Under cover lemez - Itt az egyik dal

1374060_647993298564828_510254421_n.jpgNem először jelentet meg feldolgozás lemezt a Six Feet Under. Egészen pontosan ez lesz a negyedik, most Graveyard Classics IV. - The Number Of The Priest címmel ellátott ilyen típusú tisztelgés a nagy előttük járóknak, ami május 27-én lát majd napvilágot. Azonban amíg a korábbi lemezeken vegyes volt a felhozatal a zenekarok tekintetében, addig ahogy ez a címből is részben kiderülhetett, most kizárólag Iron Maiden és Judas Priest számokat tartalmaz majd az anyag, fele-fele arányban. Ezek közül hallgathatod meg Chris Barnes csodálatos orgánumával a Never Satisfied című Judas Priest átdolgozást itt, a hajtás után.

Tovább

Stranded címmel itt az első új Gojira-dal

Pluszban hozzá egy videó és egy rakat infó az új albummal kapcsolatban

gojira-2016---travis-shinn.jpg

Június 17-én a Roadrunner gondozásában jelenik meg a francia progresszív metálos Gojira új albuma Magma címmel. Az év egyik leginkább várt lemeze az énekes/gitáros Joe Duplantier New York-i stúdiójában a The Silver Cordban került rögzítésre. Az album direktebb és rövidebb dalokat tartalmaz, mint 2012-es elődje a L'Enfant Sauvage. Az albumra 10 dal kerül majd, melyek közül az első, mindjárt egy videóval megspékelve meg is érkezett Stranded címmel. A videót Vincent Caldoni rendezte. Mindez alább az album borítójával és az albumra kerülő dalok címeivel együtt.

Tovább

Hétfőn Budapesten koncertezik a Primordial

Primordial 2014.jpg

The Ghosts Of The Charnel House elnevezésű turnéja keretében április 25-én a Barba Negra Music Clubban lép fel a kelta népzenét a metál súlyosabb fajtájával keverő, ír Primordial. A turné vendégei a kimondhatatlan nevű izlandi Svartidauði és a német extrém metálos Ketzer lesznek. A koncertről további infók ITT találhatók. A Primordial utolsó lemezéről itt írtunk, az énekes Alan Averill Nemtheangával készült interjúnkat pedig itt olvashatod.

Meghalt Prince

prince-rip.jpg

57 éves korában meghalt Prince, amerikai énekes, dalszerző, multiinstrumentalista, producer és dalszövegíró. Bár először csak annyi szivárgott ki, hogy a Chanhassenben lévő Paisley Park nevű stúdiókomplexumhoz - mely Prince tulajdona - csütörtök reggel hívták a mentőket, mert egy holttestet találtak, de a TMZ.com később megírta, hogy az énekes halt meg. Nem sokkal ezután az énekes sajtósa az AP hírügynökségnek megerősítette Prince halálát. 

Tovább

Új videóval jelentkezett az Erra

10639437_10154129360166614_5790367637215316011_n.jpgAz idén első lemezét kiadó progresszív metalcore zenét játszó Erra új videóval jelentkezett. A 2009-ben alakult Alabama államból származó zenekar természetesen a Drift című új lemezének egyik dalához készített videót, amit egy Aaron Marsh nevű tag rendezett. Az említett videót pedig itt találjátok meg, ha tovább kattintotok.

Tovább

Stoner Meeting a Showbarlangban

10402900_984674971612778_3088888495338199223_n.jpgStoner Meeting néven neveztetett el az a finom kis rendezvény, ami április 29-én fog lezajlani, feltehetőleg kéjesen lassan és ordenáré hangosan a Showbaralngban. A hazai mocsár underground öt jeles képviselője jegyzi a bulit egy színpadon, akik nem mások, mint a jól ismert Grizzly, az újvárosi Warchief, a budapesti Red Swamp, a szegedi Dungaree, és a szintén fővárosi Stabbed. Némi ízelítőt, a teljesség igénye nélkül pedig a hajtás után találtok az eseményhez. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum