RockStation

Egy kis statisztika, avagy zenekarsűrűség Európában

2016. május 29. - theshattered

stat.jpgA cikkben szereplő térkép, melyet Jakub Marian készített, minden, a statisztikák iránt nyitott fémzene kedvelő ember szívét megdobogtathatja. A munka az egymillió főre jutó metálzenekarok számát mutatja meg az Öreg Kontinensen, melyet az Encyclopaedia Metallum archívumában lévő aktív és inaktív zenekarok számának és az adott ország össznépességének millióra való kerekítésével kapott meg. Jó csemegézést!

Tovább

A hardcoret bírod? És a GTA-t? Ez a te zenéd!

grovestreetfamilies.jpgNem egyszerű, de elég nagy ziccert jelentő koncepciót vállalt be a Grove Street Families nevű hardcore zenekar. A méltán népszerű 2004-es Grand Theft Auto: San Andreas bandáira épülő tematikát (ugyebár innen a név is) felkapó Suicidal Tendenciesre hajazó HC zenekar elérhetővé tette a legújabb, Las Venturas című EP-jét, mely természetesen a játék egyik helyszínének nevét viseli. Ha megtetszett, a továbbiakban a korábbi két anyagukat is, a San Fierro és Los Santos EP-ket is.

Tovább

10 pop átdolgozás Leo Moracchiolitól

leo_moracchioli_by_deadpixels89-d9r44ih.png

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc Youtube „celebjei”. Még a rockereknek is bőségesen akad csemege a különböző szórakoztató videókból, legyen az ember fia elitista, vagy csak egyszeri rocker, aki csupán a jókedvet kutatja az Internet bugyraiban. Persze ezt a fajta szórakozást is legalább két végéről foghatjuk meg, hiszen vannak az egyedi, akár a kifigurázást sem bánó hibbantak (pl. Rob Scallon, Jared Dines, stb…), illetve vannak azok a gitár- és ki tudja még mi hősök, akik a saját arcukra formálnak, vagy más stílusba öntenek át pop, ne adj isten más stílusú dalokat, ezzel közelebb hozva a két műfajt. Az utóbbi kategóriába tartozik a multiinstrumentalista (a nevével ellentétben norvég származású) Leo Moracchioli, aki nem átall metál panírba forgatni néhány közkedvelt nótát és tegyük a szívünkre a kezünket: jól áll neki ez a felfogás. Tehát Leo Úr munkásságából szemezgetünk kicsit a következőkben, melyek közül párral már nálunk is találkozhattatok.

Tovább

Starlight - A Gone is Gone supergroup második klipnótája

720x405-supergroup2.jpgA Gone is Gone, azaz Troy meg Troy és társai most videót is készítettek újabb publikus dalukhoz, melynek a címe Starlight. A Troy Sanders Mastodon ember és Troy Van Leeuven Queens Of The Stone Age gitáros, tehát két zenei multitalentum alkotta új zenekar egy Self - Titled kislemezzel is készül, ami július 8 - án fog megjelenni, egy a srácok által létrehozott saját kiadónál. Az említett videót pedig természetesen a hajtás után találjátok.

Tovább

New Ark - Nézd meg az Orient Fall új videóját!

1.jpgAz Orient Fall tavalyi debüt nagylemeze, a Fractals több fórumon is az év legjobb korongjai között szerepelt, be kell vallani, nem érdemtelenül. Az igényes, box kialakítású limitált CD formátumban is kiadott lemez New Ark című dala lett az a szerencsés, mely egy látványos dalszöveges videóval gazdagodott Rivasz Gergő rendezésében. Hangerőt fel, aztán hadd szóljon, majd irány a szombati Düreres buli, ahol ingyé' csípheted el a srácokat az Orion Dawn, az Inhale Me és a Grimcity társaságában! Kihagyni lehet, de nem érdemes.

Tovább

Destruction - Under Attack (Nuclear Blast, 2016)

Egy közepes papírforma

destruction_under.jpg

A Destruction pontosan azt a fajta zenét játssza amit szeretek: thrash metalt padlógázzal, nyersen és egyszerűen. De ez nem azt jelenti, hogy ne lenne minőségi az amit csinálnak, nem véletlenül tagja a zenekar a német nagy négyesnek. Előző lemezük, a Spiritual Genocide, ha nem is klasszikus engem megvett az érdes, fésületlen a '80-as éveket idéző hangzásával és azzal, hogy a düh viszi végig a lemezt.

Tovább

Még egy Unlocking The Truth videó - Hamarosan lemez

140712-unlocking-the-truth-sign-sony-label.jpgTöbbször beszámoltunk már az amerikai tinédzser rock trió, vagyis az Unlocking The Truth háza táján történő dolgokról. Az iskolában verbuválódott, majd New York utcáin magát megmutató hármas, akik aztán nagy kiadók előszobáját is megjárták, most még sem azoknál, de hamarosan megjelentetik új albumukat. A Chaos című első nagylemez június 17 - én fog megjelenni, az album dalai közül pedig itt van még egy, amihez videó is készült, épp csak kicsivel megelőzve a lemezt. A Monster című klipnótát itt, a tovább klikk után meg is találjátok.

Tovább

Hallgasd meg a Hesitation Wounds első nagylemezét!

1401x788-unknown.jpegKorábban már hírül adtuk, hogy a három éve megjelent kislemez után idén, új nagylemezzel jelentkezik majd a Hesitation Wounds. A Touché Amoré, The Hope Conspiracy, Trap Them tagok mellett a Slipknot korábbi dobosa alkotta négytagú supergroup pedig valóban elkészült a várt albummal, ami a napokban jelent meg Awake for Everything címmel, és ezzel párhuzamosan teljes hosszában megosztásra is került. Ezt a 11 számot hallgathatjátok most meg itt lejjebb, a metált a hardcore dallamosabb oldalával jól ötvöző rendhagyó felállás előadásában és jóvoltából.

Tovább

Csuklyákat fel! - Budapesten játszik a Sunn O)))

custom.jpgA metál berkein belül kultusz státuszában megkérdőjelezhetetlen Sunn O))) szeptember 6-án Budapestre érkezik a Phoenix Music Hungary szervezése jóvoltából. A Seattle városában alakult csapat alapvetés a drone és a doom metál színtéren, de úgy általában unikum az extrém zenék teljes palettáján. A tavaly a Kannon című új lemezzel jelentkező csapat ezúttal az A38 hajó színpadán lép fel, valószínűleg a szokásos bő füsttel, súlyos csuklyákban, beborult, morózus két órában. Ami természetesen kihagyhatatlan. Ez pedig nyilván a hajtás után található kedvcsinálóból simán ki is derül, ami egy korábbi teljes koncert volna. További infók ITT.

Tovább

Videónapló Svédországból - Avagy hogyan készül az új Sepultura album

sepultura.jpgKorábban már hírül adtuk, hogy három év után ismét új stúdió albummal jelentkezik a brazil Sepultura. Akik most Svédországba utaztak fel stúdiózni új dobosukkal, ugyanis ezt a valószínűleg októberben megjelenő lemezt Jens Bogren producerrel veszik fel, aki korábban olyan bandákkal dolgozott már együtt, mint például az Amon Amarth. A stúdiómunkáról pedig videónapló jegyzetek készültek, amit szép sorban osztott meg a zenekar, ahogy azt már más bandáktól is megszokhattuk, hogy minden rajongó betekintést nyerhessen kicsit az alkotó folyamatba, és persze fokozni is lehessen a kíváncsiságot, az izgalmakat. Mi pedig fogtuk és csokorba szedtük ezeket a videókat, amit itt, a tovább klikk után sorban ki lehet pörgetni, had pörögjön fel kicsit a várakozás.

Tovább

Ugye, az új Junkies klipet láttad már?

irjegydalt.jpgNagyszabású koncertre készül a Junkies, akik június 2-án a Barba Negra Trackben fogják megünnepelni a zenekar magnum opusának, az SX7 megjelenésének 15. születésnapját. A vendégekkel bőségesen megtámogatott bulin a teljes lemez el fog hangzani az első hangtól az utolsóig, emellett pedig egy Facebook szavazást is indítottak a dzsunkák, ahol a nép dönthet, mely dalokat szeretné még hallani az est folyamán. Mindezek mellett lassan, de biztosan készül az ígéretek szerint a punkosabb vonalhoz visszatérő új lemez is, melyről megérkezett az első szerzemény, aminek címe egyszerűen csak: Írj egy dalt!

Tovább

Laza 22 év után ismét egy új The Obsessed lemez!

1690_photo.jpgA Relapse Records valóban büszke lehet rá, hogy sikerült leszerződtetnie a hard rock / doom mezőny egyik kultusz bandáját, azaz a most újjáalakuló The Obsessed zenekart. Akik gyakorlatilag 1976 óta léteznek, egészen pontosan két hivatalos feloszlással és mindössze három hivatalos nagylemezzel a hátuk mögött. Most azonban újra rendezték soraikat, Scott Wino Weinrich mesterrel a fronton, aki habár tucat bandát jegyez még, itt is alapító tag. A The Obsessed pedig 22 év után ismét stúdióba is vonul a nyáron, hogy új lemezt készítsen, aminek valószínűleg Sacred lesz a címe és még idén megjelenik valamikor. A készülő album egyik új nótáját pedig itt lejjebb most meg is hallgathatjátok.

Tovább

The Getaway - Itt az új Red Hot Chili Peppers-album címadó dala

red_hot_chili_pepeprs_2016.jpg

Ahogy már többször említettük június 17-én érkezik a Red Hot Chili Peppers új albuma The Getaway címmel. A zenekar most a címadó dalt osztotta meg a lemezről az elsőnek közzétett Dark Necessities után, ami alább meg is hallgatható. Anthony Kiedis énekes közelmúltbéli betegségén már túl van, így a zenekar turnétervei az eredeti mezsgyén haladnak tovább. Június 12-én a Nova Rock Fesztiválon lehet őket elcsípni, míg szeptember 1-jén és 2-án a Budapest Arénában adnak várhatóan teltházas koncerteket. A budapesti koncertekkel kapcsolatban további infók itt és itt.

Tovább

Aurora - Nézz meg egy kisfilmet Serj Tankian zenéjével

serj_tankian-large.jpgSerj Tankian többször, több médiumon keresztül (így egyértelműen a zene által) is kifejtette már a véleményét különböző politikai irányzatokról, népekről és természetesen az örmény népirtásról is. Ezúttal egy jótékonysági esemény aláfestő zenéjét írta meg, méghozzá az Aurora Prize gálára, melyet a 100 Lives szervezett meg, áprilisban az első alkalommal.

Tovább

Born Of Osiris, Veil Of Maya koncert ősszel a Dürerben

born-of-osiris.jpgNagyszabású Európa turnét rakott össze a Sumerian Records, ahol legsikeresebb progresszív / metalcore bandáik közül kettő, nevezetesen a Born Of Osiris és a Veil Of Maya osztozik majd a egy színpadon. A közös turné aktualitása pedig főleg abban rejlik, hogy tavaly egymással párhuzamosan minkét csapat jelentkezett új lemezzel az említett kiadó gondozásában. Őket pedig szintén két az államokból érkező zenekar, a Volumes és a Black Crown Initiate fogja támogatni. A korrekt négyes szeptember 28 - án érkezik Budapestre és gyűri majd ott a Dürer Kert színpadát. Kedvcsinálónak pedig legyen itt két új szám a két bandától. A hajtás után.

Tovább

Skubizd meg a Carnifex friss vérfürdőjét!

981841-10-11-2015-carnifex-hd-background.jpgAz egyik leginkább kedvelt deathcore brigád, vagyis a Carnifex, a hatodik lemezét készül kiadni. Az új album augusztus 5 - én fog megjelenni a Nuclear Blast gondozásában és Slow Death lesz a címe. Ezt előzte most meg az egyik új dalhoz készült videó, melyben a fókusz természetesen frontemberünkön van, aki egy vérkútból fröcsögi fel a konzervatív medencés zsúrok hangulatával harmonizáló már megszokottan fuvallat lágy szövegeit. Nem maradjatok hát távol, a tovább klikk után engedjétek bátran mindezt magatokhoz közel!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum