RockStation

Ez állati! Második rész - Avagy a metalos házillatok visszatérnek!

2016. június 05. - theshattered

bringmeanimals.jpgSzűk egy hónapja ostrololtuk meg a hallójárataitokat az InsaneCherry Youtube csatornájának akkori termésével, a Slipknot-féle Duality kisállatos átiratával. Büszkén jelentjük, hogy megérkezett a folytatás, ezúttal az Evancescence Bring Me To Lifeja lett a kiszemelt áldozat. Állatkodásra fel!

Tovább

A punk halott? - Rock in Vienna 2016, második nap

rock_in_vienna_iggy_pop_c_rock_in_vienna_florian_matzhold_4.jpg

Második napját is kipörgette az idei Rock In Vienna, és mi még szinte fel sem dolgoztuk az előző esti élményeket, amikor a fesztivál már olyan nevekkel folytatta, mint a Juliette & The Licks, The Subways, Mando Diao, és Iggy Pop. Poszt-punk depresszió, alternatív rock és a thrash metál rajongók lassú kínlódása… Szubjektív vallomásaink folytatódnak:

Tovább

Megvannak a Trivium koncert előzenekarai!

2016.jpgJúnius 30-án végre Magyarországra is ellátogat a floridai Trivium. Az eleddig még "Magyarország-szűz" zenekar a Barba Negra Trackben fogja legyalulni az arcokat, ahol a tavaly megjelent új lemezük, a Silence In The Snow lemezt fogják kicsit megmozgatni az arra érdemeseknek. De kik fognak bemelegíteni a várhatóan igen combos koncerten az amerikaiak előtt?

Tovább

Monstre bemutatkozó albummal jön Joey Jordison és Csihar Attila közös bandája

sinsaenum.jpgElég húzós mennyiségű dallal fog jelentkezni a Joey Jordisont (ex-Slipknot), Frederic Leclercqet (Dragonforce), Csihar Attilát (Mayhem, Sunn O)))), Sean Zatorskyt (ex-Chimaira, ex-Daath) és Heimothot (Seth) felvonultató Sinsaenum névre keresztelt kvázi szupergroup. A csapattól nemrég mi is megmutattunk egy dalt, a továbbiakban viszont újabb szaftos infók következnek.

Tovább

Nézd meg a Krinkle Led Zeppelin átiratának új kisfilmjét!

krinlkle_band.jpgÚj, saját elmondásuk szerint nem hivatalos kisfilmmel jelentkezett a budapesti Krinkle. A leginkább "mindenfélemetalt" játszó ötös új klipjének alapja a tavalyi, egyébként zseniális Cur című lemezen jelent meg. Ahogy a lemezkritikában is olvashattátok, a Zep illetékesei egyedüli magyar zenekarként nekik adták meg a feldolgozás megjelenési jogát, szóval gondolhatjátok, hogy nem egy random playbackről van szó. Gatyákat felkötni és dúljon a love!

Tovább

Új videóval jelentkezett a Joey Jordison-féle Vimic

vimic.jpgÚj videóval jelentkezett az ex-Slipknotos Joey Jordison zenekara. Na, nem a blackes sztárbrigád Sinsaenum, hanem a Vimic. A Scar The Martyr tagokra épülő grooveos horda a természetesen még friss, ropogós a My Fate című dalra forgatta a kisfilmet. A még az év folyamán várható nagylemezről, az Open Your Omenről ez a második videót kapó szerzemény, itt és most mindkettőt szem- és fülügyre vehetitek.

Tovább

Utópia a szomszédban - Rock In Vienna 2016, Bécs - Első nap

rock_in_vienna_rammstein_c_rock_in_vienna_florian_matzhold.jpg

Ha június, akkor Rock in Vienna, Bécs, másodszor. A nyár egyik első nagyszabású rock karneválja most is egy kellemes zenei piknikre invitálta a műfaj új és régi mesterei előtt tisztelgő közönséget. Azokat, akik három napra több tízezer társukkal együtt a Duna egyik szigetére vonultak, hogy két eurós sörök társaságában kóstolják végig az idén talán kevésbé változatos zenei étlapot. Egy hosszabb kihagyás után visszatérő Rammstein, Jimi Hendrix csellón és japán csajok behemót gitárok előtt. Szubjektív beszámolónk következik. (Fotó: Florian Matzhold)

Tovább

Punk-rock maraton és Metalcore örömünnep a Budapest Parkban

killswitch_engage_2016.jpg

Mindent elsöprő punk-rock est lesz Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén június 7-én, ahol a már bejelentett Billy Talent, Zebrahead és Counterfeit mellé immáron az Anti-Flag neve is felkerült a plakátokra, így most már minden összeállt egy igazi punk bulihoz a Budapest Parkban. Örömhír a metalcore rajongóknak is, hogy a stílus egyik megteremtőjeként számon tartott Killswitch Engage a metalcore négy másik nagyágyújával érkezik június 14-én, hogy kőkemény koncertekkel örvendeztessék meg a hazai közönséget.

Tovább

Idén is villám csapott le a Rock Am Ring fesztiválra, 42 sérültet láttak el

rock_am_ring_2016.jpg

A Rock Am Ring közönségét még az ág is húzza. A fesztiválon tavaly, több mint 30 sérültet kellett ellátni villámcsapás miatt, gondolná az ember ilyen nem sűrűn fordul elő, pedig bizony, hogy de! A napok óta tartó heves esőzések és viharok idén sem kímélték a tegnap kezdődött fesztivált. A villám pedig idén is lesújtott, most több mint 40 ember sérült meg villámcsapás következtében, nyolcat közülük súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani, egy embert pedig újra kellett éleszteni, szerencsére már jobban van.A szervezők egyeztettek a hatóságokkal . a fesztivál folytatódik, de a rendőrség, a tűzoltóság és a Német Vöröskereszt is készültségben van, hiszen egész hétvégére hasonló időjárás várható a környéken. 

Gyerekkorunk legszebb megerőszakolása, avagy fiatal éveink ikonikus dalai metalos mázban

gyereknap.jpg

Sajnos ezzel a listával a gyereknapról már rég lecsúsztunk, mégis kötelességünknek éreztük, hogy az apróságoknak is biztosítsunk egy szép kis kollekciót a macicsoportban is játszható metaldalokból. Szerencsére a gitárzenei vonalon nem olyan nehéz találni olyan formációkat, akik ilyen-olyan okokból, de készséggel veszik elő fiatalkoruk klasszikusait. Természetesen további tippeket, ötleteket, javaslatokat szívesen látunk!

Tovább

Győzelem, vagy halál - Itt az Iron Maiden új videója!

1280x720.jpgNem akármilyen videóval jelentkezett a július 1-én hazánkban is megforduló Iron Maiden. A tavaly megjelent dupla lemezes The Book Of Souls lemezbemutató turnéjának keretében a Volt Fesztiválon is fellépő legendák a legújabb klipjükkel a körút használt színpadi látványba engednek egy kis betekintést, mintegy kis étvágygerjesztőt elhintve a már tűkön ülő magyar rajongók számára. Up the irons!

Tovább

Változás a FEZEN nagyszínpadán

Az Anthrax és a The Cult lemondta fellépését, Yngwie J. Malmsteen és a DIO Disciples érkezik helyettük

fezen_malmsteen.jpg

Csere és két új fellépő a FEZEN egyik nagyszínpadán. Nagyjából egyszerre érkezett a hír a The Cult és az Anthrax zenekaroktól, hogy az élő szerződés ellenére mégsem tudnak fellépni idén Székesfehérváron. A fesztivál szervezői külföldi zenekarokkal pótolják a kiesőket. Csütörtökön Yngwie J. Malmsteen és a DIO Disciples érkezik a FEZEN-re, és várhatóan néhány napon belül - a teljes program kíséretében - a szerdai fellépő nevére is fény derül.

Tovább

Új dal a most megjelenő Combichrist lemezről

7a3e3372-15b5-4931-853b-fadc9d8806e4.jpgAz atlantai Combichrist nyolcadik nagylemeze épp ma, azaz június 3 - án kerül kiadásra. Az új album címe This Is Where Death Begins lett és az énekes Andy LaPegua azt mondta friss anyaggal kapcsolatban, hogy esszenciája lesz mindannak az előzménynek, amihez a zenekar eddig hozzányúlt, legyen szó punk, metál vagy más hatásokról. Valódi élő hangzásra törekedtek, amiben tényleg minden benne van, ami az elmúlt 25 évben az énekes eddigi dolgaiból összesűrűsödött. Aztán, hogy ez hogy is szólal meg, nos az talán az egyik új dalhoz készült szöveges videóból ki is derülhet, itt lejjebb, a hajtás után.

Tovább

Phil Collins cover Hellyeah módra egy kis csavarral

hellyeah_2016.jpg

Azt már pár hete megtudtuk, hogy Vinnie Paulnak van egy-két "elfeledett" gitársávja otthon, amin nem mellesleg Dimebag játszik. A Hellyeah úgy döntött (azaz Vinnie Paul), hogy felhasználják ezt a sávot, és kicsit új köntösbe öntve csinálnak az I Don't Care Anymore Phil Collins slágerből egy Hellyeah-s cover dalt. Hajtás után itt is a dal! Minket azért érdekel....

Tovább

Snake Church - Ringworm düh megint újratöltve

ringworm_1.jpgA klasszikus clevelandi hardcore hangzásért nagyban felelős Ringworm ismét új albummal jelentkezik. A huszonöt éve létező öt tagú zenekar éppen két évvel ezelőtt jelentetett meg lemezt Hammer Of The Witch címmel, és most ismét elkészültek egy következő anyag munkálataival. A tizenkét számos friss lemez címe pedig Snake Church lesz, mint egy harminc percnyi dühöt hozz majd és a Relapse Records gondozásában jelenik majd meg július 29 - én. A címadó dalhoz pedig már videó is készült, amit itt lejjebb a tovább klikk és friss cucc borítója alatt meg is találtok.

Tovább

Finn “fészer rock” - Veszprémbe jön a Steve ’n’ Seagulls

steve-n-seagulls2.jpg

Röhögve fog csápolni idén Veszprémben az OTP Bank Utcazene Fesztivál közönsége: a finnugor rokonnyelvű népek összetartozásának jegyében a városba érkezik ugyanis Finnország legaktuálisabb exportcikke, egy extravagáns “fészer rock” banda, a Steve ’n’ Seagulls, akikkel már nálunk is sokszor találkozhattatok.

Tovább

Hallgasd meg a Melvins új lemezét!

themelvins.jpg

Basses Loaded címmel ma jelenik meg a Melvins új lemeze. A Melvins a lemezzel biztosan történelmet ír, hiszen nem egy, hanem egyenesen hat különböző basszusgitárossal bővült a felállás. Egészen pontosan olyan arcokkal, mint Kris Novoselic (Nirvana), Steve Mcdonald (Red Kross), J.D. Pinkus (Butthole Surfers), Jared Warren (Big Business) és Trevor Dunn (Fantomas/Mr. Bungle). Sőt lesz ahol a mesterdobos Dale Crover is basszusgitárra cserélte a hangszerét, mint ahogy azt már korábban is megtette a Melvins történelmében. Alább pedig itt a teljes lemez, hogy ne csak beszéljünk róla.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum