RockStation

MOSHING ON ORFŰ, 2016 - Útiterv Orfűre - I. útszakasz, rokkerileg, szakmailag

2016. június 19. - Nemesúr

moshing-on-orfu-cover_2016_---_eff.jpg

Már 3. éve látogatunk ki Rockstationileg - és így rockerileg - az Orfűi Campingbe. Állítólag 3 a magyar igazság, és lám: 2014-ben azzal a kérdéssel rukkoltunk neki, érdemes-e a Fishing a Rockfesztivál titulusra, 2015-ben pedig azzal, vajon be tudja-e írni magát az ország legnagyobb és legfaszább fesztjei közé? Miután mindkettőből dicsérettel vizsgázott, idén nem lesznek ilyen kérdéseink, csak szakmaiak, és inkább arra gyúrunk, amire egy olvasó is: hol, mit, mikor, kivel, hogyan, az élmény optimalizálása kedvéért.

Dögrogyásig pakolt progikkal, felújított, FOO-pénzből(!) rendbetett kempinggel, és éppen csak elegendő új előadóval startol a FOO 1 héten belül. Ha még nem vagy ziher, nem késő, ha pedig de, most jól irányba rugdosunk, hogyan maxold ki a tetemes programajánlatot - és főleg arra koncentráltunk, amire ezen évek alatt nem! Már annyi a pro, hogy nem is írunk számot, 8+1 állomás most, 8+1 aztán.

Úgyhogy kezeket a farzsebekbe, sodort fecsit vigyorszélre, tedd fel a borzot, INDULUNK.

Tovább

Jövő héten startol a Borsodi RockPart

A rock és metál hadszíntér ütős bandái már a frontvonalon állnak

rockpart_2016_apo.jpg

Az utolsó puzzle-darab is a helyére került a fesztivál idei programjában: 9 külföldi rock/metál nagyágyúval és számos magyar zenekarral együtt várjuk június igazán zúzós utolsó hétvégéjét Balatonszemesen! 3 nap, 3 színpad, végtelen őrület 2016-ban is: Rock, Metal, Balaton, Borsodi RockPart’16!

Tovább

Stolen From Me - Új Gone Is Gone videó

331368_1.jpgMár többször beszámoltunk arról az új experimentális rock csapatról, ami Gone is Gone néven fut és a Mastodon frontembere Troy Sanders és a szintén Troy névvel megilletett Queens of the Stone Age gitáros hozott létre. Akiknek az első kislemeze a saját maguk által létrehozott kiadójuknál július 8 - án fog megjelenni. Erről pedig még egy dalhoz készült videoklip, ami már a harmadik a sorban, és aminek a címe Stolen From Me. Ezt pörgethetitek most itt, a hajtás után. 

Tovább

Abbath a mémgyárosok favoritja

b5e2fbac-8e79-478c-9332-95485e28c242.jpgAki egy kicsit is ismerős az extrém metál zenében, annak valószínű már beleégett Abbath mester fizimiskája az elméjébe. Az Immortal legendás énekes talán éppen népszerűségének és karizmájának, na meg elengedhetetlen sminkjének köszönheti, hogy olyan a mémeket gyártók népes táborának, mint a bűvésznek a cilinder. Mindig elő lehet rántani belőle egy újabb meglepetést, amit aztán meg lehet pörgetni a közösségi felületeken. Mi most megpróbáltuk összeszedni a legjobbakat. Kiegészítve az Európa Bajnokságnak is szóló legalsóval, ahol a skandináv metál démon a mi kapusunk jellegzetes mackó nadrágjában tolja éppen.

Tovább

Fesztiválkörkép 2016

…avagy hova érdemes kinézni nyáron idehaza a metalarcoknak

45.jpg

A héten végre véget ért az idei tanév (legalábbis a középsuliig bezárólag), ami csak egyet jelenthet: beindul az idei fesztiválszezon! A szervezők idén is kitettek magukért, nyálcsorgatóbbnál nyálcsorgatóbb neveket szerződtettek le minden fesztiválra, csak győzzük majd szusszal a bulihegyeket. Lentebb azokat a népünnepélyeket emeltük ki, amelyeken minden rock-és metalarcnak illik tiszteletét tennie, legalább az egyiken a megjelenés mindenképp kötelező! Kikérdezzük!

Tovább

Búcsúzik az Ed Force One

Magyar vonatkozás is van a történetben!

ef1.jpgTegnapelőtt reggel érkezett meg Göteborgba az Iron Maiden turnérepülője, az Ed Force One. Miután lerepült 123 000 kilométert és érintett 45 várost kicsi bolygónk hat kontinensén, a svéd városban adták vissza eredeti rendeltetésének a Book of Souls turné hivatalos járművét. Hogy mi ebben a magyar vonatkozás? Az is kiderül a Flightradartól átvett írásunkból!

Tovább

Páratlan násztánc a Nightwish koncerten

0d421438-6909-4e72-ac05-8e6d5b76a965.jpgPáratlanul attraktív performansz kísérte a Download Fesztivál harmadik napján a Nightwish koncertjét a háttérben. Ezt sikerült rögzíteniük a szemfüles kamera használatnak köszönhetően a névtelenül maradt lesipuskásoknak, akiknek mellesleg kijár a hatalmas tisztelet amiért képesek voltak szinte rezzenéstelen kézzel felvenni a megható jelenetet.

Tovább

Gojira - Magma (Roadrunner, 2016)

A felszínre törő fájdalom

gojira_magma.jpg

Egy kicsit a háttér dolgokról. A 2012-es szinte tökéletere sikerült L'Enfant Sauvage album után kb. két évvel már egyszer bejelentették a francia nagymesterek, hogy nekiálltak az új lemeznek. Aztán az elkészült eredmény nekik sem tetszett, így kidobták a kukába egy részét, és 2015 áprilisában újra nekiveselkedtek a stúdiózásnak. Közben a Duplantier tesók édesanyja megbetegedett és sajnos meghalt, így egy kis időre megint felfüggesztették a munkát. Viszont édesanyjuk elvesztése természetesen alapjaiban határozta meg az új, hatodik lemez vonalait. A Magma egy rövid, velős és fájdalmas album lett.

Tovább

Dropkick Murphys @ Barba Negra Track, 2016.06.12.

A fiúk MEGINT visszajöttek

0dropkickmurphys2016_06.jpg

Úgy vagyok én Murphysékkel, mint az egyszeri herkás a cuccal. Még mindig az első élményre ácsingózok. Azt keresem, azt kutatom, de be kell valljam magamnak, nem fogom még egyszer úgy élvezni a bostoni srácok csűrdöngölését, mint anno a Mega Pubos bulijuk alkalmával. A csapat lemezről lemezre veszíti el a hc/punk attitűdöt, és az eleinte csak Ízelítőként csepegtetett folk elemek teljesen eluralták már a dalok nagyrészét. Persze a lendület nem veszett el, a nagy slágerek mindig megvannak, nekem viszont a Do or Die óta hiányzik belőlük valami.

Tovább

Hallgasd meg az Integrity és a Power Trip split lemezét

a0202332312_10.jpgNéhány nappal ez előtt jelent meg a Magic Bullet Records kiadványaként az Integrity és a Power Trip zenekarok közös, split lemeze. Az Integrity három szerzeményt, a Power Trip pedig két dalt dobott fel a fent említett tizenhat perces anyagra, amelyet a tovább gomb használata után teljes egészében végig hallgathatsz.

Tovább

Dark Necessities - Megérkezett az új RHCP klip!

red_hot_chili_pepeprs_2016.jpgMa jelenik meg a Red Hot Chili Peppers legújabb lemeze, a The Getaway, melyet a (szeptember 1-2. este Budapesten is megtartandó) koncertekre jegyet vásárló rajongók egy regisztrációt követően akár digitális, akár fizikai formában is ingyen kézhez vehetnek. Anthonyék ennek örömére leforgatták az első kisfilmet a koronghoz, méghozzá az elsőként ismertté vált Dark Necessitiesre. A kellemesen korrekt dalhoz ezúttal egy gördeszkázós/sebesülős, zenekari részről szokásosan randomkodós kisfilmet sikerült készíteni Olivia Wilde rendezésében, jó szórakozást hozzá!

Tovább

Ember! Mi az, hogy post-grunge? – Interjúztunk egy jót Eric Bass-el, a Shindedown basszusgitárosával

0riport04.jpg

Humphrey Bogart kisöcsének rock manifesztációja – gondoltam miközben a Rock in Vienna backstage városállamában felbukkant Eric Bass, a Shinedown basszusgitárosa és billentyűse. A villáminterjúnak tervezett beszélgetésből kiderül, hogy a post-grunge kategória értelmezhetetlen, az amerikai és európai rajongók különböznek, és a legutóbbi lemez felvételeiről is többet tudtunk meg. Annyit azért előre bocsátanánk: lehet, hogy még idén láthatjuk hazai terepen a Shinedownt! 

Tovább

Rockzenész rosszfiúk elhíresült börtönfotói

mugshots.jpgRockzenésznek lenni királyság. Ha a tökös zene mellé még jön a rosszfiú imidzs is, akkor már a csajok nem tudnak ellenállni nekik, jön a siker, drog, pia, bomba nők... aztán meg a kékfény. Meg persze a jól ismert fotózás a sitten, ahol ki jobb, ki rosszabb formáját mutatja, természetesen általában az utóbbi szokott elhíresülni. A Loudwire cikkéből szemezgetve válogattunk össze nektek egy párat ezekből a helyenként finoman szólva is érdekes képekből. Jó szórakozást hozzá!

Tovább

Új Rotting Christ videó a Rituals című lemezről

314_photo.jpgAz amerikai őslakosok ártó szellemeket elüldöző szertartását vizionálja az új Rotting Christ videó. A görög metál ördögök nem rég megjelent új Rituals című albumának egyik számához készült a képi anyag, melynek címe Apage Satana. A zenekar pedig ismét Jon Simnovis rendezővel dolgozott, hogy mindez létrejöhessen. Amit itt lejjebb meg is találtok, meg is nézhettek.

Tovább

Itt van még egy dal Phil Anselmo extreme metal szupergruppjától

scour.jpg

A múltkor már írtuk, hogy Phil Anselmoval a mikrofonnál bontogatja szárnyait egy új szupergrupp, méghozzá olyan zenészekkel Anselmo mellett, mint John Jarvis (Pig Destroyer), Derek Engemann (Cattle Decapitation), Chase Fraser (Animocity) és Jesse Schobel (Strong Intention). A csapat 6 dalos EP-je, amely a zenekar nevét viseli július 15-én jeleni meg Anselmo saját kiadójánál. Korábban egy dalt már mutattunk, most itt egy újabb az Ep-t záró Tear Gas képében.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum