RockStation

Korrekt búcsú volt az utolsó maratoni este - Rockmaraton 9. nap 2016.07.16. Dunaújváros

2016. július 17. - csubeszshuriken

rockmaraton_2016_081.jpg

Napközben ahogy néztem a szakadó esőt, azt gondoltam egy szinte üres fesztivált fogok találni amikor megérkezem a kilencedik nap startvonalához, de kellemes meglepetés fogadott a Szalki Szigeten, ahova már igen nehéz volt elindulni ezen az estén. Mondhatni pajszerral kellett az ágyból kifeszítenem a lelkemet, hogy ne csak a feltételes reflexek legyenek velem az utolsó koncerteket nézve majd. Leérve aztán rájöttem, bár szerettem volna, de nem egyedül vagyok az a hős, aki a pocsolyákat kerülgetve még keresi, mivel búcsúzhat el az idei Rockmaratontól.

Tovább

Nézd meg a Useless új szöveges videóját

useless_absenceofgrace_cover.jpgHa tele a púpod és unod már a nyarat, a napfényt, a bulikat a sok boldog mosolygó embert akkor ez a nap a tiéd! A Useless olyan alvilági black metal cuccot hozott ki amitől befagy a sztüx folyó, a szeráfok pedig fityiszt mutatnak. Kaptok ajcsiba egy szöveges videót a szeptemberben megjelenő, Absence of Grace címen életre hívott albumról.

Tovább

Meghallgatnád az új Korn kislemezdalt élőben is?

kornlive.jpgTegnap szépségesen beharangoztuk nektek a Korn friss nótájának érkezését, amit - még ha nem is teljesen hivatalos formában, de - egy kicsit előrébb hozunk nektek. Történt ugyanis, hogy tegnap este Kornék a Chicago Open Airen elpengették az új húst a nagyközönségnek és azt kell, hogy mondjuk, tényleg van ott a bepromózott őserőből valami. Hallga' csak!

Tovább

Egy tökéletesen felfelé ívelő nap és az elmaradt katarzis - Rockmaraton 8. nap 2016.07.15. Dunaújváros

rockmaraton_076.jpg

Nehéz nem azzal kezdeni ezt a beszámolót amivel majd végződik, hogy az idei Rockmaraton legnagyobb dobásának számító Megadeth zenekar a helyszínen lemondta végül fellépését és eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Mi jó pár ezren csak álltunk ott és néztünk, mint a luki nyúl. A szervezők és a rajongók csalódása is jól érzékelhető volt. Az eső is újra esni kezdett. Az erre a napra várt és meg is érkezett emberek hosszú sorként hömpölyögve, egész halkan vonult el a Nagyszínpad elől. Minden patetikus túlzás nélkül is volt ebben a helyzet dráma rendesen. Azonban mielőtt ez bekövetkezett volna, mindenki azt játszotta és így túl tolta, ahogy azt a végéhez közel, ezen a kiemelt napon kellett. Így azért aki kicsit körülnézett a nagy buli előtt, nem maradt elégedetlen, ebben biztos vagyok.

Tovább

A rocktörténelem tíz legdrágább nagylemeze

Avagy albumok, amelyek majdnem csődbe vitték a zeneipart

top10_legdragabb_album.jpg

A Who frontembere, Roger Daltrey  a hetekben egy heves vitát robbantott ki azzal a kijelentéssel, miszerint a legendás brit rockbanda nem fog több nagylemezt készíteni, ugyanis a jelenlegi zeneipari helyzetben lehetetlen lenne visszahozni az abba beleölt pénzmennyiséget. "Biztosan nem fogok azért pénz kidobni, hogy ingyen hallgathassák a zenémet" - mondta az énekes. Daltreynak igaza lehet ebben-abban, de ha belegondolunk, hogy már a régi időkben sem mindig volt előtérben a gazdasági érdek a zenészek a kreativitásához mérten. Volt, hogy a tökéletességre való törekvés nem egy álmatlan éjszakát okozott az önmagukat (néha jogosan) hatalmas művészeknek képzelő zenészek támogatóiknak, kiadóiknak. Következzen hát egy lista a rocktörténelem tíz legdrágább nagylemezéről a Teamrock.com cikke alapján.

Tovább

Elmaradt a Megadeth koncertje a Rockmaratonon!

megadeth_rockmaraton_2016.jpg

Tegnap, vagyis július 15-én pénteken játszott volna közönségének az idei Rockmaraton legerősebb neve, azaz a legendás Megadeth zenekar. A koncert azonban némi lázas várakozás után elmaradt. A fél tizenkettőre kiírt kezdés után nagyjából fél órával érkezett a Nagyszínpadon a bejelentés, miszerint a zenekar a helyszínen visszamondta a koncertet. A szervezők hivatalos közleménye ITT olvasható.

Tovább

Motormouth: még egy új Peripery dal a közelgő nagylemezről

periphery_2016.jpg

Már elmondtuk egymilliószor, hogy július 22-én jön az amerikai progmetalos Periphery harmadik negyedik ötödik új nagylemeze, a Periphery III: Select Difficulty címmel. Mutattunk is már egy zsák új dalt a lemezről, most azért itt egy újabb is. Talán egy kicsit túl periphery-s, majd meglátjuk az egészet, de már várjuk nagyon.

Tovább

Hardcore húzóerő párhuzamban ikonjainkkal itthonról - Rockmaraton 7. nap 2016.07.14. Dunaújváros

13709977_10154985022721521_4817154591383378025_n.jpgÉrdekes volt látni ezen a csütörtöki napon, hogy mennyi friss arc érkezett. Míg mi, akik az elejétől itt lebzselünk már túl vagyunk három kiégésen meg négy holdponton. Az erőket azonban egyesíteni kellett, mert ellazulgatós pihenőnapnak ezt sem nagyon lehetett nevezni. Sőt! Valójában minden előzményt félretéve, ez volt az a nap, amit igazán hardcore napként lehetett jellemezni, míg mindezekkel párhuzamosan olyan hazai nagyágyúk is színpadra léptek, mint a Moby Dick és az Ossian. Zoli, Freddy, John, Endre, Tamás, na meg Nyúl és Béla a mikrofonoknál pedig simán el is vitték a hetedik napon.

Tovább

10 Guns N' Roses dal 10 különböző stílusban

maxresdefault_1.jpgIsmerősen cseng Jared Dines neve? Ugye! Ha mégsem így lenne, elég csak annyit tudni az amcsi srácról, hogy a metalosokat jó értelemben kifigurázó poénos videói az egyik legnagyobb (és legjobb) Youtube hőssé emelték őt a rockerek világában. A lent látható (bevalljuk, kicsit korábbi) videójában például az egyik ismerősével fogott össze Jared, hogy a más stílusokba való átformálással kicsit megerőszakolják a Guns N' Roses klasszikusait. Nézni, hallgatni, szeretni!

Tovább

Hivatalos: Dirk Verbeuren a Megadeth új dobosa!

megadeth_2015_1.jpgTegnaptól hivatalosan is a Soilwork ütőse, Dirk Verbeuren ül a Mustaine & Co.-nak is bátran nevezhető Megadeth dobcucca mögött. Az eredetileg csak turnédobosként csatlakozott Verbeuren a Dystopia albumot feljátszó Chris Adler helyére érkezett az amcsi thrasherekhez, reméljük egy ideig ott is marad. A zenekar hivatalos közleménye következik:

Tovább

Mike Shinodát ki akarták rakatni a Linkin Parkból

...a Hybrid Theory felvételeinek idején

linkin_park_2014_1.jpgA Linkin Park lemezekért felelős mindenkori kiadójuk, a Warner azt szerette volna, ha Mike Shinoda, a rapbetyár kikerül az akkor még ismeretlen, de a nemzetközi hírnév küszöbén álló zenekarból. Mindezt a már 28 milliós példányszámban elkelt debütalbum, a Hybrid Theory felvételeinek időszakában közölték a bandával - tudta meg a Teamrock.com.

Tovább

Hamarosan érkezik a Soilwork ritkasággyűjteménye

soilworkband.jpgAugusztus 19-én érkezik a svéd melodic death metalos Soilwork b-oldalas dalokat és ritkaságokat tartalmazó lemeze, a Death Resonance. A fiúk korábban már megmutatták az egyik újonnan írt dalt, a Helsinkit, most pedig a The Living Infinite lemez időszakából való These Absent Eyes-t tárták a nyilvánosság elé. Kattintás után a borítót, a dallistát és természetesen az említett két nótát is megszemlélhetitek, meghallgathatjátok.

Tovább

Itt az első dalrészlet az új Opeth albumról!

opeth_1.jpgMár jó eséllyel minden rajongó kívülről tudja, hogy ősszel új lemezzel jelentkezik az Opeth. A Nuclear Blast által gondozott friss dalcsokor címe Sorceress lesz, melyről az első daldarabka már napvilágot is látott némi stúdiós képi körítéssel kísérve. A deathes elemeket visszaváró rajongók jó eséllyel újra csalódni fognak, viszont aki az újvonalas albumait is szereti az Akerfeldt-műveknek, valószínűleg újabb érdekes hallgatnivalót üdvözölhet majd a Sorceress képében.

Tovább

Hallgasd meg a Scour debüt EP-jét!

scour.jpg

Az elmúlt hetekben már többször foglalkoztunk Phil Anselmo Scour nevű projektjével, ahol Anselmo mellett olyan zenészeket találunk, mint John Jarvis (Pig Destroyer), Derek Engemann (Cattle Decapitation), Chase Fraser (Animocity) és Jesse Schobel (Strong Intention). A csapat 6 dalos EP-je, amely a zenekar nevét viseli július 15-én jeleni meg Anselmo saját kiadójánál. Dalokat már mutattunk róla, de alább most itt a teljes hanganyag.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum