RockStation

Magyar srác csinált közös számot a Soilwork énekesével! - Hanicz & Björn Strid: The Lighthouse premier

2016. július 24. - Nemesúr

hanicz_single_cover.jpg

A baranyai Hanczik Dávid, akit max. a Dirty Dawn második lemezén, a Wednesdayen ellátott dobosi munkájáról ismerhet a 'core-rajongó jóember, olyat alkotott, amiről a legtöbb metálrajongó csak álmodik: közös számot készített álmai zenekarának frontemberével. 

Dávid az utolsókat simítja debütlemezén, még csak kóstoló-koncerteket adott szólóprojektből épp kinőtt zenekarával. Pincestúdió- és numetal-fanatikus. Minden hangszert ő írt és játszott fel az ominózus számon, ami most a rockstationön is debütál. Körbekérdeztünk a háza táján, mégis hogy sikerült ez neki.

Tovább

Despised Icon – Beast (Nuclear Blast, 2016)

A szörnyeteg elszabadult...

13002358_10153935832060210_8125087948303366623_o.jpg

Hét hosszú év után újra pályán a montreáli deathcore banda, a Despised Icon! 2010-es feloszlásuk óta úgy tűnik folyamatosan zakatoltak a színfalak mögött az ördögi gépezet fogaskerekei, és keményen ment a riff gyártás, mert komoly dologgal állunk szemben. A Beast brutál témái méltó visszatérést biztosítanak a bandának. A július 22-én megjelent friss és röfögős lemezt a Nuclear Blast mentorálja míg a hangzásért (csak a miheztartás végett) Yanniyk St-Amand (Beneath the Massacre) a keverésért Andy Sneap (Megadeth, Exodus, Nevermore) a dizájnért pedig Alexandre Goulet felel. Most, hogy formalitáson túl vagyunk, pöpecül kikeményített bőrpáncélunkat felöltve nézzük meg közelebbről a szörnyeteget.

Tovább

Íme a beharangozó videó a hamarosan megjelenő speckó Soilwork lemezhez

deathresonance.jpgA tavaly megjelent The Ride Majestic című Soilwork lemez után ismét egy újabb anyaggal jelentkezik a svéd banda. Természetesen nem egy újabb stúdiólemezről beszélünk, hanem egy amolyan gyűjtőknek szánt, különleges felvételeket, ritkaságokat tartalmazó almummal ajándékoz meg minket a banda, mégpedig augusztus 19-énDeath Resonance címmel. Ezen a különleges lemezen két vadonatúj track is helyet kapott a ritkaságok és eddig csak japánban megjelent dalok mellett. Itt van az új anyag beharangozó videójának első része és a június végén megjelent Helsinki című szöveges videó is. Csekkdisz!

Tovább

17 év után új videóval jelentkezett az In The Woods

13528244_10153514395396541_1372911363921084267_o.jpgA kilencvenes évek elején alakult norvég In The Woods az évek során beleírta magát a metál történelemkönyvébe, a egyedi megoldásokkal operáló progresszív rock/doom vonalon mozgó melankólikus  zenéjével. A norvég veteránok hosszú hallgatás után ősszel egy új anyaggal jelentkeznek és beharangozó dalként készítettek egy videót, amelyet a hajtás után megnézhettek.

Tovább

Új extrém metal projekt Killswitch Engage és Cannibal Corpse tagokkal

corpsegrinder-adam-d-shannon-lucas.jpg

A szupergruppok korát éljük, az most már kétségtelen. Szinte már hetente adunk hírt ismert zenészek kollaborációiról. Most itt a következő. Serpentine Dominion névre hallgat az a formáció, melyet a Killswitch Engage gitárosa Adam D., a Cannipal Corpse hörgője George "Corpsegrinder" Fisher, valamit a The Black Dahlia Murder volt dobosa Shannon Lucas alakított. Sok mindent egyelőre nem tudni róluk, az első dal augusztus 11-én érkezik, de lesz nagylemez is a Metal Blade gondozásában, ennek megjelenési dátuma október 28.

Kukorica dióhéjban - avagy ilyen a Korn

kornnutshell.jpgAkármilyen különlegesnek is hangzik a fenti cím, nem indítunk gasztronómiai rovatot. A lent látható videóban három Youtubeos arc, Pete Cottrell, Leo Moracchioli és Samus Paulicelli fogtak össze, hogy másfél percben megmutassák, miről is szól az egyébként betyár erős friss dallal jelentkezett Korn zenei világa. A kisfilmet nem szabad komolyan venni, láthatóan a készítők sem tették.

Tovább

Dave Lombardo dobol a Misfits szeptemberi koncertjein?

0davelombardo2015_09.jpg

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, szeptemberben, a Riotfest keretében, több mint három évtizednyi kihagyás után Denverben és Chicagóban ismét együtt lép színpadra a Misfits három legendás régi tagja, Glenn Danzig énekes, Jerry Only basszusgitáros és Doyle Wolfgang Von Frankenstein gitáros. A dobos személyét egyelőre nem árulták el, de az amerikai rockmédia jólértesültebb tagjai szerint Dave Lombardo, a Slayer volt- és a Suicidal Tendencies jelenlegi dobosa ül majd a cucc mögött a fellépéseken. Glenn Danzig még májusban csak annyit mondott a dobos személyéről: „Mindenki eldobja majd az agyát, ha eláruljuk, ki a dobos, mert őrületes. Az egyik kedvenc dobosom, régóta ismerjük egymást.”

Periphery - Periphery III: Select Difficulty (Sumerian, Century Media, 2016)

Ez tényleg a nehezebb út

periphery_select.jpg


Még mielőtt belecsapunk a lecsóba, egy kis matek. Miért is ez a harmadik? Hányadik nagylemez is ez valójában? Egyes számolások szerint ez az ötödik, de szerintem csak a negyedik, mert a Juggernaut: Alpha és Omega albumok együtt jöttek ki egy duplalemezként, szóval azt nem számolnám külön. De mire ez a számozás? A Juggernaut egy régóta dédelgetett terve volt a bandának: egy konceptalbum, egy sztori, amit mindenképpen meg szerettek volna írni. Valószínűleg ezért nem kapott ő külön számozást, csak a most megjelent Select Difficulty. Szóval a folytonosságot a Periphery - This Time It's Personal - Select Difficulty szálon kell elemezzük.

Tovább

Crawling Chaos - Itt egy új Dunsmuir dal videóval

dunsmuir_band.jpg

Az utóbbi hónapokban többször írtunk a Dunsmuir nevű szupergrupp július 22-én, azaz ma érkező nagylemezéről, amely a banda nevét viseli. A csapat létrehozásának ötlete Neil Fallonnak a Clutch frontemberének és Vinnie Appice-nek, a Black Sabbath és Dio egykori dobosának fejéből pattant ki a hírek szerint. Hozzájuk csatlakozott aztán a Fu Manchu basszusgitárosa Brad Davis, illetve Dave Bone a The Company Band gitárosa. Nem rossz felállás, ugye? És a zene sem az. Alább itt egy új dal és hozzá egy videó is.

Tovább

Chester Bennington szerint a Linkin Park volt a metal életben tartója

linkin_park_2014_1.jpgA Linkin Park korai albumai (értsd: első kettő) kiemelt szerepet kapnak minden ma 25-35 éves metalarc életében. Sokaknak ezek a többmilliós példányszámban elkelt CD-k voltak az úgymond belépő lemezek a rock és metal világába, még ha ma nem is igazán kerülnek már elő, tagadhatatlan, hogy az ott felsorakoztatott dalok későbbi rockerek hadait "térítette át" a gitárzene szeretők népes táborába. Chester Bennington, a Linkin Park énekese ezzel tökéletesen tisztában is van.

Tovább

Neked írta a dalt - Somló Tamásra emlékezünk

somlo_saxmachine_eff_keret.png

Szóval, meghalt Somló Tamás. Esterházy Péter után frissen ráadásul. Úgy látszik, nagyon megritkultak az angyalsérós, "tisztességben megőszült" fők Odafönn, és bekértek párat. Talán ott is sötétedik. "Vacakabb lett a világ", mondja Presser Gábor. 

"Na, ezek is lehozzák a kötelező kegyeletposztot", vágják erre sokan rá mifelénk. "Jól van, banyek, essünk túl rajta." Nos... Talán nem látszik így elsőre egy Márhíívó vagy Agyarország felől nézve, de mindent áthatnak és örökre meghatároznak ebben az országban, a magyar zenei kultúrában azok a zenekarok, amikhez Somló Tamásnak valaha is köze volt. Az életrajzi adatokra ott vannak a többi emlékező cikkek, nem tudom és nem is akarom átfesteni vagy ünnepi díszbe öltöztetni a témát. Nincsenek közös sztorijaim, nem is érthetek úgy a munkásságához, mint aki évek óta követi, mert nem, én se követem. Mert magamtól én se nagyon veszegetem elő az Omega-bakelitet (és most tessék, meg kereshetem gőzerővel).

De ettől még fontos összegezni és elmondani, mit tett le az asztalra és az éterbe Somló Tamás. Hogy bármit gondolj róla vagy a munkásságáról, miért érdemes egy csipetnyi hálával megtolni azt a kósza gondolatot.

Tovább

Glitches - Itt az Every Time I Die legújabb energiabombája

every-time-i-die-press-photo-new-2016.jpgSzeptember 23-án jelenik meg az Every Time I Die legújabb lemeze, a Low Teens. A buffaloi metalcore/hc punk brigád ezúttal az utóbbi vonalra erősített rá (nem is kicsit) és a Glitches képében egy olyan audiovizuális energiabombát pakolt le az asztalra, hogy csak pislogunk. Szinte csak a halottak nem mozdulnak meg rá!

Tovább

Itt a Korn új dala és a hozzá készült videó, az októberben érkező albumról

korn_2015.jpg

Hetek óta megy a találgatás, hogy mikor és milyen címmel jelenik meg a Korn súlyosabbnak ígért új nagylemez. Nos, a várakozásnak vége, hiszen ma a Rolling Stone oldalán debütált a csapat új dala, a Rotting In Vain, amihez egy faszányos kis videó is társul Tommy Flanagan főszereplésével. A lemez The Serenity Of Suffering címmel október 21-én jelenik meg a Roadrunner gondozásában. A lemez producere Nick Raskulinecz volt és az A Different World című dalában a Slipknot énekes Corey Taylor vendégeskedik.

Tovább

Meghalt Németh László "Fritz", a Vágtázó Halottkémek gitárosa

fritz.jpg

A Vágtázó Halottkémek Facebook oldalán tegnap este jelent meg a szomorú hír, miszerint elhunyt Németh László Fritz a zenekar gitárosa. A zenész 50 éves volt. Grandpierre Atilla az Indexnek annyit mondott még, hogy a gitáros nagyjából három hete tudta meg, hogy halálos beteg. A betegség következtében eltört a lába és műteni is kellett. Ezt követően egyre inkább romlott az állapota. Fritz 1982 óta volt a Vágtázó Halottkémek tagja. A júliusi 15-ei VHK-koncerten fel szeretett volna még lépni, de betegsége ezt már nem tette lehetővé. Nyugodjék Békében! (Fotó: Markovics Balázs, Index)

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum