RockStation

Bang Bang! - megérkezett a Green Day új dala és videója

2016. augusztus 14. - theshattered

green_day_radio.jpgItt az előzetesen beharangozott friss Green Day szerzemény, a Bang Bang. A jópofa dalszöveges videóval megtámogatott váratlanul pörgős punknóta az október 7-én megjelenő Revolution Radio című nagylemezen lesz megtalálható.

Tovább

Animals as Leaders (USA), Intervals (CAN), Plini (AUS) @ A38, 2016.08.10.

Progresszivitás a köbön

69036.jpgAki szerda este könnyed szórakozásra vágyott, biztos nem az A38 felé vette az irányt, ugyanis ott a kortárs progresszív metalzene egyik legnagyobb és leggyorsabb tempóban feltörő alakulata, a Tosin Abasi vezette Animals as Leaders foglalta be a deszkákat. Be kell vallanunk: az ilyesfajta zene tömény odafigyelést igényel még a hallgatóktól is (nem csak a zenésztől), ami már eleve garantálta, hogy ezúttal a partyarcok kinn maradtak. Jól is tették, több hely maradt a zenéhez értő közönségnek!

Tovább

A krucifixét neki! - Itt egy új Giraffe Tongue Orchestra videó!

giraffe-tongue-orchestra-1.jpgÚj videóval jelentkezett a lazán supergroupnak is nevezhető Ben Weinman (The Dillinger Escape Plan), Brent Hinds (Mastodon), William DuVall (Alice In Chains), Thomas Pridgen (ex-Mars Volta) és Pete Griffin (Dethklok) alkotta Giraffe Tongue Orchestra. A szeptember 23-án nagylemezzel jelentkező sztárcsapat a korábban már bemutatott Crucifixion című dalukra forgatott egy kisfilmet, melyet lentebb a lemez borítójával és dallistájával, valamint a már szintén ismert Blood Moonnal együtt szem- és fülügyre vehettek!

Tovább

Hát ölég ergya az új Bon Jovi nóta

bon_jovi_2016_2.jpg

This House Is Not For Sale címmel hamarosan érkezik a Bon Jovi új albuma, mely az első lesz, amelyből Richie Sambora gitáros már nem vette részét. Nem mintha az utolsó Bon Jovi lemezek minősége valami rettentő magas mércét ütött volna meg, de a tegnap debütált címadó dal még alulról sem igen súrolja a lécet. Alább meg is lehet bizonyosodni róla. Persze biztosan lesznek olyanok, akiknek bejön.

Tovább

10 + 5 zenekar, akiknek nincs rossz albuma

top10_nincs_rossz_album.jpg

Kényes kérdés, hogy mit jelent a fogalom: "rossz album". Hiszen minden vélemény szubjektív, mindenki máshogy ítéli meg a kedvenceit, sőt, lazán elképzelhető az is, hogy pont azért, mivel annyira szereti valaki valamelyik bandát, képes annyira kritikusan kezelni a munkásságát, hogy lazán megmondja: ez, vagy az a lemez konkrétan sz*r. Még az is lazán elképzelhető, hogy valaki szívből utál egy zenekart, minden produktumát tűzre hányná, mégis valaki azt mondja, hogy nekik márpedig hibátlan az életművük. Kérem szépen, ezen szubjektív megítélés alapján nehéz is olyan bandákat találni, amikre lazán azt mondhatnánk, hogy minden egyes lemez majdnem minden hangja arany. Épp ezért kezeljük úgy a most következő (részben a Loudwiretől kölcsönzött, de saját elemekkel is kibővített) listát, hogy nem hibátlan életművekről van szó, egyszerűen csak egyik lemezükre sem lehet kimondottan azt mondani, hogy rossz, vagy pocsék, vagy igénytelen munka. Ahogy mindig, most is érdemes kihangsúlyozni: a lista nem teljes, nem mindent átfogó munka, saját ízlés szerint szabadon bővíthető!

Tovább

Kezdd a szombatot egy új Thy Catafalque dallal!

thy_catafalque-x123-small-2016-gyongyi_kudlik.jpgHamarosan megérkezik a tavalyi Thy Catafalque lemez, a Sgúrr utódja, melyről egy dalt, a Mezolitot már mi is megmutattunk Nektek. Most egy újabb szeletét kínáljuk fel a szeptember 16-án megjelenő Meta című korongnak hallgatásra, mégpedig a Sirály névre hallgató, Tóth Ágnes (The Moon And The Nightspirit) vendégszerepelésével készült dalt. Lentebb borítót és dallistát is találtok!

Tovább

Rick Astley AC/DC-t (!) játszott hollywoodi koncertjén

rick_astley.jpg

Az idén 50. életévét betöltő Rick Astley új albummal és turnéval ünnepelte a jubileumot. Hogy a legtöbb rockernek lövése sincs, hogy ki az a Rick Astley? Dehogy nincs, a tudatalattiból varázsoljuk elő csak szépen EZT a dalt. Megvan ugye! Nos Astley a Troubadourban tartott koncertjén csütörtökön nagy meglepetésre előkapta a AC/DC Highway To Helljét is. Meg kell állapítanunk, hogy rockénekesnek se lenne utolsó, sőt ahogy az alábbi felvételen is látszik még dobolni is tud.

Tovább

Call Me - Itt egy zseniális új Pain-videó

pain_promo3-e1470839419849-656x369.jpg

Ahogy arról korábban már szó volt nálunk szeptember 9-én jelenik meg a Peter Tägtgren vezette Pain új nagylemeze. A Coming Home már a nyolcadik lesz a sorban az indusztriális muzsikát játszó zenekartól. A csapat most új dallal és hozzá egy zseniális videóval jelentkezett, melyben a Sabaton frontembere Joakim Brodén vendégeskedik. 

Tovább

Napi pihentagy: Homer Simpson és a Meshuggah

homer-simpson-bass-guitar.jpgSzinte már Dunát lehet rekeszteni a mindenféle "hangalájátszásos" videókból, mégis akad közöttük egy-kép jobban sikerült, poénosabb gyöngyszem. Ilyen a most következő alkotás is, melyben a készítők bemutatják, hogyan is nyomja a Simpsonék családfője a kegyetlenül klasszikus Meshuggah témákat.

Tovább

Nézd meg az Ossian új videóját!

ossian_2016_promo_photo.jpgÚj klippel jelentkezett az idén a 30. életévét betöltő Ossian. A zenekar eme jeles évfordulót természetesen a közönséggel együtt is megünnepli, méghozzá szeptember 10-én a Barba Negra Trackben. A már előre is nagyszabásúnak elkönyvelhető koncerten az előzenekar a Dalriada lesz, de Kalapács József és Szijártó Zsolt is tiszteletét fogja tenni a deszkákon. De térjünk vissza a videóra! A jelen cikk tárgyát képező kisfilm a hihetetlenül sikeres Fényárban és Félhomályban lemez A Régi Láng című dalára készült a Mihaszna filmesek által. A szépen komponált jelenetek alapjai főleg Tatán és Tatabányán készültek, a látvány pedig garantált!

Tovább

Itt a Serpentine Dominion első dala

serpentine_dominion.jpg

Ahogy azt már korábban is mondtuk Serpentine Dominion névre hallgat az a formáció, melyet a Killswitch Engage gitárosa Adam D., a Cannipal Corpse hörgője George "Corpsegrinder" Fisher, valamit a The Black Dahlia Murder volt dobosa Shannon Lucas alakított. Az első dal augusztus 11-én érkezett tőlük The Vengeance In Me címmel, de lesz nagylemez is a Metal Blade gondozásában, ennek megjelenési dátuma október 28.

Tovább

Antarktisz Útikalauz Rockosoknak - HEGY: 80 Miles Out & 6 Feet Under (2016)

Erre a HEGYre rá kell mászni.

hegy_80_miles_out_6_feet_under_cover.jpg

A hegyekkel az a baj, hogy nem tudja az ember, hogy álljon hozzájuk. Tervezzen útvonalat? Szerezzen szakértői, túlélő- és mászóeszközöket? Tanulmányozzon más hegyeket? Készítse fel magát rájuk, keressen más tudatállapotot, ami szellemileg alkalmassá teszi őt a feladata felmérésére és netán elvégzésére? Vagy már el is cseszte, túlgondolta, ahelyett, hogy végre-valahára mászni kezdene?

Egyáltalán nem véletlen, ha egy ilyen élethelyzetben találunk rá erre a lemezre - vagy vice versa, ha ez a lemez ezekre a kérdésekre segít reflektálnunk. Rohadt régóta ülök rajta, és legalább 6-7x meghallgattam már, mire egyáltalán észrevettem, hogy már ennyiszer. Hogy én is vesztegelek a lábánál, pedig már az utolsó karcig ismerem. Talán nem véletlenül. Sok feladat csak épp olyan nehéz, amennyire azzá tesszük magunknak, lett légyen szó egy elsőre pofonegyszerűnek tűnő kritika, vagy első blikkre tök simának festő posztmetál-album megírásáról... meghallgatásáról... megemésztéséről. Szóval fejjel neki, aztán majd csak megbirkózunk vele valahogy, ha bízunk a képességeinkben meg a mélynyomókban, a csúcson majd ráérünk levonni a következtetést.

Amiből van dögivel. A HEGY nevéhez illően egyértelműen kimagaslik az európai poszt-geofrámiából. De ez csak akkor tűnik fel (és igazán értékesnek), ha tényleg nekiveselkedünk, és a végére érve - jó közhelyesen - nem is a hegy külső-belső tájait győztük le, hanem valamilyen értelemben saját magunkat... Pl. azon prekoncepciónkat, hogy végig tudunk-e ülni manapság, akár teljesen, akár fél füllel figyelve egy ekkora súlyú és 50 perces lemezt, vagy azt, hogy lehet-e még a poszt- és nem-poszt műfajokat tényleg új és tényleg érdemes módon kombinálni. Vagy valami sokkal személyesebbet, hacsak nem... Áh, dehogy. Neki se állunk. Csak nézegetjük azt a kurva ösvényt, köldökünket, avagy a PLAY gombot, kinek mi, egyre zrikáltabban, aztán... Aztán később, észre se véve, hogy felértünk, már minden világosan látszik, és nem akaródzik elindulni visszafelé, a silány, egyenletes talajra. 

A 80 Miles Out & 6 Feet Under pontosan ezt az érzést nyújtja. Messze mindentől és kellő, épp elföldelési mélységben ahhoz, hogy a felszíni fény még leérjen hozzánk.

Tovább

Az új Lamb of God videó megvolt már?

lamb_of_god_2015_1.jpgFriss klippel jelentkezett a Lamb of God a tavaly megjelent nagylemezéhez, az egyébként zseniális VII: Sturm und Drang-hoz. A Deftonesos Chino Moreno vendégszereplésével készült "könnyed" muzsikához forgatott videóban a címéhez méltóan kiemelt szerephez jutnak a lángok, de a legegyszerűbb, ha erről ti magatok is megbizonyosodtok. A dal szövege, ahogy a korábbi klasszikus Walk With Me In Hell-nek is, Mark Morton és feleségének vetélés miatt elvesztett kisbabájának állít emléket - szerencsére rá egy évre született egy egészséges kislányuk.

Tovább

Az A38-on játszik a dél-afrikai blues-rock gitármágus Dan Patlansky

dan-patlansky-photo-by-neil-whitcher-ar-neil-whitcher-img_7304.jpg

Augusztus 29-én tér vissza Budapestre Dan Patlansky, akit Joe Satriani vendégeként ismerhettünk meg 2015-ben a Kongresszusi Központban. A blues-rock műfajt öntörvényűen és igen nyitottan kezelő zseniális gitáros ezúttal új, Introvertigo című stúdióalbumát bemutató turnéja keretében lesz látható az A38 Hajón, a tatabányai VoluMen felvezetése után.

Tovább

Kisfilmmel búcsúzik az Iron Maiden a Book of Souls turnétól

1280x720.jpgA hétvégi Wackenes bulival (ITT nálunk is megnézhetitek) lezárult az Iron Maiden monstre turnéja, melynek a tavaly megjelent kétlemezes The Book Of Souls bemutatása volt a célja. A Volt Fesztiválon is megfordult britek 72 koncert, 36 ország meglátogatása és 1,5 millió rajongó szórakoztatása után nemhogy ettől a kanyartól, de az egész 2016-os évtől is búcsút intenek, melyet a lent látható kisfilmmel koronáztak meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum