RockStation

Ez valami őrület - Itt az új Korn dal!

2016. augusztus 21. - theshattered

korn_2016.jpgPontosan két hónap múlva jelenik meg a Korn legfrissebb korongja, a The Serenity of Suffering, melyről a Rotting in Vaint már minden rajongó kivülről fújja. Most megérkezett a második fecske, az Insane, mely egy hasonlóan súlyos, erősen Untouchables ízű szerzemény lett, de hallga' csak!

Tovább

Elhunyt az Architects alapító gitárosa Tom Searle!

architectsband2014_638.jpgEgy újabb kiváló zenész igazolt át az égi zenekarba, ezúttal nem más, mint az Architects alapító gitárosa és zenei agya, Tom Searle. A 28 éves gitáros a tegnapi napon veszítette el a rákkal való küzdelmét. Habár az utóbbi hónapokban már erősen harcolt a kórral, mégis többször fellépett a bandával, így legutóbb a Rock am Ringen és a Rock im Parkban is. Az állapota ezután rosszabbra fordult, luxemburgban kórházba került, ahol mesterséges kómába helyezték. Ebből az erős akaratának köszönhetően felébredt, így haza tudott utazni Angliába. Ezután a javulás jeleit mutatta, mégis az elmúlt két hétben újra visszaesett és kénytelen volt feladni az általa vívott igen kemény harcot. A zenekar teljes közleményét itt, lentebb találjátok.

Tovább

A lét és a nemlét között - Itt egy új Sinsaenum lyric videó

sinsaenum.jpgDalszöveges videóval jelentkezett a többek között Joey Jordison és Csihar Attila fémjelezte death/black hatos, a Sinsaenum. Az Echoes of the Tortured lemezen megtalálható Anfang des Albtraumes dal jellegzetessége, hogy Attilánk egy pár sort magyarul szaval el benne, mely talán minden olvasónknak egy kis plusz indokot adhat a megtekintésre. Uccu neki!

Tovább

Take This Live - Itt van még egy felvétel a közelgő In Flames DVD-ről

inflamessoundsfromtheheartdvd.jpg

Szeptember 23-án már ismét a Nuclear Blast égisze alatt jelenik meg a svéd In Flames Sounds From The Heart Of Gothenburg címre hallgató koncertkiadványa, mely húsz dalt tartalmaz majd. A felvételeket 2014 őszén rögzítettek hazai pályán, a göteborgi Scandinaviumban. A kiadványról már a második dal felvételét lehet megtekinteni alább.

Tovább

Így szól koncerten a Metallica új dala

Megérkezett a hivatalos albumelőzetes is

metallica2016.jpeg

A hét legnagyobb rockzenei vonatkozású eseménye kétségtelenül a november 18-án Hardwired...To Self-Destruct címmel megjelenő új Metallica lemez híre volt, valamint az az felvezető Hardwired című dal bemutatója. Az időzítés nem volt véletlen, hiszen a zenekar a minneapolisi U.S. Bank stadion augusztus 20-i avatókoncertjéhez kötötte a bejelentést. Az avatókoncerten természetesen az új dalt is eljátszották.

Tovább

Flea és Koko esete, avagy így basszerozik egy gorilla

5dce2d2c-9cf9-4450-9543-f912ebc4e017.pngA szeptember elején hozzánk is ellátogató Red Hot Chili Peppers basszerosa, Flea, Kokoval, a gorillával spanolt le a napokban. A Woodsideban található Gorilla Foundation "bentlakója" láthatóan nem igazán tudta kezelni a helyzetet (sem a hangszert), de egy aranyos kisfilm született az egészből.

Tovább

Itt van 15 másodpercnyi vadiúj Korn

korn_2016.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk The Serenity Of Suffering címmel október 21-én a Roadrunner gondozásában érkezik a Korn sokkal keményebbnek ígért új lemeze, melynek producere a Grammy díjas Nick Raskulinecz volt. Rotting In Vain címmel egy tényleg kimondottan erős új dalt már mutattunk az albumról. Daniel P. Carter a BBC Radio 1-on futó Rock Show című műsorában pedig holnap debütál az Insane című tétel, melyből alább egy 15 másodperces részletet is tudunk mutatni.

Tovább

11+1 magyar rockzenekar, akik nagyon hiányoznak nekünk

top10_hun_missing.jpg

Nincs is rosszabb érzés a hithű rockernek/metalosnak, amikor kénytelenek szembesülni a ténnyel: egykori, vagy netán aktuális kedvenceik jó eséllyel soha nem fogják már ebben a formában előadni a fémszívünkhöz legközelebb álló örökzöldeket (most a hirtelen egymásra borulásokat, kibéküléseket jóindulatúan felejtsük el). De kik azok, akik nélkül - legalábbis a mi meglátásunk szerint - már nem ugyanaz a magyar rockvilág, mint azelőtt? Kiket látnánk szívesen még legalább egy buli erejéig a világot jelentő deszkákon? Még ha tudjuk is, hogy néhány esetben ez már semmiképp nem lehetséges, azért a gondolatot életben tartjuk, legalább az maradjon meg nekünk. Ahogy mindig, a lista most sem teljes, a személyes kedvenceitekkel szabadon bővíthető, minden további ötletet szívesen látunk!

Tovább

Arch Enemy - divideD @ Budapest, Barba Negra Track, 2016.08.17.

Megkaptuk az Arch Enemy két évtizedének eszenciáját

arch_enemy_budapest_2016_2.jpg

Akik az Arch Enemyt csak felületesen ismerik, lehet, nem is tudják, hogy 1996-ban, még férfi énekessel Johan Liivaval kezdte pályafutását, majd a Carcassból ismert Mike Amott és testvére Christopher által alapított, idén 20 éves zenekar, később már női énekesekkel az élén pár év alatt a svéd dallamos death metal színtér egyik legismertebb jelenségévé nőtte ki magát, így nem csoda, ha nagy eseménynek számít, ha meglátogatják kishazánkat.

Tovább

Itt a Metallica korai éveit bemutató sorozat első része

metallica_2.jpgTegnap debütált a Spotifyon az általunk is beharangozott, a Metallica őstörténetét bemutató sorozat első része. A nyolcperces kisfilm, ahogy ígérték, tömve van archív cuccokkal, melyek között/közben James és Lars osztja meg az érdekességeket a nagyvilággal. Szóba kerül többek között az első találkozásuk, de Dave Mustaine és Cliff Burton is. Apropó! Az új Metallica dalt hallottátok már?

Tovább

Nyári este az underground jegyében

Súlyzás Vol. 3 - Hellnes és Punkferencia központ

suly.jpg

Immáron harmadik alkalommal fog a budapesti Dürer pince otthon adni a súlyzás "koncert sorozatnak" Az augusztus 27-én megrendezésre kerülő eseményről a tovább gomb megnyomása utána több fontos információt is megtudhattok. Ajánljuk figyelmetekbe az estét, mert tényleg igazi elvont, elmebeteg underground zenekarokat ismerhettek meg egy-egy ilyen estén.

Tovább

Így játszott a Tool 1991-ben

tool1991.jpgRemélhetőleg lassacskán elkészül az új Tool album, melyre akárhonnan is nézzük, már alsó hangon is 10 évet kellett várni. Ha negatívak akarnánk lenni, azt is mondhatnánk, hogy még ki tudja, hol a vége! De addig is, hogy ne maradjatok Tooltalan állapotban, következzen egy koncertfelvétel még a hőskorból, azaz egész pontosan 1991. október 7-ről. Az akkor rögzített hollywoodi koncertről öt dal szivárgott ki az internetre és valljuk be: igazi kincs ez minden rajongó számára!

Tovább

No Sleep 'Till Cleveland - Itt a Prophets Of Rage Beastie Boys feldolgozása

prophets_of_rage_2016.jpg

Pár napja írtuk meg, hogy augusztus 26-án egy 5 számos EP-vel jelentkezik a Prophets Of Rage, amely a The Party's Over címet kapja majd. Az EP-igazából 2 új dalt tartalmaz, a már eddig is ismert Prophets Of Rage című mellett az EP címadóját. Lesz rajta két koncertfelvétel, illetve a Beastie Boys No Sleep 'Till Brooklynjának átirata No Sleep 'Till Cleveland címmel. Na, ez utóbbi lehet alább most jól meghallgatni.

Tovább

Imapózban dobolni - Avagy így kell Periphery-t ritmikázni

periphery_2016.jpgLassan már egy hónapja annak, hogy megjelent a Periphery legújabb nagylemeze, a Periphery III: Select Difficulty. A zseniális korongot a szokásos klipes promók mellett egy ingyenesen megnézhető, majd' egy órás stúdiós filmmel is megtámogatták, most pedig megérkezett a Prayer Position dobvideója, melyet ha minden igaz, hamarosan a Marigold hasonló felfogásban készített kisfilmje is követ majd.

Tovább

HOPPÁRÉ! Itt egy új Metallica dal!

met2016.jpgDerült égből villámcsapásként szakadt be a köztudatba a Metallica új dala, a Hardwired. Az egyszerű imidzsvideóval megtámogatott relatíve rövid dal a jó kis hadarós verzéjével már-már szinte a régi 'tallica világot idézi, érdemes ráfülelni. A dal a Metallica friss, dupla (!) albumán fog megjelenni, melynek címe Hardwired… To Self-Destruct lesz és november 18-án fog megjelenni a banda saját kiadóján keresztül. Dallista a videó alatt!

Tovább

Jubilál az Alvin és a Mókusok!

Idén 20 éves a Jópofa!

13988011_1360048874022754_6285962482247840383_o.jpg

Ha még nem döntötted el, hogy mit kezdj a péntek estéddel akkor bátran ajánljuk az Alvin és a Mókusok holnapi koncertjét, amit a Barba Negra Track-ben tudtok csekkolni. Az est különlegessége, hogy idén lett 20 éves a banda második nagylemeze a Jópofa és a jubileum alkalmából megrendezésre kerülő koncerten Alvinék az egész lemezt elzúzzák, valamint pogózhattok a jól ismert örökzöldekre is. Az estét a The Silver Shine nyitja majd, az eseményhez pedig ITT csatlakozhattok valamint a bulival kapcsolatos összes infót is begyűjthetitek. Lapozz és olvasd el, hogy mit mond Viki a holnapi koncertről!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum