RockStation

Novemberben új minialbummal jelentkezik a 30 éves Sick Of It All

2016. szeptember 04. - sunthatneversets

Sick-of-it-All.jpg

When The Smoke Clears címmel egy ötdalos EP-vel jelentkezik a Sick Of It All, mely a zenekar fennállásának harmincadik évfordulójára jelenik meg. A november 4-én a Century Media gondozásában megjelenő kiadvány nem egyszerű EP lesz. A limitált számban kiadandó anyag 60 oldalas, keménytáblás műbőr-csomagolásút CD bookletet tartalmaz olyan zenészek ajánlásával, mint Davey Havok (AFI), Dennis Lyxzén (Refused), Arthur Smilios (Gorilla Biscuits), Matt Kelly (Dropkick Murphys) vagy Chuck Ragan (Hot Water Music).

Így szólna a Metallica új dala az első öt album hangzásával

metallica2016.jpeg

Azt már biztosan mindenki kívülről tudja, hogy november 18-án 80 perces dupla albummal jelentkezik a Metallica, akik elsőnek a Hardwired című dalt tették közzé az új lemezről. Egy youtube felhasználó most gondolt egyet és a zenekar első öt albumának hangzásával újrakeverte a dal vezető riffjét. Íme!

Tovább

20 éves lesz a FEZEN fesztivál

fezen_2017_white_2.jpg

Az 1997-ben még Fehérvári Zenei Napokként, egy cirkuszi sátorral indult a fesztivál, idén pedig a több mint 100 fellépő, köztük közel 20 külföldi sztárzenekar már közel 40.000 látogatót csábított Székesfehérvárra. 2017-ben 20 éves lesz a FEZEN, és erre jubileumhoz méltó programmal készülnek a szervezők. A legfanatikusabb rajongók pedig már nem csak a naptárjukba írhatják be a dátumot, de jövő évi bérletüket is megszerezhetik szuperkedvezményes áron.

Tovább

Szeptember végén jön az új Truckfighters-lemez, itt egy rakás infó róla

truckfighters_2016.jpg

Szeptember 30-án új nagylemezzel jelentkezik a svéd Truckfighters. A V címet kapott ötödik album a Century Media és a zenekar saját kiadójának a Fuzzorama-nak a kooperációjában jelenik meg és 7 dalt tartalmaz majd. Borító dallista és a lemezt nyitó Calm Before The Storm című dalra készített nyomasztó videó alább sasolható meg.

Tovább

Stormbending - Avagy fülelj meg egy új Devin Townsend dalt!

dtp2016.jpgMár alig pár nap és a boltokba került a Devin Townsend Project legújabb lemeze, a Transcendence. Eddig már két dalt elcsíphettetek nálunk, sőt, azt is elárultuk, hogy szerintünk milyen lett maga a korong, úgyhogy lássuk csak, mit tud a frissen kiszivárogtatott dalocska, a Stormbending.

Tovább

Legendás rockzenekarok legrosszabb lemezei

top10_legendas_szarok.jpg

Már megint,ugye? Mi az, hogy legjobb? Mi az, hogy legrosszabb? Tudjuk, hogy mennyire szubjektív ez az egész, de be kell látnunk, hogy kevés zenekar van, amelynek minden egyes termése aranyat ér. Vannak olyanok, ITT találtok is egy listát róla, ez az összeállítás viszont közelről sem róluk fog szólni. Itt olyan lemezek kerülnek majd pellengérre, melyek talán ha a fiókban maradnak sem lett volna feltétlenül iszonyat nagy gond. Lássuk csak!

Tovább

Brotherhood of the Snake - Itt az első új dal az októberben megjelenő Testament-lemezről

testament2015a_stephanie-cabral.jpg

Megérkezett az első új dal október 28-án megjelenő tizenkettedik Testament albumról, a The Brotherhood Of The Snake-ről. A lemez felvételeit Eric Peterson gitáros és Chuck Billy énekes irányította Juan Urteaga producerrel. Az anyag keverését Andy Sneap végezte. Alább tehát az első tétel, mely maga a címadó.

Tovább

Bréking: az Iron Maiden főnök Steve Harris novemberben Budapesten!

steve-harris-20121.gifMindenki kapaszkodjon! Az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris British Lion formációjával érkezik Magyarországra novemberben! A körút az eddigi legmasszívabb európai turné lesz! A legtöbb állomáson - így szerencsére Budapesten is - a szintén angol illetőségű, hard rockban utazó Voodoo Six lesz a vendég.

Tovább

Megérkezett az új Bon Jovi-album borítója és dallistája

bon_jovi_2016_3.jpg

Október 21-én jelenik meg a Bon Jovi tizennegyedik stúdióalbuma This House Is Not For Sale címmel, melyről egy dalt, nevezetesen a címadó korábban már megmutattuk nektek. A lemezzel a zenekar életében egy új korszak veszi kezdetét, hiszen ez az első lemez, melyen már nem működött közre a a 2013-ban távozott Richie Sambora gitáros. A zenekar a tervek szerint jövő év elejétől turnézik majd. Az album borítóját és a rá kerülő dalok címeit alább találjátok.

Tovább

Bécsben játszik Axel Rudi Pell

axel_rudi_pell.jpg

A 2007-es Diamonds Unlocked feldolgozáslemezt is beleszámolva Game Of Sins címmel idén tizenhetedik albumát jelentette meg a nagy múltú német gitárhős, Axel Rudi Pell. A köztudottan Rainbow mániás muzsikusnak ez a második olyan stúdióanyaga, amelyen első számú hatásának egykori dobosa, Bobby Rondinelli játszik. Az idei kiadványhoz kapcsolódó európai turné második fele a hét végén startol, és szeptember 11-én a hazai rajongók számára is karnyújtásnyi közelségbe hozza a bandát, amikor is Bécset éri el a portya. A történetben újabb Rainbow-vonatkozást jelent, hogy a Simm Cityben tartandó bulin is ott lesz a túra állandó vendége, a Ritche Blackmore jelenlegi formációjából is ismerős Ronnie Romero énekes eredeti csapata, a Lords Of Black. További infók a koncertről ITT

Falling While Rising - Új Crowbar-dal

crowbar_2016_2.jpg

Ahogy azt már korábban megírtuk október 28-án új albummal jelentkezik a Kirk Windstein vezette Crowbar. A The Serpent Only Lies címet kapott 11. Crowbar-korong visszanyúl a zenekar pályájának korai szakaszáig. Hogy ez mennyire van így a Falling While Rising címmel közzétette első új dalban, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre szerintünk olyan a nóta, minta a lápi iszapból előbújó mocsári szörny.

Tovább

Gazdag program és erősödő online jelenlét az A38 Hajó őszi-téli idényében

Négy új YouTube-csatornát indít, az év végéig több száz koncertfelvételt tesz elérhetővé a budapesti klub

marksomay_20140104_SMF2497.JPG

A tegnap délelőtti sajtótájékoztatón az A38 Hajó 2016 őszi-téli programját, együttműködéseit ismertették a hajó képviselői. Az eseményen részt vett Bán Teodóra, a Budapesti Fesztiválközpont igazgatója és Bodrogi Bozán András, a Google Ground munkatársa. Az elkövetkező hónapokban több száz zenei program, kortárs kiállítás és egyéb rendezvény lesz az A38-on, emellett újra felvételt hirdet a hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája, az Akadémia38. Folytatódik az együttműködés a Petőfi TV-vel, napi rendszerességű élő magazinműsor jelentkezik az A38-ról. Szeptember 1-jén az A38 Hajó elindította négy új YouTube-csatornáját, ahol műfaji bontásban (pop-rock, metál-punk, világzene, jazz) az év végéig több száz koncertfelvétel, ezernél több zeneszám lesz látható.

Tovább

Red Hot Chili Peppers (USA), Deap Vally (USA) @ Papp László Sportaréna, 2016. szeptember 1.

Szinte hibátlan koncert a sárgolyó legnagyobb pop/rock zenekarától

0rhcp2016_07_eredmeny.jpg

Még mindig az a furcsa érzés van rajtam, amikor nagyon várok egy koncertet, végig élvezem, aztán mégis utána űr van bennem. Miért? Mert egyszerűen képes lennék még újra meg újra végignézni. Igen, pontosan így vagyok a Red Hot Chili Peppers kvázi "visszatérő" koncertjével. Ha lehetne, a pénteki alkalomra is ellátogatnék. De ne legyünk telhetetlenek, lássuk, milyen is volt a csütörtöki hangverseny!

Tovább

„Afféle metalos hippik vagyunk, nagyon békések, ha pedig valami feldühít, azt igyekszünk kiüvölteni magunkból”

Interjú Michel „Away” Langevinnel, a Voivod dobosával

voivod_2015.jpg

Az underground egyik legnagyobb hatású zenekarát, a kanadai Voivodot ma is komoly megbecsülés övezi, mind a szakma, mind a műértő közönség részéről. A bandával rendszeresen lehet találkozni a legnívósabb extrém metal turnécsomagokban, és a fontosabb fesztiválokon is. Az intenzív koncertezés közepette is új lemezre készülő csapat dobosával, Away-jel beszélgettünk.

Tovább

Nagaarum – D.I.M. (2016)

nagaarum_dim_cover.jpg

Mi is, vagy pontosabban ki is az Nagaarum? Nagaarumról sok mindent állíthatunk, de azt semmiképp nem, hogy populáris. Nagaarum egy igen sokoldalú, mára már nemzetközi szinten is elismert alkotó jelenség, aki sokáig kínosan ügyelt arra, hogy véletlenül se értesüljön a nagy nyilvánosság arról, hogy polgári nevét tekintve ki is Ő valójában. Nagaarum nem egy kiszámítható alkotó, hisz lemezenként más és más arcát mutatja, kivéve persze, ha az adott album által felskiccelt „keretek” megtartása a koncepció szerves részét képezi, mint a Belaja Tajga 1-2. esetében. Az általa feldolgozott témák egy átlagos érdeklődésű hallgató – bár jelen esetben nem hiszem, hogy ők alkotnák a többségi halmazt – értelmezésében leginkább elvontnak nevezhetők, a nyitottabb egyének számára viszont határozottan érdekfeszítők.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum