RockStation

Itt a Döngölöm Ösvény című EP-je

PREMIER!!!

2016. október 02. - csigaur

13220528_1805539966333616_4263550426430686295_o.jpg

Vasárnap estére egy rövid kis EP premierrel jelentkezünk, a Döngölöm zenekarnak köszönhetően. A srácok tavaly kezdtek bele a koncertezésbe, de több tehetségkutatón is megmérettették magukat időközben.

Tovább

A miskolci Santa Lucia Egészségcentrum is segített Botondnak!

A látásjavító cég felajánlásával dőlt el a gitárlicit.

gitar.jpg

Utolsó fejezetéhez érkezett a múlt havi Jótékonysági Est Botondért című rendezvény. Péntek estig volt kiírva a Veres Gábor (Watch My Dying) által felajánlott, és Borbás Róbert (Rooklet INK) festette Jolana Viktom gitáraukció.

Tovább

Megérkezett az utolsó Meshuggah előzetes az új megjelenés előtt

meshuggah2016.jpgTöbbször hírül adtuk már, hogy folyamatosan készül és hamarosan érkezik az új Meshuggah lemez. A nyolcadik album címe pedig The Violent Sleep of Reason lesz és nagyjából egy hét múlva jelenik majd meg, azaz október 7 - én. Ezt hozza most közelebb az az utolsó videó előzetes, amit publikussá tett a zenekar a Nuclear Blast kiadó hivatalos csatornáján keresztül a lemez felvételeiről, megoldásairól. A hajtás után pedig mindezt meg is tekinthetitek.

Tovább

Az új Don Gatto videó is itt van végre!

dongatto.JPGNapi két tangapapucsot rágtunk el izgalmunkban és Elvis arcát oldalnézetből izzadtuk a pólónkra mióta eseményszinten is értesültünk róla, hogy friss és egyre közeledő videóval fenyegetőzik a Fővárosi Nagycirkusszal is teljesen nyíltan rivalizáló Don Gatto zenekar. Amiben lehet számítani majd szeretetteljes klubalkotó hangulatra masszív sörívókkal, némi himnikus hétvégi barkácsoláshoz hasonló hangorkánnal. Most pedig, hogy az új videó kitépte magát a még nem levés állapotából, hát azt kell mondjuk papírforma. Végül megint sikerült kitolni szögletre! Figyeld csak ki!

Tovább

Jövő áprilisban Bécsig azért csak eljön a Korn!

korn_2016.jpgA nu metal koronázatlan királyai háza táján sok minden történik mostanában. Pöpec új Korn dalok csapnak arcon, mint egy jó vizes strandpapucs. Miközben úgy várjuk az új lemezt, mint a Sky Channel meséin felnőtt apuka, a netről rendelt Transformers porszívót, anyuka születésnapjára. De a jackpot mégiscsak mindezek után jön le, ugyanis a április 3 - án Bécsben lép a Korn a Gasometer színpadán, ami nekünk hazai rajongóknak is csak egy karnyújtásnyira van, meg még onnan egy kétszáz nyolcvan kilométer. Ahol pedig a neves banda vendégei a friss lemezes Heaven Shall Burn, illetve a Hellyeah lesznek. Szóval aki nekifeszül az útnak aznap, annak lesz este miből csemegézni. Kedvcsináló gyanánt pedig pörgessétek be még egyszer itt lejjebb az új dalt, azt csá!

Tovább

Februárban érkezik az új Steel Panther, itt egy dal róla

steel_panther_2016_1.jpg

Lower The Bar címmel február 27-én jelenik meg a Steel Panther negyedik nagylemeze. A csapat most egy dalt is megmutatott az új lemezről, igaz ez feldolgozás, egy 1982-es Cheap Trick nótát gyúrtak át. A She's Tight című dal videójában szerepel Robin Zander (a Cheap Trick énekes-gitárosa), és kameoszerepben Bobbie Brown, Paris-Michael Jackson (Michael Jackson lánya) és Tony Palermo (Papa Roach) is felbukkan.

Tovább

Így nyomta a Metallica Howard Stern és Jimmy Fallon műsorában

metallica_jimmy_fallon.jpg

Hétfőn a SiriusXM rádióban Howard Stern műsorában debütált a Metallica új dala, a Moth Into Flame, a műsorban viszont dalokat is játszott a csapat köztük a novemberben megjelenő új album kvázi címadóját a Hardwired címűt. Csütörtökön pedig Jimmy Fallon esti showjának vendége volt a zenekar, ahol a már fentebb említett Moth Into Flame-et pengette el a brigád. Mindkét performansz elég feszesre sikerült és alább meg is nézhető.

Tovább

Megjelent az új Suicidal Tendencies, itt egy dalrészlet róla

suicidal_tendencies_2016_1.jpg

Tegnap jelent meg a Suicidal Tendencies új lemeze World Gone Mad címmel. A lemezen két új tag debütált, Eric Moore helyére Dave Lombardo került, illetve Nico Santora gitárost Jeff Pogan váltotta. A megjelenésre még egy új dal előzetesét tartogatta a csapat, a Get Your Fight On! egy részlete alább, a már korábban közzétett két dallal együtt.

Tovább

Steel Panther, Inglorious @ Bécs, Gasometer, 2016.09.26.

Altesti fingós-szarós-recskázós poénok zseniális zenével

steel_panther_live_2016.jpg

Bizonyos koncertek kapcsán az ember zsigerből érzi, hogy kiemelkedően jók lesznek. És nem azért, mert órákig bújta a YouTube-ot aktuális élő videókat nézegetve, hanem valamiért tudja, és kész. Engem pedig már hetekkel a Steel Panther bécsi fellépése előtt elkapott ez az érzés, ráadásul a tengerentúli négyes előtt az az Inglorious melegített be, akiket a hazai közönség a The Winery Dogs előtt ismerhetett meg, és anno nagyjából öt perc alatt vettek meg. Ez a csomag pedig így egyértelműen kihagyhatatlan volt, amiben egyetértett velem az a nagyjából kétezer ember (köztük rengeteg magyar), akik csurig töltötték a Gasometer küzdőterét.

Tovább

KYPCK - Zero (Century Media, 2016)

Zord szibériai kalandozás egy órában

3epo.jpgA nevével ellentétben finn származású KYPCK (ejtsd: Kurszk) egy furcsa koncepciót vállalt magára. Az ex-Sentenced gitáros Sami Lopakka által életre hívott orosz nyelven daloló rideg doom metal ötösfogat meglépett egy a meredek lépcsőfokot és nekivágott a szovjet tematikákat feldolgozó szibériai "melegségű" bandájuknak. Huncut egy húzás, mert ahogy a magyaroknak, úgy a finneknek sem épp a szívük csücske az orosz nép, már ha történelmileg nézzük a dolgokat, ennek ellenére ott fent, a messzi északon bejött az embereknek a dolog - nem hiába Finnország és Oroszország a két legfőbb úti céljuk, ha koncertekről van szó.

Tovább

„Mindenre emlékszem, ami az egyes dalok felvételei során történt”

Warrel Dane-interjú

img_8008.jpg

A Nevermore feltámadását nem érdemes várni, a Sanctuary ellenben aktív még. A frontember, Warrel Dane pedig emellett szólólemezre készül, valamint tavaly óta, a Nevermore-féle Dead Heart In A Dead World album anyagával turnézik éppen. Természetesen a budapesti koncert előtti rövid beszélgetés is elsősorban a tizenhat évvel ezelőtt megjelent mestermű körül forgott.

Tovább

Isten és a popzene - avagy itt egy új Sum 41 dal!

2016.jpgÚjabb dalt tett elérhetővé a Sum 41 az október 7-én megjelenő új nagylemezéről, mely a 13 Voices címet kapta a keresztségben. A frissen megmutatott szerzemény a God Save Us All (Death To POP) lett, melyhez egy élő jelenetekből összebarkácsolt kisfilmet is csatolt az idei Szigeten nálunk is újra bizonyító punkbrigád.

Tovább

Pengeéles skandináv hardcore vonal - Új számok a City Keys formációtól

city-keys-hc-band-636x384.jpgAz Anchor neve talán nem mindenkinek ismeretlen. A göteborgi hardcore csapat négy remek lemezt hozott össze az elmúlt nyolc évben. Ebben pedig vaskos szerepe volt Mattias nevű gitárosuknak, aki úgy tűnik megállíthatatlan forma. Alig pár hete ugyanis jöttek a hírek, hogy összehozott egy The Loveless Church nevű poszt rock formációt, máris itt az újabb hír vele kapcsolatban.

Tovább

Kezdd a napot szelíd mesterekkel! - Új Crippled Black Phoenix dal

crippled_black_phoenix_2016.jpg

Ha azt kérdeznéd, kik olyan nagy szelíd mesterei a mának, mint amilyen a tegnapnak még a Pink Floyd volt? Lehet azt mondanám, hogy azok a Crippled Black Phoenix. Vagy, ha még nem, akkor majd később biztos, hogy igen. Ha pedig ehhez még egy meggyőző lemez kell, az eddig meglévő nyolc után, akkor mindenképpen jó hír lehet, hogy az már a kanyarban van. Egészen pontosan pedig november 4-én fog kijönni Bronze címmel a Season of Mist gondozásában. Számunkra külön öröm, hogy a fentebb a látható zenekarfotót Réti Zsolt kollégánk készítette.

Tovább

Plasmic And Pure - Itt egy új Crowbar nóta

crowbar_2016_1.jpg

Ahogy azt már korábban megírtuk The Serpent Only Lies címmel október 28-án jelenik meg a Kirk Windstein vezette New Orleans-i Crowbar tizenegyedik albuma. A főnök azt mondta, hogy az album a korai lemezek súlyosságát és agresszivitását hordozza magán és az elsőnek közzétett Falling While Risingban nem is csalódtunk. Alább most itt a második előzetes dal Plasmic And Pure címmel.

Tovább

Búcsúzunk megint - Feloszlott a NoMeansNo

1200_1.jpgAz 1979 - ben alakult és napjainkig abszolút aktívnak is mondható kanadai NoMeansNo bejelentette hivatalosan is feloszlását. A Wright testvérek által alapított trió zenéje - simán kijelenthetjük - hogy ezer és ezer más bandára volt erős hatással. A korai punkból induló és azt sajátos szájízzel játszó csapat mindig az egyik legkreatívabb volt a műfajon belül a dalok és szövegek fabrikálása terén. Komplexitásukkal és a határok átjárhatóságával érintve és inspirálva tucatnyi más műfajt is. Mindezt pedig tették összesen tizenegy nagylemezen és kislemezek garmadáján. Köztük olyan anyagokkal, mint a legfülbemászóbb, mégis a legelszálltabb Wrong, vagy azt két évvel követő közös lemez Jello Biafra személyével közösen. Aki az Alternative Tentacles kiadó egyik főszereplőjeként lemezeik gondozója is volt az évek során. Illusztris koncert videóval és egyik legjobb albumukkal a hajtás után tehát tőlük búcsúzunk, rájuk emlékezünk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum