RockStation

Ignite, Fatal Error, Satelles @ Budapest, Barba Negra, 2016.01.28.

Megfogyva bár, de törve nem...

2016. január 31. - magnetic star

0ignite1_2016_41.jpg

Mindenképp szép gesztusnak tekintendő Téglás Zoliéktól, hogy a teltházas tavalyi budapesti koncertjüket idén (szinte napra pontosan egy év elteltével) megduplázták. Akárcsak az, hogy mindkét alkalommal a Cseh Tamás Program résztvevői közül biztosítottak fellépési lehetőséget két-két zenekarnak. A veresegyházi fák megmentése érdekében szervezett adakozásról nem is szólva!.. Mindehhez, na meg a tíz év után megjelent A War Against You albumhoz két fergeteges buli dukál, nemde?

Tovább

Itt egy király, új UXO dal (Unseen & Today is the Day projekt)

uxo.jpgAkiknek nem cseng ismeretlenül a New York-i Unsane zenekar neve, esetleg még díjazták is a banda munkásságát, azoknak megnyugtatásképpen egy jó hírrel szolgálhatunk. A banda frontember énekes/gitárosa Chris Spencer és a Today is the Day énekes/gitárosa Steve Austin egy új projektbe kezdtek, amely első hallásra nem áll túlságosan távol az Unseen-től megszokott zenei világtól. A formáció az UXO nevet kapta és hamarosan egy bemutatkozó lemezzel rukkolnak elő. Ízelítőnek itt egy király új nóta, a This Won’t Take Long című szerzemény, amelyet a hajtás után lehet nyomatni.

Tovább

Therion, Luciferian Light Orchestra, Ego Fall & Imperial Age @ Barba Negra, 2016.01.22.

Felejthetetlen utazás időben és térben, Kelettől Északig

0therion2016_03.jpg

Úgy tűnik, hogy a Therion valóban szívesen tér vissza Magyarországra. Legutóbb három éve, a Vovin lemez évfordulója apropóján összeállított programmal látogattak el hozzánk, és a beharangozott készülő rockoperájuk kapcsán úgy hihettük, egy darabig nem látjuk őket viszont. Nos, rockoperának azóta se híre, se hamva, ám cserébe kaptunk egy - minden túlzás nélkül - Best Of Turné állomást, ami bizony örömteli dolog.

Tovább

Phil Anselmo karlengetett, magyarázkodott, bocsánatot kért, Rob Flynn reflektált

phil-anselmo-robb-flynn.jpg

Pár napja tűnt fel az interneten az alábbi videó, ami elég nagy port kavart metál berkekben. Phil Anselmo (ex- Pantera, Down, Illegals, Superjoint) a Dimebash-en, egykori zenésztársa, Dimebag Darrell emlékestjét félreérthetetlen karlengetéssel, és egy "white power" kiáltással fejezte be.

Tovább

Metalegyház a gettó mélyén

pope-francis-philippines.jpgA brazil Metanóia gyülekezetre egy szava nem lehet az egyszeri rockerfélének. Mielőtt bármi kérdés felmerülne, itt nem egy szekta típusú fanatista témáról van szó, ez egy teljesen legitim keresztény vallási csoportosulás. A diffi csak annyi a többi unalmasabbnak tekinthető templomjáró irányzathoz képest, hogy itt az összegyűlt vallásos metálfik és lányok keresztény rock és metalbandáktól kapják az igét. A moshpit, headbang maximálisan megengedett és azon sem érdemes fennakadni, ha a prédikátor éppen gyomorból jövő hörgéssel hirdeti a felsőbb hatalom erejét.

Tovább

Cut And Dry - Itt egy zúzós új Prong-dal

prong-noabsolutes-3.jpg

X - No Absolutes címmel február 5-én, azaz jövő pénteken jelenik meg a Tommy Victor vezette Prong tizedik stúdióalbuma. Új dalt már mutattunk az albumról, alább most itt egy újabb fejletépés Cut And Dry címmel. A lemez turnéjával Budapestre is elér a banda, a buli április 2-án lesz a Dürer Kertben, és már az is kiderült, hogy az indusztriális hatású metalt nyomató svéd Man.Machine.Industry, valamint a belga sludge/post-metalos Steak Number Eight játszik velük.

Tovább

Sinking in Strain - Itt egy új dal az Angertea-től

angertea_2016_1.jpg

Március 15-én, 4 évvel a legutóbbi album után, a finn Inverse Records gondozásában jelenik meg az Angertea ötödik nagylemeze, a Snakes in Blossom. A lemezen 10 dal lesz hallható, három dalban olyan vendégzenészek bukkannak, mint Jaksa Robi (Ektomorf), Franz Stahl (ex-Foo Fighters, Scream), Sarusi-Kis Flóra (jazzénekesnő), Csontos Peti (The Void) és Dióssy Ákos (Kispál És A Borz).

Tovább

Homokformálás - Nézd meg a Textures új videóját

textures_2014.jpgVészesen közeledik az új Textures album megjelenése, ennek örömére a srácok előrukkoltak a Shaping A Single Grain Of Sand című dalhoz egy jó kis videóval. A holland matekosok ezen szerzeménye a Phenotype című korongon fog megjelenni február 5-én, mely 60 percnyi új muzsikát fog majd takarni. Ezt az év vége felé ezt egy újabb lemez, a Genotpye fogja követni, amely pedig egyetlen, háromnegyed órás dalt fog tartalmazni. De egyelőre maradjunk az előbbinél, kattintás után már nézhető is az említett videó.

Tovább

TOP 10 idén negyven éves rock/metal album

top10_40_2016.jpg

Az elmúlt két évben szinte minden top10-es témát kilőttünk, így aztán valami extra jóság kell majd ahhoz, hogy a jövőben is elővegyük ezt a formátumot. De a történelmi visszatekintéseket nem hagyjuk veszni, ezért meg is kezdjük az idén jubiláló albumok listáját, rögtön indításnak a 2016-ban negyven(!) éves albumok listájával. Jóság van itt is rendesen. Már akkor micsoda imádnivaló lemezek albumok születtek, már akkor is volt miért élni. 

Tovább

Apocalyptica A RockParton!

rockpart_2016_apo.jpg

Idén az eddig megszokottól jóval korábban már június végén megrendezik Balatonszemesen a RockPart fesztivált. A június 23-25 között megrendezendő eseményre a szervezők az első fellépőt is bejelentették a finn csellómetálos Apocalyptica személyében akik június 24-én (péntek) lépnek fel a fesztiválon. További infókat ITT találtok majd a fesztivállal kapcsolatban.

Hate By Design - Új videó a Killswitch Engage-től

Júniusban koncert a Budapest Parkban

Ahogy azt már korábban írtuk az új Killswitch Engage album Incarnate címmel jön ki március 11-én. A csapat most új videóval jelentkezett, melyet a Hate By Design című dalhoz forgattak és fentebb meg is nézhető. A banda júniusban egy megametalcore buli keretében itthon is bemutatja a friss lemezt. A Budapest Parkban június 14-én megrendezésre kerülő koncerten olyan bandák lépnek még fel, mint az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow.

Beehoover - Primitive Powers (2016)

Meglepő, mint egy Shakira póló, egy doom koncerten

a1660217539_5.jpgHa azt nézem, hogy hány remek bandába sikerült belefutnom az elmúlt időkben a Bandcamp oldalain szörfölgetve, akkor azt hiszem simán ki lehet jelenteni, hogy ez a dolog majdnem akkora beteljesülés, mint ugyanez a tevékenység - mármint a szörf - az államok habjain aszerint a régi Beach Boys sláger szerint. A legújabb ilyen élményhez pedig egy bravúros német duó csapatja a hullámokat. Az alapvetően egy ritmusszekcióra épülő két tagú Beehoover zenéje ugyanis még simán tud olyan meglepő lenni, mint egy Shakira póló egy doom koncerten, és van annyira sokrétű, mint a rockfesztiválokra felvonuló állatok változatos és színes faunája. Négy eddig megjelent nagylemezük műfajilag is nehezen behatárolható, de sok tekintetben egymástól is eltérő vonalon mozog, mint ahogy a most megjelenő és teljes egészében meghallgatható ötödik Primitive Powers sem az, ami mondjuk az előző lemezük volt.

Tovább

Áprilisban Budapestre jön a Primordial

Primordial 2014.jpg

The Ghosts Of The Charnel House elnevezésű turnéja keretében április 25-én a Barba Negra Music Clubban lép fel a kelta népzenét a metál súlyosabb fajtájával keverő, ír Primordial. A turné vendégei a kimondhatatlan nevű izlandi Svartidauði és a német extrém metáloz Ketzer lesznek. A koncertről további infók ITT találhatók. A Primordial utolsó lemezéről itt írtunk, az énekes Alan Averill Nemtheangával készült interjúnkat pedig itt olvashatod.

Tovább

A banda neve Death című dokumentumfilm megvan?

product-2523-1403715540-1280x720.jpgHa lenne egy dokumentumfilm ami a végére jár egy banda sztorijának, akik punk zenét nyomtak a Ramones, a Pistols és mindenki más előtt, de senki le se szarta őket, megnéznéd? Még két évvel ezelőtt ugyanis kijött egy ilyen film, ami megmutatja, hogy három detroiti fekete srác magába szívva a rock and roll hatást, bekeményített és ösztönből elkezdett punk rockot tolni azelőtt, hogy a tornacipős, bakancsos külvárosi gyerekek ebbe belevághattak volna tengeren innen és túl. De miután a hetvenes évek legelejéről beszélünk, Detroitról és a fekete közösségekről, ahol éppen tombolt az extra bársonyos Motown láz, ezzel az érdes, hangos rock zenével és főleg a Death névvel nem lehetett befutni, kitörni. Így hanganyagaik, mint például a ..For The Whole World To See című lemezük is gyakorlatilag a sarokba lettek dobálva és csak sokkal később kerültek elő, amikor mindenki rácsodálkozott, hogy mit is pengettek le ezek az arcok ott és akkor. Pöpec sztori, amit pöpec filmes munka mutat meg. Ha még nem volt meg, ne menjetek el mellette! A trailer a hajtás után..

Tovább

Hallgasd meg az Avantasia új albumát, nézd meg az új klipet!

avantasia_2015.jpg

Ma jelenik meg a Tobias Sammet nevével fémjelzett Avantasia új albuma Ghostlights címmel. Ahogy azt már megszokhattuk, ismét komplett sztárparádé lesz hallható a lemeze, hiszen azon közreműködik: Dee Snider (Twisted Sister), Geoff Tate (ex-Queensryche), Marco Hietala (Nightwish, Tarot), Sharon Den Adel (Within Temptation), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Bob Catley (Magnum), Jorn Lande, Bruce Kulick (ex-KISS), Robert Mason (Warrant, ex-Lynch Mob), Herbie Langhans (Beyond The Bridge, Sinbreed), Oliver Hartmann és Sascha Paeth. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum