RockStation

Első lemezének 15 éves jubileuma alkalmából Budapestre látogat az Ill Nino

2016. október 30. - csubeszshuriken

Ill-Nino.jpgNagyszabású turnét szervezett a latin nu metal klasszikus, első 15 éve megjelent Revolution Revolución albumuk jubileumának apropóján. Mely jövő tavasszal Európában is tarol majd, minek egyik állomása Budapest és a Barba Negra lesz, ahol április 4-én tarolhat az Ill Nino a hazai közönség örömére. S bár az időpont még nincs túl közel, a kedvcsináló akkor is itt figyel a hajtás után. További infók a koncertről pedig ITT.

Tovább

Tartod a Halloweent? Itt van néhány metalos jelmezötlet!

halloween-costumes-750x393.jpgKétségtelen, hogy a Magyarországra is egyre inkább benyomuló Halloween az egyik legmetalosabb ünnep, amit ki lehet találni. Ilyenkor mindenféle félelmetes, de alsó hangon is ijesztő jelmezbe burkolt emberek róják az utcákat, hogy aztán a gyerekeknek a csokikészlet, a felnőtteknek meg a véralkoholszint is gyarapodjon kicsit. Ha esetleg ti is foglalkoztok ezzel az egésszel, akkor itt van egy kis összeállítás a legmetalosabb Halloweenes jelmezötletekből.

Tovább

Nyerj páros belépőt a Gumizsiráf díjátadóra

gumizsiraf_2016.png

Jubileumhoz érkezett a méltán híres Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó, a hazai rock- és metálzenei élet legrangosabb gálája: október 31-én a Dürer Kertben rendezik meg 10. alkalommal az eseményt, filmes tematikájú halloweennel egybekötve. Na, erre nyerhettek most egy páros belépőt, ha az alábbi szintén filmes tematikájú kérdésre helyesen válaszol.

Tovább

"Ős"rock, avagy így festene néhány klasszikus rock és metalborító, ha pár évtizeddel korábban jelenik meg

6f5a6922172745_56313da3bd2ed.jpgRafael Melandi egy nagyon jópofa, de egyben nagyon komoly és igényes művészeti kísérletbe kezdett. Fogta néhány klasszikus rock és metallemez borítóját és egy hatalmas csavarral retró stílusba ültette át őket, aztán ország-világ elé tárta. Hölgyeim és Uraim, így festene egyebek között a Master Of Puppets, az Ace Of Spades, vagy a Rust In Piece frontja, ha valami időzavar folyamán pár évtizeddel korábban került volna a boltokba.

Tovább

Rossz tetkók a jó helyen

01.jpgHa valaki minőségi tetoválást akar, mindenképp szánja rá a megfelelő pénzmennyiséget és inkább látogasson el egy profi tetoválóhoz. Főleg, ha éppenséggel a kívánt minta nem valami egyszerűbb szösszenet, hanem egyenesen egy, neves zenészeket megörökítő portré. Sokaknak talán ez evidens, de ahogy a lenti képsorból is látható lesz, nem mindenki gondolkodik hasonlóan. De ha már rossz tetkó, játszunk el a gondolattal: mi lenne, ha az adott ember hőse tényleg úgy nézne ki, mint ahogy az ő bőrébe be lett égetve? Fogalmazzunk úgy, hogy nem biztos, hogy sokakból ténylegesen szexideál, vagy netán a tömegek hőse válhatott volna. Legalábbis komoly arcplasztika nélkül nem.

Tovább

A Kreator új albuma is januárban érkezik

561357_10150857435584652_698489064_n.jpg

Ahogy a Sepultura, úgy a Kreator is januárban hozza ki új lemezét a Nuclear Blast kiadónál. A germán thrash legenda tizennegyedik albuma január 27-én lát napvilágot Gods Of Violence címmel és 11 dalt tartalmaz majd. A lemez producere Jens Bogren volt. Mille Petrozza főnök azt ígéri, hogy hamisítatlan Kreator anyag lesz és mindenki eldobja majd az agyát tőle.

Tovább

12 éves rajongó jammelt a Gojirával

gojira-2016---travis-shinn.jpgA Gojira épp a legutóbbi nagylemezével, az idén megjelent Magmával járja a világot. A francia kvartettről eddig is tudni lehetett, hogy földhözragadt, humánus komákról van szó, melyet az alábbi videó, amin egy 12 éves sráccal, Riley Leevel jammelnek a beállás alatt, is csak alátámaszt. A barátainak csak Steelfaceként ismert tökös (mi menő becenév már?) a Vacuitybe szállt bele néhány hang erejéig és a nem feltétlen jó minőségű videó ellenére is lejön, hogy egész ügyes rockernövendékről van szó.

Tovább

Metallica érdekességek A-tól Z-ig

metallica2016.jpegMár csak pár hét és végre megjelenik a Metallica legújabb nagylemeze, a Hardwired... To Self-Destruct. Ennek örömére összeszedtünk, mintegy szellemi felfrissítésként néhány információt a Metallicáról, hogy - ha esetleg lenne olyan, aki kicsit feledékenyebb - újra képbe kerüljön a négyes munkásságával kapcsolatban. A törzsrajongók jó eséllyel sok újat nem fognak megtudni a most következő írásból, viszont ezek mind-mind olyan tények, melyekkel érdemes tisztában lenni, ha valaki Metallica-hallgatásra adja a fejét.

Tovább

Januárban érkezik a Sepultura új albuma

sepultura.jpg

Január 13-án a Nuclear Blast gondozásában érkezik a brazil thrash veterán Sepultura új lemeze Machine Messiah címmel. A 10 dalos lemez a robotizált társadalom kérdéskörét járja körül. A lemez producere Jens Bogren volt és az örebroi Fascination Street Studiosban került rögzítésre. A lemezborító Camille Della Rosa munkája.

Tovább

Áprilisban Mayhem koncert a teljes De Misteriis Dom Sathanasszal!

Mayhem 2014 2.jpgJövő tavasszal Magyarországot is eléri a Mayhem "teljeslemezes" turnéja, melynek keretében az elejétől a végéig hallhatjuk majd a méltán hírhedt klasszikust, az 1994-es alapvetést, a De Misteriis Dom Sathanast. A black metal egyik leginkább kultikus zenekarának várhatóan kicsit sem könnyed körútja jövő tavasszal éri el hazánkat.

Tovább

Az eredeti énekessel nyomta a The Dillinger Escape Plan

the_dillinger_escape_plan_2015.jpgA zenekar alapító énekese, Dimitri Minakakis is betársult az éppen a búcsúturnéján lévő The Dillinger Escape Plan kedd esti bulijába. A seattlei koncerten az egykori pacsirta két ősrégi Dillinger klasszikust, a The Mullet Burdent és a 43% Burntöt játszotta el az egykori zenekarával. A történelmi egymásra találásról természetesen videók is készültek, melyeket örömmel prezentálunk nektek.

Tovább

Melankólia és élő poptörténelem - The Cure @ Budapest Sportaréna, 2016. október 27.

0thecure2016_16_eredmeny.jpg

A tegnapi The Cure koncertre végül is csak 11 évet kellett várni, ami a csapat poptörténelmi státuszát tekintve tényleg nem számít olyan hosszú időnek. Ezen az október végi melankolikus, nosztalgikus, emelkedett csütörtök estén mi is ott voltunk, és a három órás, 31 (!) dalos setlist végighallgatása közben rengeteg képet készítettünk:

Tovább

Disznóvérből felkent horogkereszt miatt fújták le a skót fesztivált

pigs-blood-swastika.pngÉs ezt akármilyen jó lenne rákenni néhány eszement rajongóra, egyáltalán nem lehet. Mégpedig azért, mert az eset a backstageben történt, egész pontosan Caledonian Darkness nevű black/death fesztiválon, az előző hétvégén. Az egész természetesen csakis a pénz miatt történt.

Tovább

A Parkway Drive nyitja 2017-ben a Tracket!

0parkwaydrive2016_06.jpg

Lassan már nem telik el év – és töretlen népszerűségüket elnézve miért is telne –, hogy ne adna koncertet egyik kedvenc városában az ausztrál Parkway Drive. 2017. április 18-án újfent Budapesten, ezúttal a szabad ég alatt lépnek fel Winston McCallék, mégpedig a megújult Barba Negra Trackben, ráadásul a koncert az alapos csinosításon áteső, népszerű szabadtéri helyszín 2017-es szezonjának megnyitója is lesz egyben.

Tovább

Jön a Voltra a Linkin Park?

linkin_park_2014_1.jpgTegnap már mutattunk egy egész jó kis listát arról, hogy milyen nagy nevek érkezhetnek Bécsbe 2017-ben. De vajon kik jönnek majd hozzánk? Erre a kérdésre egy fél választ tudunk mondani, ugyanis a Volt Fesztivál nulladik napján egy olyan nagynevű headliner fellépő lesz, aki, akik még nem jártak Magyarországon.

Tovább

Black Venom - Itt egy új Sick Of It All-nóta

Sick-of-it-All.jpg

Ahogy azt már korábban írtuk When The Smoke Clears címmel egy ötdalos EP-vel jelentkezik a Sick Of It All, mely a zenekar fennállásának harmincadik évfordulójára jelenik meg. A november 4-én a Century Media gondozásában megjelenő kiadvány nem egyszerű EP lesz. A limitált számban kiadandó anyag 60 oldalas, keménytáblás műbőr-csomagolásút CD bookletet tartalmaz olyan zenészek ajánlásával, mint Davey Havok (AFI), Dennis Lyxzén (Refused), Arthur Smilios (Gorilla Biscuits), Matt Kelly (Dropkick Murphys) vagy Chuck Ragan (Hot Water Music). Az EP-ről alább egy dalszöveges videó kíséretében máris itt egy dal Black Venom címmel.

Tovább

Atlas, Rise! - Hallgass bele az új Metallica-dalba!!

metallica2016.jpeg

Október 31-én videklippel együtt debütál a Metallica új dala, amely az Atlas, Rise! címet viseli majd. A zenekar hivatalos oldalán azonban már most bele lehet hallgatni az új szerzeménybe egy rövid részlet erejéig ITT. A Metallica új lemeze november 18-án jelenik meg Hardwired... To Self-Destruct címmel. Az eddig közzétett két dalt videóval együtt megtaláljátok alább.

Tovább

Jön a sórgorékhoz a Metallica és a Guns N' Roses is?

0metallica2010_18.jpgNem feltétlenül szeretünk találgatásokba belemenni, hiszen azoknak egy része általában kacsának bizonyul, viszont abba is bele kell gondolni, hogy bizony nem csörög a haraszt... Az egyik osztrák netes híroldal a napokban egy olyan előkelő listával állt elő a jövő évi nagykoncerteket illetően, amelyre nem tudunk nem odafigyelni. A lista szerint a Rolling Stones mellett akár még a Guns N' Roses, a Bon Jovi és a Metallica is ellátogathat a sógorékhoz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum