RockStation

Légdobolás szakszerűen

Avagy hogyan legyél a legnagyobb király akár a legkisebb helyen is

2016. február 07. - theshattered

aerodrums-air-drumming.jpgBiztos előfordult már veletek is, hogy a kedvenc muzsikáitokat hallgatva nem a sarokba dobott léggitárt poroltátok le, hanem éppenséggel a bőrök és cinek képzeletbeli (és minden bizonnyal több, mint perfekt technikájú) uraivá avanzsáltátok magatokat. A párnák és/vagy a szimpla levegő értelmetlen csapkodásának végre vége, eljött a nagybetűs pillanat, amikor ténylegesen is egy dobcuccá nőheti ki magát a kisszoba sarka. Hogyan lehetséges ez?

Tovább

Death By Metal Vol.2 Fesztivál @ Dürer Kert, 2016.01.24.

Pokoli bőségzavar

0septicflesh2016_04.jpg

Aki két évvel ezelőtt ott volt a Dürerben tudja, hogy mennyire jól sikerült az első felvonás. Én személy szerint a 2014. év, számomra legemlékezetesebb koncertjeit kaptam ettől a fesztiváltól a Fleshgod Apocalypse, a Krisiun és a Kataklysm tolmácsolásában. Akkor két teremben, összesen 20 zenekarral zajlott az offenzíva, ám másodjára a szervezők még erre is rátettek egy jó nagy hólapáttal.

Tovább

Nézd meg a Metallica San Francisco-i koncertjét!

james_hetfield_2015.jpg

Magyar idő szerint ma hajnalban az 50. Super Bowl felvezetéseképpen hazai pályán, San Francisco-ban az AT&T Parkban adott full teltházas koncertet a Metallica, amelyen új színpadkép is debütált és amelyet élőben lehetett nyomon követni. Aki nem bírt felkelni, hogy megnézze a koncertet, annak alább itt van az egész, jó szórakozást hozzá.

Tovább

Jótékonysági koncert Mező gyógyulásáért!

1eda823e-ce38-4eb8-b69f-61e73ef6a5a1_profile.jpgA 2016. március 5-én a Dürer Kertben tartandó jótékonysági koncertmaraton mindenki „Mező”-jének támogatására szerveződött. Szeretnénk barátunkat támogatásunkról biztosítani a betegség elleni harcában, valamint célunk, hogy a befolyt összeggel valamelyest csökkentsük a kezelések kapcsán felmerülő terheket, így segítve a gyógyulást.

Tovább

Elkezdődtek az új KYPCK album stúdiós munkálatai

kypck.jpgA volt Sentenced gitáros, Sami Lopakka által 2007-ben alapított finn doom metal zenekar, a KYPCK beköltözött a stúdióba, hogy felrántsa a 2014-es albumuk, az Имена на стене folytatását. Még nem tudni, hogy mikor jön ki az új anyag, de az biztos, hogy nem virágokról és méhecskékről írták meg az új anyagot sem a skandináv antihősök. Ha nem lenne még ismerős a formáció, itt kaphattok néhány érdekesebb infót a mellesleg elég érdekes zenei világú kvintettről.

Tovább

A teljes Roots albumot eljátsszák idei turnéjukon a Cavalera-tesók

cavaleraconspiracystudio2014.jpg

Február 20-án lesz 20 éve, hogy megjelent meg a heavy metal történetének egyik legnagyobb hatású lemeze, a klasszikus felállású Sepultura utolsó albuma, a Roots. A Cavalera testvérek a jubileum tiszteletére elejétől végéig eljátsszák majd az albumot egy idei turnén.

Tovább

TOP 10 nyálas, oppardon gyönyörű Scorpions ballada

03scorpions-2015.jpg

Tegye fel a kezét az a 30 feletti egyén, aki még nem lassúzott egyetlen Scorpions balladára sem. Na ugye! Bár mi nem a lírai oldala miatt szeretjük a Scorpionst, sőt sok olyan rockert ismerünk, aki egyenesen hányni tudna a Wind Of Change-től, de nagyon sok érzelmes rocker is van a világon, akik egyenesen rajonganak a zenekar lírai oldaláért.
Elsősorban nekik szól az alábbi összeállítás, de ha az elsőnek felsorolt rocker kategória is érdeklődést mutatna, nekik mondjuk, hogy a gyomorpanaszok megelőzése céljából nincs benne a fütyülős dal. Viszont van helyette sok jobb, igen még az Omega-feldolgozás is. Öngyújtókat elő!

Tovább

Hot Streak - Itt egy új The Winery Dogs-videó

thewinerydogs_cover.jpg

Még tavaly októberben jelent meg a Mike Portnoy dobos, Richie Kotzen énekes-gitáros és Billy Sheehan basszusgitáros alkotta The Winery Dogs új albuma Hot Streak címmel. A zenekar most egy videóval jelentkezett, amely a címadó dalra készült és alább meg is nézhető. A lemezről egyébiránt ITT voltunk jó véleménnyel és jó hír a hazai rajongóknak, hogy február 17-én a Barba Negra Music Club színpadán láthatjuk a zenekart.

Tovább

Kovasikajuttu - The Punk Syndrome dokumentumfilm

kovis_dvd_menu1.jpgTalán a legtöbben még emlékeznek rá, hogy a két évvel ezelőtti Eurovíziós Dalfesztivál számunkra, rockzene rajongók számára is érdekes lehetett, hiszen elindult ott egy egész érdekes finn punk banda, a Pertti Kurikan Nimipäivät. Ami nem csak attól figyelemre méltó, hogy négy tanulási problémákkal együtt élő fickó alkotja, akik közül ketten down szindrómások, de nyilván ez az a dolog, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha róluk van szó. Persze azon a bizonyos megmérettetésen talán a középdöntőig, ha eljutottak, de valószínűleg nem is nyerni indultak el, hanem csak brahiból, meg hogy kicsit megmutassák magukat. Az ezt a szereplést még bőven megelőző velük készült The Punk Syndrome című dokumentumfilm az ő történetükbe enged egy kis betekintést, hogy problémáiktól, nehézségeiktől, hogyan jutottak el a finn földön gazdag hagyományokat ápoló punk zenéig, és ez hogyan vált fontossá, vagy változtatta meg az ő életüket is. A film magyar feliratos előzetesét itt lejjebb találjátok, a hajtás után.

Tovább

Zsír új videó a Karma To Burn-től

Karma-To-Burn-2014-1-Copia-1024x724.jpg

Nem is olyan régen adtunk hírt, hogy az stoner műfaj koronázatlan instrumentális királyai a Karma To Burn ÁPRILIS 10-ÉN  a Dürer Kertben ad koncertet, most meg itt egy vatta új videóklip is. Na, de ez még mindig nem a jéghegy csúcsa! Will Mecum-ék bejelentették, hogy FEBRUÁR 26-ÁN megjelenik egy új EP-jük Mountain Czar címmel. Hajtás után pedig meg is találod a 62 címet viselő szerzeményt a klippel együtt.

Tovább

Rhapsody Of Fire - Into the Legend (AFM Records, 2016)

Verdi metal

rhapsody_of_fire_into.jpg

Itália és a muzsika együttes említésekor a hétköznapi - mondhatnánk: normális - embernek pont nem a heavy metal jut eszébe. Viszont szégyen, vagy nem szégyen, de a magunkfajta lény gondolatiságában Verdit, Rossinit előzve a Rhapsody Of Fire együttes ugrik be elsőként. A laikus azt kérdezhetné: hogy jön össze a pacalpörkölt a habostortával, vagyis a heavy metal az olasz zenei hagyományokkal? De mi már tapasztaltuk, hogy a leánykori nevén csak egyszerűen Rhapsody (jogi problémák miatt került mögé az Of Fire kitétel) ügyesen sáfárkodott a olaszhoni klasszikus örökséggel, jófajta speed metallal vegyítve azt. Mivel is indíthatnánk ütősebben az évet, mint - köszönet az AFM Recordsnak - az olaszok friss albumával?

Tovább

Közeleg az Aornos második lemeze Mors Sola címmel

12637098_1670355636565792_1083510571_o.jpgNagyjából egy év telt el a tavaly Tátrai Csabával (Frost) készült részletes interjú óta, amely témájának fő csapásvonala az egy személyes bandája, a black metalban utazó Aornos és a zenekar bemutatkozó lemeze, az Orior volt. Most ismét aktualitásokról olvashattok a zenekar háza tájáról, mivel hamarosan bemutatkozik az Aornos második lemeze, amelynek kapcsán Csaba elárult nekünk pár információt.

Tovább

Food Not Bombs Budapest támogatói buli a Müsziben

12642880_1120675144639848_5922115436094116551_n.jpgA Food Not Bombs Budapest egy olyan kezdeményezés, ahol a csoportok aktivistái hétvégente a piacokról gyűjtik be a már kidobásra szánt alapanyagokat, amikből rendszerint több fogásos meleg étel készül az arra rászorulóknak és hajlék nélkül élőknek. A jó ügy érdekében a budapesti csoport - nem először - két napos minifesztivállal készül február 26-27-én, ami egyben támogatói rendezvény is, hogy tevékenységüket hatékonyan folytathassák ebben az évben is, ami mindig a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek megsegítése. Az rendezvény első napján 26-án a magyar hardcore / punk underground számos szereplője lép fel, olyan bandák, mint Mudpie, Böiler, Blackmail, Wroongg, Exterminating Angel, Tango Underground, Hanoi, Diskobra, Rákosi, Camp Koala, ezzel biztosítva támogatásukról a kezdeményezést. Ami a Müsziben kerül megrendezésre és hét órai kezdésre lehet érkezni. Az ordenáré zene mellé, finom kóstoló is várható. Kedvcsinálónak pedig találtok itt egy videót a két évvel ezelőtt megrendezett buliról.

Tovább

Megvan a tavaly ősszel elmaradt Marduk buli új időpontja

marduk_2014.jpgtavaly október 25-re a Kék Yuk-ba meghirdetett Marduk bulit sajnálatos módon a meghibásodott turnébuszuk miatt lemondani kényszerült a banda. Ki ne emlékezne erre a rossz hírre?! Viszont, arra is emlékszünk, hogy ígéretet tettek, áprilisban visszatérnek és bepótolják a mészárlást. Megnyugodhat mindenki, hiszen ők sem felejtették el az ígéretüket, így a budapesti Marduk-szeánsz friss dátuma április 30, a helyszín pedig maradt a régi. Reméljük most nem lesz gond a turnébusszal.

Tovább

Terminal - Új videó a Paradise Lost-tól

paradise_lost_2015_3.jpg

Még tavaly ősszel jelent meg a Paradise Lost vissza a gyökerekhez típusú új lemeze, a The Plague Within. A csapatra a korai években jellemző death metalos ízek ezen a lemezen bőven megtalálható, többek között a Terminal című dalban is, melyre most egy koncertvideót forgatott a csapat, amit alább máris megnézhetsz.

Tovább

Phil Anselmo nélkül megy tovább a Down?

Down 2014 2.png

A fent kérdésre mi magunk meg is adnánk a választ: nem hinnénk. Még akkor sem, ha az énekes immáron másodszor is bocsánatot kért a a Dimebash gálán történt náci karlendítés és "whitepowerezés" miatt és azt javasolta társainak, hogy folytassák nélküle tovább és megígérte többet nem fordul elő hasonló dolog.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum