RockStation

Stúdióban a Crowbar!

2016. február 14. - KoaX

crowbar.jpg

A zenekar a mai nap folyamán osztotta meg a Facebookon, hogy szerdán, azaz február 17-én ismét stúdióba vonul és elkezdi tíz dal rögzítését! Mi nagyon várjuk az új cuccot! Még az is lehet, hogy nyár előtt megjelenik?

Tovább

Hallgasd meg a Wolfmother legújabb, Victorious című lemezét

wolfmothervictorious.jpgA gömb akác frizurájú Andrew Stockdale vezette ausztrál Wolfmother negyedik lemeze február 19-én jelenik majd meg, mégpedig Victorious címmel. A jó hír számunkra az, hogy most már az album teljes egészében végighallgatható, tehát nincs más dolgod, mint a tovább gombra kattintani, és hardrokkolni egy jót.

Tovább

Öt underground hardcore koncertvideó, aminek aktualitása lehet

0005678465_10.jpgValószínűleg nem volt szempont az FYA Fest megszervezésekor a karácsonyi szezon utáni szokásos fáradtság. Ugyanis az Államokban és azon belül is Tampa városában lezajló fesztivál időpontja január második és harmadik napja volt. A kicsit szokatlan napokra időzített fesztivál idén harmadik alkalommal nyitotta meg termeit a hardcore underground elkötelezettjeinek és mintegy 37 zenekart vonultatott fel a színpadán. Persze ma már rengeteg olyan ehhez hasonló fesztivál van, ahol remek felhozatallal büszkélkedhetnek a szervezők, de aminek apropóján mi most arra gondoltunk, hogy ennek hír értéke lehet az egyrészt az, hogy teljes hosszában felvett jó minőségű videók kerültek megosztásra a napokban a koncertekről, másrészt több fellépőnek is van vagy lehet számotokra aktualitása.

Tovább

Ismét Budapestre jön a BoySetsFire

boysetsfire-band.jpg

A post hardcore műfaj megkerülhetetlen képviselőjének számító Boysetsfire tavaly adta ki legújabb albumát, amelyet frontemberük, Nathan Gray a kedvencének nevezett, mondván “régebben arról a sok szörnyű dologról beszéltünk, ami a világunkban zajlik, de most elsősorban az ezeken való felülkerekedésre fókuszáltunk. Sokkal pozitívabb hangulatú lett.” A zenekar ezúttal az A38-on legújabb és régebbi albumai számaiból egyaránt kovácsol majd össze egy hatalmas, ütős, gyönyörű koncertet.

Tovább

A Behemoth frontembere Nergal, blues szólólemezt készül kiadni

behemoth-negal.jpgMég körülbelül tíz hónappal ezelőtt osztott meg a Behemoth karizmatikus énekese egy néhány másodperces videót az Instagramon, ahol egy szál gitárral énekel és egy blues témát penget hozzá. Akkor azt gondolhattuk talán lehetett ez egy laza jam, a stúdióban amolyan lazítás gyanánt, és most mi is csodálkozunk, mert ebből bizony szóló lemez lesz. Ami azért még akkor is meglepő, ha a metál berkeitől nem idegen, hogy valaki egy szál gitárral próbálja ki magát, na de hogy Nergal a Black / Death műfaj csuklyás Elvis Presley-je blues és country dalokkal szórakoztasson, az mindenképpen ad okot a rácsodálkozásra. Valószínűleg a rajongókat is megosztja majd ez a készülő új lemez, az egyik angol nyelvű ezzel kapcsolatos hír alatt például találtunk egy hozzászólást, ahol egy fiú elmondja, egy hagyományos középamerikai farmon él és dolgozik a szüleivel, és kéri az énekest, ne csináljon olyan lemezt ami a hétköznapjaira emlékezeti, mert ő pont azért lett Behemoth rajongó, hogy azokból kicsit ki tudjon szakadni. Azonban mi bízunk Nergal mesterben, aki egy igazi egyéniség és tehetséges fickó, hogy ezzel a szeptemberre tervezett lemezzel sem nyúl majd mellé.

Eddie Vedder is beszáll az év egyik legbogarasabb projektjébe

beatbugs.jpgAkkor lőjük is le rögtön a legnagyobb poént. Mégpedig, hogy miről is van itt konkrétan szó? Nem másról, minthogy a Pearl Jam frontembere is betársul ahhoz a nem kis létszámú zenészcsoporthoz, akik a Netflix egyik újonnan készülő gyereksorozatához készítenek Beatles átiratokat.

Tovább

Obscura - Akroasis (Relapse Records, 2016)

Profi, virtuóz, viszont hosszú, mint a Dallas

a3931746135_10.jpgAmint azt tudjátok a német Obscura néhány nappal ezelőtt jelentette meg negyedik, Akroasis című legújabb lemezét, amelyet majd április 6-án élőben is hallhatunk majd a Barba Negrában, mivel a Death DTA mellett ők is fellépnek az est folyamán. Ha élőben is ilyen intenzív produkciót nyújtanak majd, akkor egy igazán igényes zenei élménynek lehetünk majd, szem és fültanúi. 

Tovább

Nézd meg, ahogy Evan Brewer leiskolázza a fél világot

evan_brewer.jpgEvan Brewer legutóbbi szólólemeze, a Your Itinerary még 2013-ban jött ki, tehát nem friss témáról van szó, mégis érdemes rászánni egy pár percet és megnézni, miként alázza le szinte játszi könnyedséggel a leendő basszerpalántákat a The Faceless és az Animosity mélyfelelőse a Cause for Concern névre hallgató szerzeményében. Ha kérdeznétek, hogy mégis milyen zenéről van szó, egyszerűen csak annyit tudunk mondani: képzeljetek el az Animals as Leaders elszállósabb témáit basszuson előadva. Jó szórakozást!

Tovább

Itt az első dal az új Walls Of Jericho lemezről

walls-of-jericho-wff-05-07-2014-01.jpgA négy lemezes detroiti hardcore csapat, a Walls Of Jericho most nyolc év után jelentkezik új nagylemezzel. A korábban nagy népszerűségre szert tevő, női énekessel nyomuló, beton kemény banda március 25-én jelenteti meg lemezét No One Can Save You from Yourself címmel a Napalm Records gondozásában. Most pedig megosztásra került az első hallható dal a lemezről, aminek Relentless a címe és minimum a nyolc danos hardcore / metal kategóriába sorolható. Ezzel szembesülhetsz itt a hajtás után, az új lemez borítója és tracklistje mellett.

Tovább

Killing Your Time - Itt van még egy új Metal Church-dal

metal_church_2015.jpg

Korábban már mutattunk egy új dalt és hozzá egy videót is az ismét Mike Howe énekessel dolgozó Metal Churchtől. Most Killing Your Time címmel itt van még egy. A dal a csapat március 25-én megjelenő XI című nagylemezén kap helyet és alább máris meghallgatható. Mike Howe énekessel a napokban sikerült interjút is készítenünk, amit hamarosan olvashattok majd.

Tovább

Az új Sourvein dalba Randy Blythe is beletolta a hangját

graves-at-sea-950x425.jpgA kilencvenes évek elején alakult Sourvein nagyjából az első generációs sludge vonalhoz tartozik. Ennek ellenére azonban mindössze három nagylemezük jelent meg korábban. Bár az is igaz, hogy mindemellett, jegyeznek jó néhány split lemezt olyan nevekkel, mint a Buzzoven, Grief és a Church Of Misery. Most azonban az öt évvel ezelőtt megjelent lemez után a trió T-Roy énekessel továbbra is a fronton új lemezen dolgozik, a munkában pedig olyan cimborák vesznek még részt, mint Mike Dean és Reed Mullin a Corrosion Of Conformity oszlopos tagjai. De, ha ez még nem lenne elég, a lmezen valamilyen formában hallható lesz jó néhány közremüködő, olyan rangos bandák soraiból, mint az Amebix, a Weedeater és a megaklasszik Iron Monkey. Illetve Randy Blythe a Lamb Of God énekese, aki régóta barátja és támogatója a zenekarnak. Az Aquatic Occult című lemez megjelenése április 8. - án fog megtörténni a tervek szerint, és a debütáló dal amit lejjebb hallhatsz, mindjárt az egyik azon szerzemények közül, amikbe Randy is beletolta a hangját. Ezen kívül találsz a cikkben számlistát és borítót is.

Tovább

Magyar vagyok, de Seattle-ben élek

Interjú Szakácsi Greggel, a Sledgeback zenekar frontemberével

sledgeback.jpg

Szerintem nem sok mindenkinek kell bemutatni Szakácsi Greget, hiszen aki kicsit is jártas a magyar punk-rock világában, akkor már tuti találkozott vele. Greg a C.A.F.B. egykori tagja, most jelenleg a Sledgeback zenekar frontembere. Február 17-én jelenik meg a legújabb lemeze az amerikai bandájával, ami végre Magyarországon is terjesztésre kerül a Grundrecords jóvoltából. 

Tovább

Mike Patton legújabb csapata : Új Nevermen videó

nevermen-mike-patton-tunde-doseone.pngHa saccolni kellene, akkor azt mondanánk ez Mike Patton körülbelül hetvenegyedik különálló zenei projektje, de igen, van újabb felállás aminek a neve Nevermen. Korábban már előkerült egy nóta Hate On címmel, de most újabb szám került megosztásra, amihez videó is készült Mr. Mistake címmel. A projektben Tunde Adebimpe és egy Doseone nevű rapper áll még a Faith No More zsenije mellett, és a történetből most tavasszal valamikor egy lemez is várható. Amivel, bár nem számoltuk össze, de lassan a többedik tucat hanganyag készül el, amit frontemberünk neve fémjelez. Az elkészült friss videót, itt láthatod a hajtás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum