RockStation

Teljes pénteki bevételét az Államokból való kitiltások elleni harcnak adományozza a Bandcamp

2017. február 02. - csubeszshuriken

bandcamp-feature1.gifMost pénteken, azaz február 3 - án minden 12:00 óra után keletkező bevételét egy civil szervezetnek ajánlja fel a Bandcamp. A rendszer létrehozója Ethan Diamond ezzel kapcsolatos nyilatkozatában fontosnak tartja, hogy az aznap befolyó pénzzel támogatva erősítse a harcot az ellen döntés ellen, ami embereket célzottan kitilthat az Egyesült Államokból. Ezzel tehát azonnal reagált a héten történt kiutasításokra, amely hét arab és afrikai ország állampolgáraitól vonja meg a beutazási lehetőséget. Ezért kapja meg az American Civil Liberties Union a pénteki bevételt. Ők egyik olyan szervezet, akik felvállalták a kiutasítottak ügyét.

A Bandcamp alapítója továbbá azt is elmondta, hogy jelenleg ezt tartja a legjobb ötletnek, de ha bárki, bármit jó ötletnek tart támogatni ezen az úton, ami az esélyegyenlőséget elősegíti, ő mindenképpen nyitott arra, hogy az az út is járható legyen. Így lehetőség nyílik a Bandcamp letöltéseken keresztül más ügyek, szervezetek támogatására is.

Illetve azt, hogy a Bandcamp továbbra is első sorban arról szól, hogy a zenészek részesüljenek legnagyobb részben az általuk készített zene bevételeiből. Ami ezután is így lesz. Viszont ehhez az akcióhoz jó néhány zenész és kiadó is csatlakozott. Tehát a történések velük szinkronban, részben az ő egyetértésükkel is zajlik. Ethan szavaival bővebben az ügyről pedig itt olvashatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4312177020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum