RockStation

10 szörnyű feldolgozás a rock- és metalzene világából

2017. február 04. - theshattered

10rossz.jpgA feldolgozás legtöbbször a tiszteletadás jele. A szándék mindig nemes, az eredmény talán már annál kifogásolhatóbb tud lenni. Mégis ebben az a legkínosabb, ha egy nagyobb zenekarnak, vagy előadónak sikerül kevésbé előnyösen, vagy mondhatni penetráns sz*rul interpretálni hősei dalát, melyre sajnos van példa bőven. Szóval lássuk, milyen is az, amikor nem úgy sikerül a tisztelgés, ahogy azt elvártuk volna. Természetesen, mint minden lista, ez is szubjektív mércével mérendő, mindenki szabadon tehet hozzá a saját kedvenc "rosszai" közül.

Kanye West - Bohemian Rhapsody (Queen)

Aki kicsit is járatos a rockzenén kívül, az tudja, hogy Kanye West szerénységénél már csak a zenei kvalitásai kisebbek. Na, ha ez így összetalálkozik, abból csak értékelhetetlen eredmény sülhet ki. Ilyen lett az egyik legnagyobb rock-klasszikus, a Bohemian Rhapsody meggyalázása is. Szegény Freddie, tuti forog a sírjában.

Avril Lavigne - Chop Suey (System Of A Down)

A 2000-es évek pop-punk csaj idolja nem éppen az erősségéről híres, ha feldolgozásokról van szó. Hogy mi vette rá, hogy egy olyan jó értelemben kattant dalt, mint a Chop Suey, feldolgozzon, nem tudjuk. De talán jobb lett volna, ha messzire elkerüli a piciméretű pacsirtát.

Britney Spears - I Love Rock N Roll (Joan Jett)

Popsztár + rocksláger = Nem jó ötlet, első felvonás. A későbbiekben is többször szembesülni fogunk a ténnyel, hogy ha popsztárok nyúlnak rockslágerekhez, annak ritkán lesz jó vége. Egyrészt a finomabb énekstílus, amit képviselnek, nem passzol a dalhoz, másrészt talán "kicsit" hiteltelenül is festhet a végeredmény, de lássuk, hogy birkózik meg Britney Joan Jett örökzöldjével.

Limp Bizkit - Opiate (Tool)

Igen, Fred Durst nem éppen egy Maynard James Keenan, de még a Bizkit tagjai (akik egyébként nem is annyira rossz zenészek) is nehezen boldogulnak a Tool egyik legnagyobb szerzeményével. Mellesleg, ha már itt tartunk, tudjátok mi a közös a Tool és a Limp Bizkit új albumában? Hogy az életben nem fog elkészülni egyik sem...

Zanzibar - Keresztes Vitéz (Moby Dick)

Itt talán még nem is a minőséggel van gond, inkább az okozott annak idején közfelháborodást, hogy az egyik legnagyobb magyar metaldalt éppen a Zanzibar (hogy egy szép, magyar kifejezéssel éljünk) "coverelte meg". Rita és Smici hangja nem éppen egybevágó tónusú, így idegenként is hathat a női szólam, melynek következtében sokan el is süllyesztették az örökkévalóság sötét bugyraiba.

Majka - Ítélet Helyett (Pokolgép)

A helyzet hasonló, mint a Zanzibarnál. Majkáról el tudjuk hinni, hogy szereti a Pokolgépet, viszont megint az a helyzet, hogy érzékeny helyre nyúlt a metalosok szívébe. Ráadásul még stíluson kívülre is helyezte az áldozatot. Oké, nem az egész dal áthangszereléséről van szó, de értitek, mire gondolunk.

Hilary Duff - My Generation (The Who)

Popsztár + rocksláger = Nem jó ötlet, második felvonás. A szitu ugyanaz, mint Britneynél, nagyon nem is lehet mit hozzátenni.

Miley Cyrus - Smells Like Teen Spirit (Nirvana)

Májli Cirmos igazi rossz kislány szeretett volna lenni, de ehelyett inkább inkább egy oltári nagy k*rva lett, legalábbis a dizájn alapján. Persze, ilyen ez a zeneipar, kell a megbotránkoztató megjelenés, viselkedés, hogy felfigyeljenek rá, de nála talán már túltolták a mércét. Ráadásul az egyébként sem bonyolult Smells Like Teen Spiritet is szörnyű módon tálalja az itt látható felvételen.

Avril Lavigne - Fuel (Metallica)

Az MTV Icon műsora hozott néhány remek (pl. Korn) és néhány szörnyű pillanatot (pl. Snoop Dogg) is. Utóbbi kategóriába tartozik a már előcitált Avril Lavigne, aki helyett azért nem a már Snoop Lion néven üzemelő rappert raktuk be, mert egyrészt, ha már lúd, akkor legyen kövér, kapjon szegény csajszi eleget, másrészt Doggy Dogg mint mindig, ott is szét volt csúszva, mint a vályogház a cunami után, egyszerűen nem lehet haragudni rá.

All Saints - Under The Bridge (Red Hot Chili Peppers)

Popsztár + rocksláger = Nem jó ötlet, harmadik felvonás, avagy hogy csináljunk egy kellemes balladából egy felismerhetetlen, jellegtelen maszatot. Nem is értjük, az illetékesek hogy adhattak rá engedélyt, de ami megtörtént, az megtörtént...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3012181138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomchy 2017.02.04. 22:44:29

Avril Levigne - szerintem - jó volt.
A többi iszonyat...

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2017.02.05. 01:35:28

Ne hagyjátok ki a Behind blue eyes covert a Limp Bizkittől se...

mojoking77 2017.02.05. 16:50:13

Jezus. 17 masodperc utan kapcsoltam ki szerensetlen Zanzibart, de felek igy is beleegett az agyamba.
Pfuj, nA

sutyerák 2017.02.05. 18:18:27

én eddig sosem nézegettem-hallgattam ilyen Milicyrusokat,Britnispírszeket,Kanyewestet sem,-de ebbe most belenéztem. a fekete fickó bohém rapszódiája még elmegy,-de a többi egy görénység. főlek a smell like teen spirits,-pfujj.

gitarnyűvő 2017.02.05. 19:01:41

www.youtube.com/watch?v=RzsJY89SDi8

Na, ez is borzasztó lett, a hideg kiráz, amikor a rock rádióban szól, de sajnos naponta leadják.

quisum 2017.02.05. 19:48:43

Madonna: American Pie /eredeti: Don McLean/

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.02.05. 20:52:15

@Tomchy: de ő alapból ilyen pop-rock cica

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.02.05. 20:53:26

@mojoking77: elején nekem se tetszett, de aztán egész jó lett, fiatalkorom egyik kedvenc száma, szerintem még mindig jobb így, mintha molics zsolt énekelné :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.02.05. 20:55:05

@gitarnyűvő: jaj néha iszonyatosan elmegy az énekes hangja, máskor meg egércinogás

Jenci77 2017.02.06. 00:01:09

Azért az Avril Levigne féle Fuel-ben legalább atom a dob. Szegény Lars Ulrich biztos pityergett utána egy sort... :)

rives 2017.02.11. 12:15:02

Miley feldolgozása igazi mestermű ehhez képest:
www.youtube.com/watch?v=Sc2m4w9h0cw

Slepy 2017.02.11. 20:27:19

@rives: Ez borzalmas volt. Egy elrettentő példa. Mindennek a legalja.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum