RockStation

Orwell világa és a jelen - Ezt állítja párhuzamba a Havok új dala

2017. február 06. - csubeszshuriken

havok.jpgA márciusban érkező Conformicide című negyedik Havok nagylemez úgy tűnik, hogy szintén direkt üzeneteket kíván megfogalmazni az Egyesül Államokban aktuálisan zajló eseményeknek. Ezt pedig az új lemezről hallható második publikus dal is megerősíti, amely hét perces hosszával a klasszikus thrash mellett sok más zenei hatást is felvonultat. Ezt megtoldva azonban szövege is fontos, amit George Orwell máig aktuális könyve, az 1984 inspirált.

Amivel kapcsolatban David Sanchez énekes / gitáros nyilatkozott is, ahol arról beszélt, hogy a könyv egy olyan pokoli világot tár elénk, ahol örökös háború zajlik, a kormány mindent folyamatosan cenzúra alatt tart, a különbségek szegény és gazdag között óriásiak és bárki bármikor megfigyelhető. Vagyis egy olyan világot - mondja az énekes - amilyenben ma élünk. Ezért Orwell regénye nem csak egy könyv, hanem egyben jóslat is volt, amivel mindig érdemes lesz foglalkozni. Az új Ingsoc című dal szövege tehát arról az ideáról szól, ahol megjelenik egy totális kormány igénye, mely képes kontroll alatt tartani majdnem az egész világot. Ezt a dalt hallgathatjátok most meg a március 10 - én érkező lemezről másodikként.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3212182792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum