RockStation

Európa legmenőbb rock találkozója - Graspop Metal Meeting

2017. február 13. - BETH

31448033510_91b8865452_k.jpg

Idén ünnepli 21. születésnapját a belga Graspop Metal Meeting. Az évről évre illusztris zenészeket és bandákat felvonultató fesztivál apró családi rock találkozóként indult, de tavaly már nagyjából 200 ezer látogatót mozgatott meg röpke négy nap alatt. Ezen a nyáron olyan zenekarok lépnek fel, mint a Rammstein, a Monster Magnet, Deep Purple, Evanescence, Alter Bridge, In Flames, Rob Zombie, Steel Panther, Clutch, Airbourne, Baroness…

A kilencvenes évek közepén egy belga úriember, bizonyos Peter van Geel úgy vélte, hogy a mainstream rock önmagában már nem képes megfelelő számú közönséget bevonzani, ezért gondolt egy nagyot és az addig családi rock találkozóként aposztrofált összejövetelét fenekestül felforgatta. A drasztikus koncepcióváltást még az a tény sem akadályozta meg, hogy 1995-ben – egy évvel a megújulás előtt – Joe Cocker lépett fel sztárvendégként”.

Végül néhány koncertszervezővel folytatott megbeszélés után létrejöhetett a mai formájában is ismert fesztivál – a belga promoterek nagy része ugyanis már korábban is próbálkozott hasonló nyári találkozók létrehozásával, de addig nem sokan számoltak a többnapos szabadtéri rendezvények lehetőségeivel. Végül 1996-ban már Graspop néven hirdették meg a találkozót, amit maga az Iron Maiden nyitott – akik azóta már legalább hatszor léptek fel a fesztiválon.

27772802083_cb6240b177_h.jpg

Azóta a Graspop Metal Meeting Európa egyik legszínvonalasabb rock- és metálfesztiváljává nőtte ki magát. Annyira menő line-uppal, hogy már a mi érdeklődésünket is birizgálja egy ideje, így még egy többnapos blog livestream lehetőségét sem vetnénk el..

Addig is kedvcsinálónak itt találtok néhány képet és videót a tavalyi buliról. 

 
28022393530_89898e437e_h.jpg

További infók:
Graspop Facebook
Graspop Hivatalos 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7812239072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum