RockStation

Freedom Call: happy metal lemezbemutató a Dürer Kertben

2017. február 16. - sunthatneversets

freedom_call.jpg

Március 31-én ismét Budapesten játszik a Freedom Call. A lelkesítő himnuszairól ismert német power metal csapat Master Of Light című új albumát mutatja be, melyhez kapcsolódóan nemrég egy különleges, a rajongókat is bevonó videót is közzétettek. A budapesti koncertre a Dürer Kertben kerül majd sor, ahol az osztrák Dragony is látható lesz ezen az estén.

Metal Is For Everyone, azaz a metal mindenkinek szól: ez a címe a Freedom Call legfrissebb videóklipjének, melyet lentebb láthatunk. A dal a német power metal csapat negyedik, Master Of Light című nagylemezén található meg, amely novemberben jelent meg a Steamhammer kiadónál, méghozzá digipak, bakelit és online letölthető verzióban.


A lendületéről is életvidámságáról ismert, sokszor happy metal zenekarnak is nevezett Freedom Call az új kliphez a rajongóktól gyűjtött be rövid videófelvételeket, amelyeken mindenki az új dalt énekli. Ezek a részletek aztán bekerültek a végleges klipbe, virtuális háttérénekessé léptetve elő a fanokat, és igazi közösségi munkává változtatva a készítési folyamatot. Chris Bay frontember így kommentálta a kész alkotást: „Egy igen sikeres Facebook kampány eredményeként lehetővé vált, hogy a világ minden részéről érkező metal arcok szereplői lehessenek a klipnek! Thaiföldről, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Brazíliából, Chiléből és szerte Európából is érkeztek felvételek.. hihetetlen jó érzés volt, szeretnénk minden közreműködőnek köszönetet mondani, hálásak vagyunk a kreativitásotokért. Ezzel a videóval fényesen bizonyítjuk, hogy a Freedom Callnak van a legjobb és legvidámabb rajongótábora a világon.. és hogy a metal tényleg mindenkinek szól!”

Az új lemez felvételei Nürnbergben zajlottak, a produceri munkálatokat pedig Chris mellett az előző kiadványokon is közreműködő Stephan Ernst is segítette. Chris elmondása szerint az összesen 12 dalt tartalmazó lemez különböző aspektusokból közelíti meg a Freedom Callra jellemző dallamos metal zenét, és a szélsebes nóták mellett progresszív megoldások, de balladaszerű pillanatok is találhatóak.

A zenekar lemezbemutató turnéja március 31-én érkezik Budapestre, ahol a Dürer Kertben játszanak majd. A koncerten egy osztrák power metal csapat, a Dragony is szerepel, akiket pár éve a Gamma Ray vendégeként ismerhettünk meg. A 2007-ben alakult együttes második albuma Shadowplay címen jelent meg 2015-ben, az egyik dalban meghívott vendégként Zak Stevens, a Savatage énekese is hallható. A csapat elkészítette David Hasselhof True Survivor című dalának átiratát is: ahogy az eredeti videó, az átdolgozás is a '80-as évekbe repít vissza minket, de ez természetesen az akkori heavy metal kliséket idézi meg. 


A koncertről további infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5012264814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum