RockStation

Áttörhetetlen határok – Ezt ígéri a negyedik Frontiers Rock Festival

2017. március 08. - magnetic star

frontiers_rovk_fest_2017.jpg

Az 1980-as évek nagy túlélőinek és fiatalabb követőiknek olaszországi fő erődítménye, a Frontiers Records idén negyedik alkalommal rendezi meg saját zenei fesztiválját, szokás szerint a Milánóhoz közel eső Trezzo Sull’Adda városában. Az elsőn annak idején jelen voltunk, és be is számoltunk róla. Az akkori három helyett azóta kétnapos időtartamban zajlik a világraszóló dallamorgia, a felhozatal azonban idén sem kevésbé impozáns.

Az április 29-30. között tartandó FRF IV fellépői közül persze akad néhány név, akiket 2014-ben már láthattunk a monstre buli állandó helyszínének számító Live Clubban. A Crazy Lixx, az Eclipse és az Adrenaline Rush viszont egyaránt lemezmegjelenés előtt áll – előbbi éppen a fesztiválra időzíti az új anyagát –, így korántsem érdektelen a dolog. Annál is inkább, mivel Erik Mårtenssonéktól továbbra is kirobbanóan dinamikus előadásra lehet számítani, utóbbi csapat élén pedig a dögös és szexi frontcsaj, Tåve Wanning csodálható. Az eleve erős svéd vonalat két feltörekvő társaság, a Palace és a Cruzh, valamint a szólópályáját sikeresen egyengető egykori Europe gitáros, Kee Marcello színre lépése teszi teljessé. Ugyancsak Skandinávia reprezentánsa az itt bemutatkozó finn One Desrie, illetve a második nap főbandája, a norvég, de amerikai énekesének, Tony Harnellnek a (sokadik) visszatérését, egyszersmind a klasszikus Tell No Tales album kiadásának harmincadik évfordulóját ünneplő TNT.

Az olasz mezőnyt a Lionville képviseli egyedüliként, bár a Revolution Saints ötlete is egyértelműen a kiadó berkein belül született. A Frontiers sokadik szinte valószerűtlen sztárzenész-kombinációja – Doug Aldrich, Jack Blades és Dean Castronovo triója – most áll először színpadra, és az sem kizárható, hogy a három éve mindenkivel (is) együtt muzsikáló Alessandro Del Vecchio producer-dalszerző szintén velük tart majd… A tengerentúlról itt lesz még a Marcie Free vezette AOR intézmény, az Unruly Child, a Tracii Guns és Phil Lewis újbóli összeborulásával „rebootolt” L.A. Guns, a legendás Don’t Come Easy lemez teljes eljátszására készülő Tyketto, na meg a Miljenko „Mike” Matijevic szirénázó magas hangjáról elhíresült Steelheart is (utóbbi két formáció zárja az első napot).

További részletes információ (aktuális hírek, szálláslehetőségek stb.) és jegyvásárlás a rendezvény hivatalos honlapján: http://www.frontiersrockfestival.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6112321427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum