RockStation

Ossian: Hallgass bele az új lemez dalaiba / hétvégén indul a turné!

2017. március 10. - sunthatneversets

ossian-promokepek-2015-1.jpg

Az Ossian az idei évben sem tétlenkedik - alig több, mint egy hónap múlva, április 21-én megjelenik Paksi Endréék huszonkettedik stúdiólemeze Az igazi szabadság címmel, mely a csapat hivatalos weboldalán már elő is rendelhető.

Az elkötelezett fanok az elmúlt évekhez hasonlóan rajongói csomagot is választhatnak, mely többek között egyedi, a későbbiekben nem megvásárolható előrendelői pólót is tartalmaz.

A lemezen az alábbi 11 tétel kapott helyet:
Az igazi szabadság
Célszemély
A szerencse angyala
Köd előtted, köd mögötted
Ébredj fel
Ahol a szürkeség véget ér
Vigyázz a szívemre
A tegnap tüzében
Szememben, mint egy tükörben
Harangok
Végső menedék

A lemez dalaiba alább bele is hallgathattok:

 

Az lemezbemutató koncert idén is a Barba Negra Track nagyszínpadán kerül megrendezésre, melynek dátuma május 6-a. A zenekar különleges vendége a Kalapács és az Akusztika lesz.

Paksi Endre az előzetes munkálatokról így nyilatkozott:

“Az új albumon több dalban is szerepel nagykórus, erősítve a refréneket. A Facebook-on közzétett, január végi felhívásunkra nyolc profi kórus jelentkezett, ezúton is köszönjük mindegyiknek!

Legelsőnek a Kismarosi Római Katolikus Templom Énekkara ajánlotta fel a segítségét, Réti József közvetítésével, az ő lelkes, pozitív hozzáállásuk miatt velük rögzítettünk néhány refrént. A saját templomukban vettük fel a zenei részeket, Embey-Isztin Gabriella karnagy vezényletével.

Köszönjük minden résztvevőnek az önzetlen és profi munkát, nagyon nagyot szóltak a refrének! Külön érdekessége volt a felvételnek, hogy csak a karnagy hallotta a dalokat fejhallgatóban, az ő vezényletével a kórus minden zenei segítség nélkül, 'üresben' énekelte fel a szólamokat, maximális respekt!"

ossian_2017_1.jpg

A kórusvokálokról:

“A stúdióban régi barátaink is vokáloztak nekünk, a mikrofon körül Kalapács Józsi, Kökény 'Betyus' Sándor és Deli Zsolt a Csodatanker zenekarból, Kozma Tamás (ex-Mobilmánia), valamint Szlukovinyi Tomi az Ossian stábból."

Az Ossian tavaszi turnéja március 10-én startol a paksi Sportcsarnokban, másnap pedig Kaposváron játszik a csapat.

Az eddig bejelentett turnédátomok alább találhatóak:

03.10 Paks - Sportcsarnok, további fellépők: Tales of Evening, Dorothy, Kárpátia
03.11 Kaposvár - Sportcsarnok, további fellépők: Tales Of Evening, Lord, Kárpátia
04.11 Sopron - GY.I.K.
04.08 Győr - ETO Park, Rendezvényterem, különleges vendég: Tales of Evening
04.16 Jánosháza - Művelődési ház
04.28 Egyházasfalu - Rendezvénysátor
04.30 Zalaegerszeg - Sportcsarnok
05.06 BUDAPEST - BARBA NEGRA TRACK / AZ IGAZI SZABADSÁG LEMEZBEMUTATÓ KONCERT, különleges vendég: Kalapács és az Akusztika
05.12 Jászboldogháza - Motoros találkozó
05.13 Győrújbarát - Motoros találkozó
05.27 Bős - Motoros találkozó

A zenekar tavaly ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját, mely nem kevés sikerben bővelkedett: mindkét jubileumi évben megjelent lemez (Fényárban és Félhomályban, 30 év legszebb balladái) elérte a platina státuszt, emellett a MAHASZ összesített statisztikái alapján az eladási listák 5., illetve 6. helyén végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr612326477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum