RockStation

Elment a rock and roll atyja - Meghalt Chuck Berry

2017. március 19. - sunthatneversets

chuck_berry.jpg

90 éves korában meghalt Chuck Berry amerikai gitáros, énekes, a rock and roll egyik legfontosabb alakja. A legendás zenészt wentzville-i otthonában érte a halál. Az idős zenészhez először mentőt hívtak a házába, ahol egy élettelen embert találtak. Elkezdték az újraélesztést, de nem jártak sikerrel. Charles Edward Anderson Berry Sr., azaz Chuck Berry 1926-ban született St. Louis-ban. Nyugodtan nevezhetjük a rock n' roll egyik feltalálójának, az utána következő nagy nevek sokat tanultak tőle, az ő zenéjét fejlesztették tovább. 

Egészen az utolsó időkig aktív zenész volt, sőt idén, 35 év után először új albumot jelentetett meg Chuck címmel. 1984-ben Grammy-életműdíjat kapott, és az elsők közt iktatták be a Rock and Roll hírességek csarnokába 1986-ban. Legismertebb slágerei a Johnny B. Goode, a Roll Over Beethoven, a Sweet Little Sixteen és a Shake, Rattle and Roll voltak. Nyugodjék békében.!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6212350045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum