RockStation

"Ha zenélünk és látjuk, hogy az emberek jól érzik magukat közben, az felér egy csodával!"

Interjú a 1000mods zenekarral

2017. március 28. - RaczUr

tm.jpg

A görög illetőségű 1000mods április 4-én az A38 Hajó szervezésében a Dürer kertbe  is ellátogat a legutóbbi, Repeated Exposure To... című lemezük európai turnéjával. A sivatagi stoner-doom vonalon egyre komolyabb nevet képviselő zenekarral ennek apropóján egy kisebb interjút készítettünk, amiben megtudhatjátok mit jelent a zenekar neve, hogy miért lehet egyre több görög stoner zenekarról hallani, és hogy miért szeretnek Magyarországon játszani.

Rock Station: Mit jelent a zenekar neve?
1000mods: A név egy vicces fordítása Chilimodi-nak, egy falunak, ahonnan a gitárosunk George jött. Chilia görögül ezret jelent, a modiból mods lett, és meg lett a név.

RS: Mi volt a fő zenei hatás, amikor elkezdtetek játszani?
1000mods: A legfőbb hatás akkor és most is a Black Sabbath volt! Gyerekkorunk óta csíptük a zenéjüket, és ahogy felnőttünk még inkább megértjük.

RS:Hogyan írnád le a 1000mods zenéjét valakinek, aki még sose hallott a bandáról?
1000mods: Súlyos, grooveos, elszállós.

1000mods-naujiena-copy.jpg

RS: Az elmúlt néhány évbena a görög stoner rock színtér elég aktívan működik, és több zenekar is nemzetközi ismertségnek örvend. Szerinted mi az oka ennek?
1000mods: Jelenleg Görögországnak van a legnagyobb heavy rock underground színtere Európában. Van egy csomó fantasztikus zenekar, és emberek akik nagyon támogatóak, ezrek járnak helyi zenekarok koncertjeire. A 2000-es években kivirágzott a szcéna, jó zenekarok kezdtek koncertezni, készítettek demókat stb; de az utóbbi években egy csomó banda jött ki elképesztően jó albumokkal, turnéztak folyamatosan Európában, és lettek elismertek az európai színtéren. A görög válság szerintem szerepet játszott abban, hogy az emberek megpróbálják kifejezni önmagukat a zenén keresztül, de arra is ösztönözte őket, hogy eljárjanak koncertekre, ahelyett, hogy diszkóznának.

RS: Ti is gyakran turnéztok Európában. Ez egy tudatos döntés volt a kezdetektől?
1000mods: Igazából akkor lett ez a célunk, amikor a Super Van Vacation-t vettük fel. Akkor akartunk először Európában játszani, hogy más országokban is megmutathassuk magunkat. Azóta is azon vagyunk, hogy annyi helyre jussunk el, amennyire csak tudunk.

RS: Vannak különbségek az országok rajongói közt? Melyek azok a helyek ahol a leginkább szeretik a zenéteket?
1000mods: Úgy gondololom jelenleg az egész kontinensen ismertek vagyunk, de a kelet-európai régióban sokkal intenzívebben kifejezik magukat a nézők! Lehet érezni, hogy minden koncert egy őrült nagy bulivá fajul. Ezért ptóbálunk arrafelé minél több helyre eljutni.

RS: A legutóbbi, Repeated Exposure to... albumotok fogadtatása milyen volt?
1000mods: Remek kritikákat kaptunk! Jobbakat mint reméltük. Egy csomó 2016-os top listára felkerültünk és a turné alatt észre is vettük, hogy az embereknek is tetszett, és élőben ezt is hallani akarják.

RS: A 1000mods inkább egy olyan zenekar, amelyik élőben, vagy stúdióban jó igazán?
1000mods: Kifejezetten koncerten. Persze élvezzük a stúdiózást is, de számunkra, ha zenélünk és látjuk, hogy az emberek jól érzik magukat közben, az felér egy csodával!

RS: Mi a legoptimálisabb körülmény a 1000mods hallgatásához?
1000mods: Betépve, zavaró körülményektől mentesen.

RS: Mik voltak a legutóbbi magyar koncertről a benyomásaitok? Mit vártok az április 4-i koncerttől?
1000mods: Hihetetlen volt! Az volt az utolsó állomása az európai turnénknak, és egy teltházas koncert volt. Az emberek nagyon jól érezték magukat, énekeltek, crowd szörföltek és így tovább. Mindenképp a legjobb módja volt a turné lezárásának. Alig várjuk, hogy Budapesten játszunk újra, és biztosak vagyunk benne, hogy egy felejthetetlen este lesz.

Az április 4-i koncert részletei a facebookon

1000mods Bandcamp / 1000mods Facebook 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5512379151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum