RockStation

Csirkefogó eufória - Új Pontiak videó és lemez

2017. március 30. - csubeszshuriken

pontiak2.jpgEgy nagyobb dózis ismét abból, amit lehetne a semmittevés ünnepének is nevezni. Akik ugyanis így sétálnak ki a valóságból azok csak zenésznek jók, mert a melós közeget úgysem bírnák. Nekik a balladák állnak jól, amiket a hegyektől messzebb egy garázsban játszanak a kis város szélén. Ha addig kitolják a felhajtóra a kocsit, ami megint szar. A fejük tele van kozmikus víziókkal, az éjjel aludni sem tudtak tőle. Ezért babonázta meg őket a hajnali köd, amit a függöny mögül néztek. Volt ott egy Pink Floyd lemez is meg pár fél üveg tegnap esti sör. Ami a fotelban lecsúszva már majdnem tájképnek tűnt. Az utolsó elnyomott cigi sercenő hangjára aztán valaki feleszmélt és a szemével követni kezdte a gitárkábel kígyót, egészen a kis erősítőig...

A virginiai Pontiak a napokban adta ki nyolcadik nagylemezét Dialectic Of Ignorance címmel, amin pontosan nyolc szám szerepel. Poros vidéki zenefilozófia, jól felfogott rock nyelvezettel lekommunikálva. Ahol a bandát, ha egy adott kocsiról nevezték el, abban biztos felcsendültek párszor a Gilmour harmóniák. A finomabb elszállások mellett azonban rozsdás riffek is húznak, amik szét ugyan nem tépik a kerítést, de a meglévő lukakon egy-két karcolással még simán átröppennek. Ignorance Makes Me High című számhoz készült el a klip, ami talán a leglégiesebb a nóták között. A gitárja van olyan jó, amitől ilyen csak kevés lemezen hallható. Herb is My Next Door Neighbor pedig az, amit leginkább a dob, a kolomp és az ének visz el, amíg a basszus a tetőcserepeket rezegteti a gitár pedig magányba fordulva dúdol messzebb a többi hangszertől. A lemez utolsó, We've Fucked This Up című dalára pedig gyújtogatni is lehet. Ha más nem akkor cigiket. A basszus ebben is nettó arcodon átrezonál. Az autentikus szóló pedig háttal mindennek megint egy külön világ. Érezni, hogy nagyon bele van rakva ebbe a lemezbe az érzés, ettől lüktetnek benne a legegyszerűbb témák is a legjobb hangulattal. Iszonyat intelligens az egész. Érzékien kikoptatott. Kyuss, Pink Floyd, meg ilyenek. A Pontiak simán egyre jobb lemezeket csinál. A klip is simul a dalhoz. Az énektéma messze visz. A többi meg itt van, tokkal-vonóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7312386285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum