RockStation

10 megkerülhetetlen Green Day-dal

Hogy legyen mivel bemelegíteni a júniusi bulira

2017. április 08. - theshattered

green-day.jpgJúnius 18-án Magyarországra érkezik a Green Day, ráadásul egy bitangul csurig töltött Papp László Sportaréna előtt fogják megmutatni a munkásságuk legszebb ékköveit. Na, persze, a tavalyi friss lemez, a Revolution Radio tételei sem maradhatnak majd le a listáról, de mégis: Melyek azok a dalok, amiket minden, Green Dayt valamennyire is hallgató emberkének ismernie kell? Ebből szedtünk össze egy csokorravalót. Nyilván nem egy fontos tétel lemaradt a listáról, az egyéni ízlés szerint odailleszthető.

American Idiot


Az American Idiottal akkorát robbantottak Billie Joe Armstrongék, hogy azóta is szinte annak a visszhangján élnek. Nyilván nem fogják lehagyni a koncert dallistájából sem, sőt, biztosra vehető, hogy a ráadásban fog felcsendülni ez a klasszikus.

Basket Case


Nehéz egy ilyen sokalbumos zenekarnál ilyet mondani, de talán ez az American Idiot dal mellett a másik nagyon fontos slágerül. Pöpec dallamok, diliházas klip, minden játszik. A Dookie album is úgy örökérvényű, ahogy van.

Revolution Radio


Azért ne feledkezzünk meg a legújabb lemezről sem, melynek címadója nem más, mint egy pofátlan nagy pop-punk sláger. Mivel a turné a friss lemez promózásáról fog szólni, nyilván lesz még több más tétel is róla, például a Still Breathing, vagy a Bang Bang! is, szóval tessék szépen felkészülni belőle!

21 Guns


A már említett 2004-es lemez után úgy megszaladt a Green Day szekere, hogy akármit is csinálhattak, szinte arannyá válik. Legalább is ezt gondolták. Az Uno, Dos, Tré albumtriót kicsit be is nézték, de ezt Mr. Armstrong is bevallotta utólag. Viszont a 21st Century Breakdown album tényleg elég jó lett. Erről szóljon most a 21 Guns.

Holiday


Megint az American Idiot és még a következő is az lesz! A Wake Me Up When September Endset már direkt nem is raktuk rá, hogy ne legyen annyira egyoldalú a cikk. Van itt más jóság is! Viszont ez tényleg egy veretes dal egy valóban veretes albumról.

Bouleward Of Broken Dreams


Ez pedig a folytatás. Mind az albumon, mind a klipet nézve. Nem kétséges, hogy ezekkel a tételekkel még mindig el lehet adni egy bulit, ha megnéztek egy setlistet, az AI tényleg elég masszívan szerepelteti magát.

Longview


Ha az American Idiot a nagybetűs klasszikus, az azelőtti nagybetűs klasszikusnak minősülő albumuk a Dookie (ahogy már említettem is). A Longview is lazán felférhetne bármelyik újabb lemezre.

Brain Stew/Jaded


Akkor jöjjön egy az Insomniacról is. Lehet, hogy a Dookie után egy kicsit kevésbé lettek erősek a korongok, de az biztos, hogy ott is vannak jobbféle tételek. Ahogy a Brain Stew/Jaded is.

When I Come Around


És egy újabb Dookie. Kicsit könnyebb, de annál fogósabb. Reméljük, azért ez is fel fog majd csendülni azon a bizonyos estén.

Good Riddance (Time of Your Life)


A Nimrod lemezre készült Good Riddance (Time Of Your Life) alapjai már jóval a lemez megjelenése előtt, 1990-ben elkezdtek kialakulni, mégis egészen 1997-ig kellett várnia a dalnak, hogy ráférjen valamelyik korongra. Megérte? Megérte! Mi pedig megyünk és szénné tomboljuk majd rá az agyunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4612408619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.09. 12:48:28

vannak jó dalaik, de némelyik majdnem ugyanaz, mint a másik, és nem egy minden ugyanaz másképpenként

LP Soldier · http://linkinparkhun.blog.hu/ 2017.04.09. 13:06:07

Nem rossz lista, én mondjuk lecserélném a Brain Stew/Jadedet a Hitchin' A Ride-ra. :)

Taxman 2017.04.09. 16:29:47

Aki ismer 10 Green Day dalt, sőt neadjisten még rangsorolni is tudja azokat, jobban ismeri ezt a zenekart annál, mint amennyire az indokolt volna.

Liriodendron 2017.04.10. 08:58:38

Wake Me Up When September Ends
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum