RockStation

Exploited koncert Wattie nélkül?! Simán! Sold out punk koncert a Dürer kertben!

2017. április 23. - csigaur

casubp3.jpg

Brutális várakozás előzte meg a soron következő magyarországi The Exploited koncertet. Ebben az évben lesz majd a punkok punkja – Wattie- 60 éves és ehhez a kerek évfordulóhoz egy csodás turné is dukál. Sajnos főhősünk egészségügyi állapota közbeszólt, hiszen a negyedik állomás után olyan súlyos szívrohamot kapott, hogy ha nincs azonnali orvosi beavatkozás, akkor bizony megtörténik a tragédia. Az öreg kórházban, de ahogy ő is és a zenekar is akarta, nem mondták le a turné további állomásait, így pénteken a Dürer kertben lehetett látni az Exploited-et, igazi, Wattie nélkül.

Hála az időjárásnak, erre a napra „tökéletes” időt kaptunk. Se eső, se szél, se hideg. Így már mindenki meg is nyugodhatott , hiszen a nemzetközi zenekarok a Dürer Kert kerthelyiségében kaptak szerepet.  Sajnos a Code Red nevű bandát sikeresen lekéstem a korai kezdés illetve a késői munkaidőm végének köszönhetően.

A The Casualties szinte már hazajár Magyarországra, főleg a Dürerbe. Otthonosan is mozogtak a szabadtéri színpadon ( egyszer már felléptek ugyanitt). Kicsit félő volt, hogy nem lesz 100%-os beleadás, hiszen Jake és Rick pótolja Wattie-t a turnén. De ez az aggodalom a koncert első pár dala után el is szállt, hiszen 110%-os Casualties koncertet kaptunk. Igaz, kicsit rövidnek tűnt, de ezt fogjuk rá a jó hangulatra. Nyilván a legnagyobb „slágerekre „ volt a legnagyobb mozgás, gondolok itt a We are all we have-re vagy a Casualties Army-re akár, de a közönségre egy csepp panasz sem lehet. Ment a rugdosódás elég szépen :)

casubp.jpg

casubp1.jpg

Rövid átszerelés után végre elérkezett a 2017-es év első hazai The Exploited koncertje. Vendégénekesekkel. Természetesen van olyan, aki abban hisz, hogy Wattie maga az Exploited. De, ahogy a zenekar dobosa és egyben főhősünk testvére is mondta, az Exploited négy emberből áll. Nem több, nem kevesebb. Nos, ebből a négy emberből hárman a színpadon, egy pedig remélhetőleg most már gyógyulófélben az otthonában. Szóval, egy nagyon ritka és kivételes alkalom, hogy így lehetett látni a bandát. De a közönség bízott a zenekarban, ami annyit jelent, hogy totál teltház előtt játszhattak. A kerthelyiségben egy tűt nem lehetett leejteni, annyi ember volt kíváncsi a The Exploitedre.

Videók alapján lehetett tudni, hogy a The Casulaties tagok, valamint Rob a basszusgitáros nyomja majd a vokálokat Wattie helyett.  Volt itt  Dead Cities Jake-kel, Beat The Bastards Rick-kel, de az egyik dalban egy magyar rajongó volt az a szerencsés, aki énekelhetett a zenekarral.

exploitedbp1.jpg

exploitedbp2.jpg

A koncert első dalától az utolsóig megállás nélkül ment a pogó és a mosh, ami több száz aktív embert jelent, brutális látvány volt. Kellemes csalódásként éltem meg, hogy most Irish Rob a frontember, nem pedig a jó öreg Wattie. Óriási felelősség volt rajta – hiszen az öreg ugye pótolhatatlan- de simán vitte a koncertet.  Egy Exploited koncerten sem maradhat ki a Sex And Violence klasszikus, amibe a közönségnek is részt kell vennie ugye. Itt Wullie kedvesen felinvitálta az embereket a színpadra, hogy közösen adják elő ezt a tömény romantikáról szóló dalt.  Bánhatja, aki kihagyta ezt az estét, brutál jó volt így is az Alternative, a Let’s start a war, a Was it me és a többi alap nóta.

Új dalt nyílván nem kaptunk, de állítólag készülőben van az új lemez már egy ideje. Kérdés, hogy Wattie egészsége engedi-e majd… Remélem igen és egy újabb turné keretén belül ismét ellátogatnak hozzánk. Sok erőt és gyógyulj meg Wattie! Viszlát később! 

A három külföldi zenekar után  a Nagyteremben folytatódott a bál a Böiler/ETA/Don Gatto hármassal. Rájuk is szép számmal voltak kíváncsiak az emberek, de számomra az Exploiteddel véget ért az este, megvettek kilóra. Top 10 koncertben benne van, ez egészen biztos! Punks not dead!

A képekért köszönet illeti Imre Norbertet!  

exploitebp3.jpg

exploitedbp.jpg

exploitedbp4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5812448415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum