RockStation

Énekgazdag projekten dolgozik Devin Townsend és Mikael Akerfeldt

2017. június 10. - theshattered

devinakerfeldt.jpgAmilyen tempóban ömleszti magából Devin Townsend a lemezeket, nem lepődünk meg, hogy már megint valamin ügyködik. De ezúttal nem ő volt a kezdeményező, hanem az Opeth agya, Mikael Akerfeldt, aki egy pár szót el is árult az egyelőre még rejtélyes projektről.

"Beszéltem vele, hogy csinálni kellene valamit, de ne csak ketten, hanem egy zenészekből álló bandát. Jött az ötlet, beszéltem egy svéd sráccal - imádom a hangját - mondta is, hogy ha én benne vagyok, akkor ő is. Aztán találkoztam a billentyűssel, megkérdeztem, benne volt. Találkoztam a dobossal, ő is benne volt. Beszéltem Devinnel, ő is. A projekt alapötlete - ha megvalósul - az lesz, hogy egy fő énekesekből álló zenekar legyen. Szóval az ének jön majd először, aztán a hangszerek. Mert ez hiányzik a mai zenéből szerintem. Az emberek szeretik énekelni a dallamokat. Ha éppen valaki basszerozik, vagy dobol, az nagyon jó, de az ének a lefontosabb dolog, hogy legyen egy frontemberi típusú hangja. Ha össze is jön a zenekar, nem lesz semmi nagyszabású dolog, csak felveszünk egy lemezt a móka kedvéért, ha eljutunk addig. És ahogy már mondtam, a fő hangsúly az éneken lesz. Harmónia gazdag dallamok, ahol egy srác viszi a fő fonalat, a többiek meg a harmóniákat. Szeretem a vokálokat, pont ezt hiányolom a rockvilágból."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9712582153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szájm0n 2017.06.10. 18:37:40

Jó-jó, csak úgy legyen, hogy Townsend énekel lírait, Åkerfeldt pedig méltóztathatna hörrenteni párat, fordítva nem szokott olyan jól elsülni a dolog.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum