RockStation

„Képeslapok a múltból”

Dudich Ákos - Pritz Péter: ABC 0-24 – Nonstop Rock ’n’ Roll interjúk (Konkrét Könyvek)

2017. június 25. - magnetic star

nonstop-rocknroll-interjuk-borito.jpg

„Az ember vélhetőleg azért találta ki azt, hogy életében tetteivel és munkájával nyomot kell hagynia maga után, mert egyrészt hiú, másrészt fél a haláltól” – írja előszavában az egyik szerző, Pritz Péter újságíró, rádiós zenei szerkesztő és műfordító, utóbbi minőségében Charles Bukowski „magyar hangja”. Valami hasonló szellemben állították össze ezt a kötetet ketten Dudich Ákossal (zenei újságíró, fordító, szerkesztő, könyvkiadó és író, rendszeres olvasóinknak aligha szorul már bemutatásra): összeválogatták legjobb interjúit – konkrétan 85 beszélgetésről van szó 69 előadóval, a nevük szerinti ABC sorrendben – az elmúlt bő két évtizedből és az idei Ünnepi Könyvhét utolsó napjára időzítve, június 12-én kiadták életük főműveként. (A jelen ajánló címét, utólagos engedelmükkel, szintén tőlük vettük kölcsön, ez volt ugyanis az eredeti címötleteik egyike…)

Akinek annak idején nem volt lehetősége a szerzőpárosnak a Unit, a Z, a Wan2 és az FHM magazin számait, illetve a Langologitarok.hu, a Hangzorro.hu, az Openairradio.hu vagy a Volt.hu oldalakon közzétett zenei témájú interjúit olvasni, az a könyv elolvasása után egészen biztos, hogy bőséges új információval lesz gazdagabb a kedvenc művészeit illetően. Ahogy néhány, szélesebb körben eddig nem ismert sztorijukat is megismerheti.

A két sokat tapasztalt riporter megszólaltat a kiadványban rock / metal muzsikusokat (pl.: Kerry King a Slayerből, John Frusciante és Flea a Red Hot Chili Peppersből, Dani a Cradle Of Filthből, az egykori Pantera bőgős Rex Brown, Alice Cooper vagy a teljes Aerosmith tagság), punk arcokat (Olga a Toy Dollsból, Marky Ramone vagy Jello Biafra), valamint a populárisabb irányzatok képviselői közül is néhányat (Alanis Morissette, Gogol Bordello, James Brown, Morcheeba, Public Enemy, R.E.M.). A hazai színtér képviselői közül pedig többek között az Anima Sound System, a Belga, a Kispál és a Borz, a Quimby és a Vágtázó Halottkémek kapott szót.

A könyv ára: 2999 Ft (netes rendeléssel, a szerzők által dedikálva: 2500 Ft).  

https://dudichakos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2212618229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum