RockStation

Káprázatos krautrock katapult - Már publikus a harmincharmadik Circle lemez

2017. június 25. - csubeszshuriken

18342480_10155274995999431_5177850884365531636_n.jpgÜlsz a kis pilótafülkédben, kezedben az irányítás és azt gondolod, hogy olyan már szembe nem jöhet, amit jóval előtte ne látnál át. Aztán a rádióban váratlanul elindul a finn Circle új lemeze és ahogy a kezed járni kezd, véletlenül nyomsz egy katapultot. A precíz kilövő szerkezet pedig belesüvíti a seggedet az ég kékjébe és utána minden már csak szabadesés. Olyan magasan vagy, ahol még sosem voltál, de ejtőernyő már kiengedett. Lassan ereszkedsz lefelé. A teljes horizont most csak a tiéd. Ez a krautrock káprázatos.

A hattagú finn Circle tetszési indexében valószínűleg azért nem történt nagyobb áttörés, mert ahhoz ez a zene túl okos, hogy népszerű legyen. Az ezer tó vidékére rajzolt Pori nevű városkában alkotó zenekar márpedig igen kreatív életúttal büszkélkedhet. Az kilencvenes évek elejétől egészen napjainkig fenntartották a kísérleti stádiumot. Összesen harminchárom albumukon nem stabilizáltak igazából semmit. Minden ingadozó és képlékeny maradt. A szabadesés minden kiszámíthatatlanságával széles-e horizonton. Használva az elektronikát. Meg az elszállt progresszív rockot. Csepegtetve hozzá klasszikus heavy metal perceket. Hogy aztán megcsavarhassák úgy, hogy végül megint senki nem tudja, hol is járunk. Legújabb lemezük pedig megint ilyen. Okos krautrock. Pszichedelikus. Máskor Judas Priest. Aztán mikor azt hiszed már tudod hol vagy, megint nyom egy katapultot. Te meg lendülsz a semmibe. Atom lemez. Zsenialitása nem hivalkodó. A Kill City és a Sick Child mégis a legjobb rockdalok, amit mostanában megírtak. Szóval a fazonok agyát valaki  majd rakja el. Az Einstein minták mellé. Kell majd őket vizsgálni. Mert nagyon mások. Az új album címe is Terminal. Vagyis semmi sem állandó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4112618543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum