RockStation

Brutal Assault fesztiválajánló 2. rész

2017. június 26. - Frogfoot

brutal_assault_2017_i.jpgIdén Augusztus 9-12 között rendezik meg a 22. Brutal Assault fesztivált. A 2017-es felhozatalnak a szokás szerint külön cikksorozatot szenteltünk, beharangozó A-tól Z-ig, második rész:

FALLUJAH
A kaliforniai Fallujah az átlagnál messze jobb ötletekkel hívta fel magára a figyelmet a The Flesh Prevails c. lemezük megjelenésekor. technikás riffek, hörgős énektémák, darálós death, sodró lendületű mégis egyszerre komplex, progresszív és könnyed.

2016-os lemezükről itt olvashatsz:
http://rockstation.blog.hu/2016/06/06/fallujah_dreamless_381


FIRST BLOOD
A First Blood az ex-Terror basszusgitáros, Carl Schwartz csapata és ugyanabban a stílusban közelítik meg a hardcore-t mint a Terror vagy a Hatebreed. A kitartó turnézásnak köszönhetően a 2010-es év hozta el nekik az áttörést, idén pedig kiadták a régóta várt, harmadik teljes hosszúságú albumot.


FLESHGOD APOCALYPSE
Az olasz szimfonikus death metal csapat a zenét színházzal keverő, a komolyzene és az extrém metál határán mozgó zenekar nem csak magas minőségű zenei élményt nyújt, hanem igazi koncertélményt ígér. Sikeresen építették fel saját death metal műfajukat az elmúlt évek egyik leglátványosabban felívelő zenekari karrierjét bemutatva.


FRONT LINE ASSEMBLY
A fesztivál szervezői tovább folytatják a nyitást és a metalon kívül más stílusokat felvonultatnak, az elmúlt években a Die Krupps vagy a Combichrist sikere őket igazolta. Idén a kanadai electro-industrial Front Line Assembly lesz a fesztivál vendége. Külön érdekesség, hogy a zenekar '94-es lemezén három számban is Devin Townsend gitározik!


GUTALAX
A Gutalax nélkül nem is igazi a Brutal Assault! A legendás cseh goregrind brigádnál már csak a rajongóik őrültebbek, valószínüleg majd most sem maradnak el a közönség soraiból a jelmezes és a különféle kiegészítőket (pl. wc kefe és ülőke, gumicsirke és guminő) hordozó rajongók önfeledt népünnepélyt varázsolva a színpad elé.



HATEBREED
A Hatebreed a klasszikus hardcore-t metálos gitárokkal és üvöltő énektémákkal vegyítő zenéjével az undergroundtól a Grammy-jelölésig jutott.  Sikerek ellenére a zenéjük nem vált kommerszé és folyamatosan növelni tudták a rajongóik számát amiben közrejátszik a koncertjeik fantasztikus hangulata és intenzítása-mert ez az igazi erösségük.

Utolsó lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2016/05/17/hatebreed_concrete_confessional_nuclear_blast


HAVOK
A denveri Havok az egyik legígéretesebb az újgenerációs thrash metal zenekarok közül, zenéjük alapjait a klasszikus '80-as évekbeli thrash metal adja, de a Havok nem ragadt meg a műfaj '80-as évekbeli kliséinek felmelegítésénél. a zene és a hangzás 21.századi.



INFECTED RAIN
Nu metal egyenesen Moldáviából. Igen, van még ilyen! A zenekart 2008-ban alapította Lena Cataraga, aki a zenekar énekese és kreatív agya.


KMFDM
Még egy electro-industrial zenekar a nyitás jegyében, a '84-ben alapított KMFDM úttörője volt a techno/dance és a metal közötti kereszteződésnek, amit Sascha Konietzko zenekarvezető  "Ultra-Heavy Beat"- nek nevez, de számos stílust magába foglal, beleértve az ipari rock és az EBM zenét is.

2014-es lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2014/12/09/ez_is_eljott_vegre_kmfdm_our_time_will_come


MADBALL
A hardcore-rajongók idén sem panaszkodhatnak!  A NYHC veterán Madball súlyos- himnikus dalaiknak és megalkuvást nem ismerő zenéjüknek köszönhetően igazi legendává vált.


MASTER'S HAMMER
A cseh  A Master's Hammer egyike volt a black metal 80-as évek végi úttörőinek. A zenekar 2009-es sikeres visszatérése stúdióprojektként történt és most 25 évvel a legutóbbi show után a legendás Master's Hammer egy exkluzív nyári fesztivál-showt rendez a 2017 Brutal Assaulton!


MAYHEM
A norvég legenda a státuszát a De Mysteriis Dom Sathanas albumnak köszönheti ami a black metal egyik alapművének számít és most a Mayhem teljes egészében eljátsza a klasszikus albumot.

2014-es lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2014/09/11/kaosz_utani_ezoteria_mayhem_esoteric_warfare


METAL CHURCH
A Metal Church az amerikai stílusú power metal egyik legalapvetőbb zenekara az elsők között kezdte thrashesen játszani a metalt. Hiába volt meg bennük minden ami nagyobb sikerekre predesztinálta a zenekart, az igazi nagy áttörés sosem sikerült nekik, hiába tartják számon a David Wayne-nel készült első két lemezüket klasszikusként-mindkettő a power metal megkerülhetetlen alapműve. Az eredeti frontember távozása után is született három kiváló album Mike Howe-val amelyekkel a csapat megújult, azonban a grunge őket is félreállította és a csökkenő érdeklődés miatt 1995-ben feloszlottak. Komoly várakozás előzte meg az új album megjelenését, mert ismét Mike Howe van a mikrofonnál, akinek jellegzetes hangja nem kopott meg a több mint két évtizedes kihagyás alatt.

A legutolsó lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2016/06/14/metal_church_xi_nuclear_blast


MORBID ANGEL
A Morbid Angel a death metal egyik legmeghatározóbb csapata, nélkülük nem lenne az a death metal amit ma annak hívunk: a David Vincent, Trey Azagthoth, Pete Sandoval trió az Altars of Madness lemezzel a műfaj egyik megkerülhetetlen klasszikusának számító albumot készítettek és előadók százaira gyakoroltak komoly befolyást.


NERVOSA
A brazil női  trió 2015-ben fergeteges sikerű koncertet adott a fesztiválon, akkor alig akarták leengedni őket a színpadról. A három huszonéves brazil lány gyors, old school thrasht játszik a német klasszikusok nyomán és idén is biztosan agresszív és energikus koncert várható tőlük.

Az Agony című lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2016/06/20/nervosa_agony_napalm_records


NILE
Az ókori Egyiptom tematikájában utazó amerikai zenekarnak az ókori egyiptomi kultúra iránti érdeklődésük szolgáltat témát és inspirációt brutális death metaljukhoz. A nyolc kiemelkedő albummal rendelkező csapatot a Kerrang! magazin nemrég a „Death metal megmentőinek” nevezte.

A 2015-ös lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2015/08/26/hantolas_es_henteles_nile_what_should_not_be_unearthed


OVERKILL
Az Overkill már majdnem negyven éve létezik és a legkitartóbb thrash zenekar, trendek jöttek-mentek de az Overkill az évek során megőrizte a tipikus hangzását, és az kompromisszumok nélküli eredetiségét. Az Overkill ennyi év után sem nem mutatja jelét az öregedésnek és erre minden egyes koncertjük bizonyíték.

A 2017-es lemezükről itt írtunk:
http://rockstation.blog.hu/2017/02/27/overkill_the_grinding_wheel_nuclear_blast

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr612620069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum