RockStation

Lemurian Folk Songs - Maro (2017)

2017. június 29. - KoaX

maro.jpgBeköszöntött a valódi nyár. Izzadnunk ahol csak lehet, már attól is ömlik rajtam a  víz, hogy a széken ülök és nem csinálok semmit. kellett ez nekünk? Alap, hogy kellett mert ebben a szenvedős időben totál megjön a kedved egy kis stoner zenéhez. Oké, máskor is toljuk ezerrel, de lássuk be a negyven fokban nem nyerő annyira Opeth-et hallgatni. Hevítsünk fel a forró aszfalton most egy hazai zenekart. Itt a Lemurian Folk Songs új albuma a Maro.

Már első hallgatásra levágtam, hogy túl nagy meglepetés nem fog érni az album során, de ez a mai nap folyamán igazából nem is nagy probléma. A forró irodában ülve napközben tökéletes muzsikát nyújtott a számomra a Lemurian Folk Songs. Miért? Mert miközben a maradék agysejtemmel, ami nem halt hősi halált a forróságban azzal arra koncentrálok, hogy az adott adatbázis időre elkészüljön, de közben azért mégis, kell valami háttér zene.

lfs.jpg

Az albumborító tökéletesen bemutatja, hogy itt elszállós psychedelic/experiment zene pároztatásából nemzett hangzóanyag vár rám. A közel félórás anyag tökéletesen megfelel annak, hogy nyugiban dolgozz és ne öld meg az embereket, ha Slipknot-ot hallgatnál ebben az időben valószínűleg ezt tennéd. Na, de nézzük meg, hogy milyen is a zene. Van egy  jó nagy erős adag Samsara Blues Experiment és Pink Floyd hatás némi Hendrixes elmebeteg wah pedállal összekeverve. Nem feltétlenül a szöveg centrikusság jellemzi a zenekart, amikor azonban mégis van valami dallam, arról Benus Krisztina gondoskodik jó adag reverb hatással alátámasztva. Ez a fajta muzsika azoknak a hallójáratait fogja jobban és többször átjárni, akik nem feltétlenül a szőrös heréjű, keményebb stonert kedvelik. Egy Red Fang mondjuk, elég messze van ettől a vonaltól. Ettől függetlenül a poposabb ének dallamokkal tökéletes kikapcsolódást nyújthat a zenekar bárki számára, aki egy kicsit is nyitottabb felfogású.  Nem ők lesznek a következő hazai stoner felfedezettek, nem ők fognak folyni a Petőfi rádióban, de jó pár hangszóróból, szerintem hallhatóak lesznek egy forró nyári estén vagy akár napon. Kellemes csalódás számomra, hogy az ilyen fajta experimentális zene itthon is egyre jobban gyökeret ereszt. Noha én, nem rajongok az ehhez hasonló zenékhez kimondottan, még én is meg merem kockáztatni, hogy a nyár folyamán elő fognak még kerülni a munkahelyi lejátszómban. Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4312625543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum