RockStation

„Vannak dolgok, amik hirtelen felindulásból jönnek”

Videóinterjú az Echonald zenekarral

2017. július 10. - theshattered

echonald_2016_1.jpgŐsszel új albummal jelentkezik a tavaly tizedik életévét taposó Echonald zenekar. A csapat nagy változásokat ígér erre a dalcsokorra, melynek az első előfutára a Változunk című tétel már korábban elérhető is lett. Ezzel kapcsolatban ültünk le velük beszélgetni egy pár szót, sőt, az egyébként jókedvű csevej videón is meg lett örökítve, így a lustábbaknak elég néznie, hallgatnia.

Nagy munkában vagytok, készül az új lemez. Új dal mikorra várható?

Márió: A közeljövőben mindenképpen jelentkezünk új dallal, a munkálatok már el is kezdődtek. Folyamatosan a stúdióban vagyunk, innen is a stúdióba fogunk vonulni, hogy a közönség minél hamarabb megkaphassa az új ízét a változásunknak, az új lemeznek. Minden meg lesz reklámozva még idejében.

Az új lemezről mit lesz érdemes tudni? Milyen stílus, hány dal lesz rajta, stb.?

Feri: Azt beszéltük a srácokkal, hogy tíz dalnál többet most nem rakunk fel a korongra. Azt tudni kell, hogy eddig tizenhat- tizenhét dallal indítottunk egy lemezt. Eddig általában, hogy vagy Márió írta meg a dalok 90%-át, vagy én, és a többiekkel együtt raktuk össze a fennmaradó 10 %-ot. Viszont most annyira erős a váltás, annyira erős az összhang, mindenki hozott nagyon jó ötleteket, hogy ezekből próbálunk meg tíz olyan dalt összegyúrni, amik ténylegesen olyan minőségűek és olyan erővel fognak rendelkezni, mint akár a Változunk, amire nagyon büszkék vagyunk.

A lemezbemutató koncertről mit lehet tudni? Gondolom tervezitek.

Ádám: Természetesen szeretnénk egy nagyszabású koncerttel megünnepelni a lemezt, hiszen ez egy mérföld kő lesz a zenekarnak. Mindenképpen a lemez-megjelenés környékén várható a buli

Hogy tudjátok összeegyeztetni a munkát, magánéletet, stúdiózást, koncertezést? Ehhez 24 óra elég egy napban?

Feri: Soha nem lesz elég 24 óra arra, hogy ezeket egyszerre tudjuk kezelni. Ugye mindannyiunknak van privát foglalkozása és emellett dolgozunk a zenekarral. Stúdiózások, koncertek, különböző időigényes megbeszélések, összeállítani a koncertet, amit véghez fogunk vinni, így a 24 óra számunkra rettentően kevés. Nem is órákban, napokban számolunk, hanem hetekben, hónapokban. Gyakorlatilag már az évre felépítettünk egy tervet, amit tudunk hajtani egymás után.

Egyre többet koncerteztek. A közönségben látni valamilyen tendenciát? Vannak esetleg visszatérő, vagy ismerős arcok?

Ádám: Nagyon pozitívak a visszajelzések, az elmúlt fél évben konkrétan levegőt is alig tudtunk venni, annyi koncertünk volt. Visszajárunk oda, ahol nagyon nagy szívvel és barátként fogadnak minket. Egyre többen vannak a közönség soraiban, akik azért jönnek el, mert mi ott vagyunk és az előző koncerten megtetszettünk nekik. Okunk nem lehet a panaszra, mert habár nagyon sok időt és energiánkat elviszi, de ez volt a cél.

Esetleg az akusztikus koncertnek valamilyen folytatása várható? Elég nagy siker volt.

Márió: Igen, hál' istennek elég jól sikerült, nagy durranás volt. Készülünk vele, lesz folytatása, viszont ez az éven már nem fog megvalósulni pontosan azért, mert nagyon nagy munkában vagyunk a srácokkal, hogy ez a változás minél hamarabb eljöhessen. Ezt az évet még  mindenképpen az új lemez munkálatainak és a megjelenésnek, lemezbemutatónak fogjuk szentelni. De tudjuk mennyire várja a közönségünk az akusztikus koncertet is tőlünk, ezért a jövő év elején mindenképp tervezünk folytatást neki.

A napokban ingyenesen letölthetővé tettétek a Színvilág lemezt. A miértekről tudtok egy pár szót mondani?

Feri: Vannak dolgok, amik hirtelen felindulásból jönnek, ez pontosan ilyen volt. Láttuk azt, hogy vannak oldalak, amelyeken már elérhető volt. Úgy gondoljuk, hogy kikoncerteztük már a Színvilág lemezünket és aki még nem hallotta volna, azoknak adtunk egy ajándékot azzal, hogy ingyenesen, egy kattintással az övé lehet. Abban bízunk, ha eljönnek a koncertekre, még többen fogják ordítani az Őrült Bohócot. Hál' istennek nekem azzal már nincsen dolgom. Csak mutatom, hogy Őrült Bohóc és működik. Ez is egy nagyon fontos célja volt, hogy a többi dalunkat is megismerje a közönség.

Esetleg a korábbi lemezekkel ugyanezt nem tervezitek?

Jani: Nem gondolkodtunk rajta, megvárjuk, hogy ennek milyen reakciója lesz és annak függvényében meglátjuk. Még van a Még Lélegzem és a Tükörkép, amit valószínűleg ki fogunk tenni, meglátjuk.

A koncertjeitek tele vannak energiával. Folyton rohangáltok, ökörködtök. Erről esetleg valami képi anyagot nem terveztek?

Márió: A tervek megvannak erre is. A srácok már elmondták, hogy lesz ez a nagyobb volumenű lemezbemutatónk, amiről folynak a tárgyalások. Hogy komplett koncert DVD lesz-e az még nem körvonalazódott, de minimum koncert-videoklip mindenképp jönni fog belőle. Aztán a többit még meglátjuk.

Volt szó a stúdiózásról, gondolom emiatt kicsit kevesebb is lesz nyáron a koncert. De esetleg egy őszi turné várható lesz?

Jani: Igen, ahogy említetted, nyáron visszavonulunk kicsit stúdiózni, ősszel viszont vissza fogunk térni sok koncerttel, hatalmas bulikkal, úgyhogy várjuk mi is a turnét.

Új dal esetleg várható lesz akkor?

Jani: Ez legyen meglepetés!

Egyéb tervek az idei évre esetleg?

Ádám: Most az időnket abszolút leköti a stúdiózás, az összes szabadidőnkben a dalokon dolgozunk. Nagyon sok tervünk van, amiket szeretnénk megvalósítani a következő évben, években, nyilván folynak ez ügyben a tárgyalások, hogy össze tudjuk szervezni, meg tudjuk valósítani azt, ami a zenekart egyedivé teszi és hogy ki tudjunk emelkedni az underground zenekarok sűrűjéből. Ősszel ugye koncertezni szeretnénk, télen a lemezbemutatóval szeretnénk kedveskedni, a többi még abszolút kérdéses.

A zenekar hivatalos weblapját ITT, a Facebook oldalukat ITT találjátok, alább pedig az interjú már említett képi változata látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr412655083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum